Football Talk

Προκριματικά EURO 2024, 5ος όμιλος: «Αυτοκτόνησε» η Πολωνία στη Μολδαβία – Εύκολα η Αλβανία στα Νησιά Φερόε

Προκριματικά EURO 2024, 5ος όμιλος: «Αυτοκτόνησε» η Πολωνία στη Μολδαβία – Εύκολα η Αλβανία στα Νησιά Φερόε

Η Πολωνία πέταξε στον «κάλαθο των αχρήστων» το προβάδισμά της με δύο τέρματα στο πρώτο μέρος και ηττήθηκε τελικά στη Μολδαβία με 3-2! Η Αλβανία πέρασε εύκολα με 3-1 από τα Νησιά Φερόε.

Σοκ για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος! Η Πολωνία ηττήθηκε στη Μολδαβία με 3-2 για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2024, παρά το γεγονός ότι είχε βρεθεί μπροστά με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο! Χαλάρωσε αρκετά στο δεύτερο μέρος, δέχθηκε τρία γκολ και τελικά απώλεσε τους τρεις βαθμούς.

Στο έτερο ματς του ομίλου η Αλβανία δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στην έδρα των Νησιών Φερόε. Κέρδισε με 3-1 και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση με 6 πόντους, πίσω μόνο από την Τσεχία, η οποία έχει 7. Στην τρίτη θέση η Μολδαβία με 5 βαθμούς και στην τέταρτη η Πολωνία με 3.

Η Πολωνία μπορεί να ήλεγχε το ματς στην έδρα της Μολδαβίας, ωστόσο δεν πραγματοποίησε ιδιαίτερα πειστική εμφάνιση. Έφτασε στο πολυπόθητο γκολ στο 13’ έπειτα από κεφαλιά πάσα του Λεβαντόφσκι, με τον Μίλικ εξ επαφής να ανοίγει το σκορ. Μάλιστα, ο δημιουργός του πρώτου τέρματος έκανε το 2-0 στο 34’, δίνοντας προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του.

Ύστερα, όμως, οι Πολωνοί έριξαν τον ρυθμό τους. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι κατάφεραν να μειώσουν στο 48ο λεπτό με δυνατό συρτό σουτ του Νικολαέσκου, που νίκησε τον Σέζνι για το 1-2. Ο ίδιος παίκτης πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 79’ για να ισοφαρίσει το παιχνίδι, ενώ την ολική ανατροπή έκανε ο Μπαμπόχλο, με το τέρμα που σημείωσε στο 85ο λεπτό!

Καλύτερα πατούσε η Αλβανία στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τα Νησιά Φερόε και δεν άργησε να πάρει το προβάδισμα. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού, ο Μπαϊράμι με διαγώνιο σουτ έλυσε το «γόρδιο δεσμό» κάνοντας το 1-0, ενώ λίγο αργότερα, έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα με τον Τσικαλέσι στο 32’, αλλά εκείνος αστόχησε τελικά από το σημείο του πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το τέρμα της ισοφάρισης με κεφαλιά του Φαέρο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ. Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ο Ασλάνι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Αλβανία, με το τέρμα που σημείωσε στο 51’. Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι ήλεγξαν το ματς και πέτυχαν και τρίτο τέρμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μούτσι, για να κερδίσουν με 3-1 και να φύγουν με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές τους.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0