Football Talk

Προκριματικά EURO 2024: Οι τέσσερις που «τρέχουν» με 4/4

Προκριματικά EURO 2024: Οι τέσσερις που «τρέχουν» με 4/4

Μόνο τέσσερις ομάδες έχουν καταφέρει να μαζέψουν το απόλυτο σε βαθμούς, στη μέχρι τώρα πορεία των ομίλων των προκριματικών για το EURO 2024.

Για τους περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους η σεζόν τελειώνει με το που σφυρίζει ο διαιτητής τη λήξη στον τελικό του Champions League. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς για άλλους τη σκυτάλη παίρνει η μεταγραφολογία που «πάει και έρχεται». Φήμες, υπογραφές, απολύσεις προπονητών, προσλήψεις τεχνικού τιμ, όλα είναι στο παιχνίδι το καλοκαίρι. «Ιούλιος χωρίς μπάλα καυτός σαν τη Σαχάρα» όπως λέει και ο ράπερ ΛΕΞ.

Στο προσκήνιο ωστόσο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πέραν των μεταγραφών, βρίσκονται οι εθνικές ομάδες, ελέω προκριματικών EURO 2024. Οι ομάδες βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους, παράγουν ποιοτικό ποδόσφαιρο και προσφέρουν ωραίους αγώνες, καθώς δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την λήξη των διεθνών πρωταθλημάτων στις ευρωπαϊκές χώρες.

Κάποιες ομάδες βέβαια έχουν «φορέσει» από νωρίς την… ταμπέλα των φαβορί και έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι στοχεύουν σε κάτι παραπάνω από απλά μια πρόκριση στην τελική φάση του EURO. Συγκεκριμένα, Γαλλία, Σκωτία, Αγγλία και Πορτογαλία έχουν το απόλυτο, το 4/4 συγκεντρώνοντας 12 βαθμούς στον όμιλό της έκαστη.

Η Γαλλία θέλει να αποδείξει ότι οι 3 τελικοί στις τελευταίες 4 διοργανώσεις δεν είναι μια… φούσκα. Με εξαίρεση το EURO 2020 που αποκλείστηκε από την Ελβετία στη φάση των 16, οι «τρικολόρ» βρέθηκαν στον τελικό του EURO 2016 (ήττα 1-0 από την Πορτογαλία), στον τελικό του Μουντιάλ του 2018 (νίκη 4-1 επί της Κροατίας) και στον τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ (3-3 με την Αργεντινή, ήττα στη διαδικασία των πέναλτι). Εκτός του 4/4, είναι η πρώτη φορά σε προκριματική φάση στην ιστορία των Γάλλων, που δεν έχουν δεχθεί γκολ στις πρώτες τέσσερις αναμετρήσεις!

Η Πορτογαλία έχει έναν… αγέραστο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος συνεχίζει να γράφει ιστορία, καθώς την Τρίτη (20/06) κατέγραψε την 200η εμφάνιση με την εθνική ομάδα της χώρας του, αριθμό που δε φτάνει κανένας άλλος διεθνής στην ιστορία του ποδοσφαίρου! Πίσω του οι Πορτογάλοι «ξεχειλίζουν» από ποιότητα, με Μπρούνο Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ραφαέλ Λεάο, Ζοάο Κανσέλο κ.α. και φαίνονται… διψασμένοι για διάκριση, μετά την κατάκτηση του τροπαίου το 2016.

Οι Άγγλοι είναι μια άλλη… ιστορία. Αν μιλάμε για δίψα για τρόπαιο, ρωτήστε τους φιλάθλους των «λιονταριών» πώς αισθάνονται… Ειδικά μετά τον χαμένο τελικό στο «σπίτι» τους, το Γουέμπλεϊ, από την Ιταλία στο EURO 2020. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έχει πληθώρα ταλέντου, με νεαρούς ποδοσφαιριστές που σε συνδυασμό με την εμπειρία κάποιων παικτών είναι έτοιμη για… μεγάλα πράγματα!

GettyImages-1233929864-ca9df822-0750-418d-b7a4-0add0d8915a7.jpg

Η Σκωτία αποτελεί μάλλον την έκπληξη της τετράδας. Έχοντας το απόλυτο με 4/4 νίκες και με 9 γκολ υπέρ και 1 κατά, έχει δημιουργήσει προσδοκίες στους φιλάθλους της. Δε βρίσκεται και σε όμιλο με «τυχαίες» ομάδες. Έχει επικρατήσει με 2-0 της παραδοσιακής δύναμης που λέγεται Ισπανία, ενώ έχει φιλοδωρήσει δυο γκολ τη Νορβηγία του αρχισκόρερ Έρλινγκ Χάαλαντ. Είναι ήδη φαβορί στον όμιλό της και ανυπομονούμε να δούμε τους Σκωτσέζους φιλάθλους στα γήπεδα της Γερμανίας.

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0