Football Talk

Τα 10 «αστέρια» που θα λάμψουν στο Euro U21

Τα 10 «αστέρια» που θα λάμψουν στο Euro U21

Το Euro U21 ξεκινάει την Τετάρτη (21/06) και τα ταλέντα του… μέλλοντος προετοιμάζονται για να εντυπωσιάσουν. Έτσι, το BN Sports σας παρουσιάζει τα 10 μεγαλύτερα «αστέρια» που θα πρωταγωνιστήσουν στην μεγάλη «σκηνή».

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ελπίδων 2023 είναι έτοιμο να αρχίσει, με τις ομάδες να αποτελούνται από νεαρά παιδιά που προσδίδουν πίστη στη χώρα τους για μία καλή πορεία. Πρόκειται για ταλέντα που έχουν ξεχωρίσει σε συλλογικό επίπεδο τη φετινή σεζόν και σκοπεύουν να πράξουν αναλόγως και σε έναν τόσο μεγάλο θεσμό.

Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2000, συνεπώς δεν είχαν συμπληρώσει τα 22 χρόνια ζωής όταν αρχίσανε τα προκριματικά για το Euro (25 Μαρτίου 2021).

Χάρβεϊ Έλιοτ (Αγγλία, Λίβερπουλ, 19 ετών)

Ένας από τους πιο υποσχόμενους ποδοσφαιριστές και έχει αναδείξει από πολύ μικρή ηλικία τι είναι ικανός να κάνει. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι στο ροτέισον της Λίβερπουλ και συμπεριλήφθηκε εντός 15άδας στην κατάταξη του βραβείου «Golden Boy».

Σάντρο Τονάλι (Ιταλία, Μίλαν, 23 ετών)

Σίγουρα το όνομα του είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου που είχε στην κατάκτηση του Scudetto το 2022, αλλά και στην πορεία έως τα ημιτελικά του Champions League φέτος. Έχει ήδη 14 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα των Ανδρών της Ιταλίας και θα επιχειρήσει να καθοδηγήσει τους «μικρούς» στο τρόπαιο.

Γιουσουφά Μουκοκό (Γερμανία, Μπορούσια Ντόρτμουντ, 18 ετών)

Ο Μουκοκό ήταν ο νεότερος παίκτης που είχε κληθεί στο Euro U21 το 2021 και σήκωσε την κούπα με την Γερμανία στο τέλος, μολονότι δεν αγωνίστηκε… λεπτό! Είναι όμως, πλέον, δύο χρόνια μεγαλύτερος και στοχεύει να οδηγήσει τη χώρα του στο back-to-back, παίζοντας πιο καθοριστικό ρόλο αυτή τη φορά.

Ράιαν Γκράβενμπερχ (Ολλανδία, Μπάγερν Μονάχου, 21 ετών)

Ο χρόνος που πήρε στην Μπάγερν ελάχιστος και ο ίδιος θέλει να αποχωρήσει από το Μόναχο. Αυτό το τουρνουά του παρουσιάζεται ως μία τεράστια ευκαιρία για τον ίδιο, είτε να εντυπωσιάσει και να θυμίσει στον Τόμας Τούχελ τις ικανότητες του, είτε για να βεβαιωθεί ότι θα προσελκύσει ενδιαφέρον και από κάπου αλλού.

Γκάμπρι Βέιγκα (Ισπανία, Θέλτα, 21 ετών)

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και ο Βέιγκα έχει να το επιβεβαιώσει αυτό. Η τεχνική του κατάρτιση άρτια και πλαισιώνει υπέροχα τον Ιάγκο Άσπας, ενώ πολλοί ενδιαφέρονται για τον νεαρό Ισπανό, καθώς υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του (40 εκατ. ευρώ).

Γιάκομπ Ράμσεϊ (Αγγλία, Άστον Βίλα, 21 ετών)

Πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν με την Άστον Βίλα και συνέφερε σε μεγάλο βαθμό, ώστε να βγει του χρόνου στην Ευρώπη. Είχε 13 συμμετοχές σε γκολ την σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε και σκοπός του η διάκριση και με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Ντέστινι Ουντότζι (Ιταλία, Τότεναμ, 20 ετών)

Μόλις στα 20 του χρόνια, μετράει δύο γεμάτες σεζόν με την Ουντινέζε και έχει ήδη εξασφαλίσει την μεταγραφή του στην Τότεναμ για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ένας ακραίος αμυντικός που διαθέτει όλα τα απαραίτητα και προαπαιτούμενα  χαρακτηριστικά για αυτόν τον ρόλο και που επιζητεί να καθιερωθεί στους Λονδρέζους.

Λόις Οπέντα (Βέλγιο, Λανς, 23 ετών)

Η Λανς επέστρεψε στο Champions League, τερματίζοντας στην 2η θέση της Ligue1 και ο Οπέντα ήταν το σημείο αναφοράς της. Πέτυχε 21 γκολ και έχει ήδη ελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών μεγάλων ομάδων προτού καν ξεκινήσει η διοργάνωση, με τη Λειψία να θεωρείται από τα μεγάλα φαβορί για την απόκτηση του.

Μάνου Σάντσεθ (Ισπανία, Ατλέτικο Μαδρίτης, 22 ετών)

Ανήκει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά από το 2021 αγωνίζεται ως δανεικός στην Οσασούνα, της οποίας φέτος της έδωσε «εισιτήριο» για τo Conference League. Σύμφωνα, μάλιστα, με ισπανικά δημοσιεύματα ο Ντιέγκο Σιμεόνε περιμένει να δει την απόδοση του στο τουρνουά για να αποφασίσει αν θα τον επανεντάξει στο ρόστερ των «ροχιμπλάνκος».

Μπράντλεϊ Μπάρκολα (Γαλλία, Λιόν, 20 ετών)

Ο νεαρός Γάλλος εξτρέμ καθιερώθηκε στην ενδεκάδα της Λιόν και κέρδισε τις εντυπώσεις. Σημείωσε πέντε γκολ και οκτώ ασίστ, ενώ είχε καταγράψει τρεις τελικές πάσες στον Αλεξάντρ Λακαζέτ στο παιχνίδι με την Μονπελιέ (5-4, 07/05). Είναι αναμφίβολα ένας ποδοσφαιριστής με προοπτικές, σε ένα γεμάτο, ωστόσο, με επιλογές ρόστερ.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0