Football Talk

Προκριματικά EURO 2024, 10ος όμιλος: Ήρωας στο 89’ ο Ρονάλντο σε ιστορική βραδιά, η Βοσνία «πλήρωσε» τα λάθη της (video)

Προκριματικά EURO 2024, 10ος όμιλος: Ήρωας στο 89’ ο Ρονάλντο σε ιστορική βραδιά, η Βοσνία «πλήρωσε» τα λάθη της (video)

Στην ημέρα που ο Ρονάλντο «γράφει» ξανά ιστορία, αποδεικνύεται και ο μεγάλος ήρωας της Πορτογαλίας με τέρμα στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης. Η Βοσνία έκανε αμέτρητα λάθη και στο τέλος «τιμωρήθηκε» από το Λουξεμβούργο, ενώ η Σλοβακία πήρε δύσκολη νίκη.

Ακόμη και αν δυσκολεύτηκε και δεν έβρισκε λύση, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εκ νέου εκεί για την Πορτογαλία. Στην βραδιά που έφτασε τις 200 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας του, ο πρώτος που το καταφέρνει, βρήκε τη λύση στο 89ο λεπτό και έλυσε το «γόρδιο δεσμό».

Παράλληλα, η Βοσνία Ερζεγοβίνη έκανε… παιδικά λάθη, ενώ έχασε και πέναλτι και έτσι το Λουξεμβούργο την «πλήγωσε». Ο 10ος όμιλος των προκριματικών του Euro 2024 ολοκληρώθηκε με την οριακή νίκη της Σλοβακίας επί του Λιχτενστάιν με 1-0.

Ισλανδία – Πορτογαλία

Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις, η εξαιρετική αμυντική παρουσία των Μάγκνουσον και Ίνγκασον ανέκοψε την… φόρα της Πορτογαλίας. Οι τελικές προσπάθειες των Ρονάλντο και Λεάο λιγοστές και οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του 90λέπτου.

Το πράγμα περιπλέχθηκε για την Ισλανδία, εξαιτίας της αποβολής του Γουίλιουμσον για χτύπημα, ο οποίος είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια. Η Πορτογαλία πίεζε ασφυκτικά και βρήκε γκολ στο 89ο λεπτό με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Ινάσιο του έστρωσε υπέροχα και εκείνος πλάσαρε από κοντινή απόσταση για την νίκη της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ, μετά την παρέμβαση του VAR.

Βοσνία Ερζεγοβίνη – Λουξεμβούργο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τους γηπεδούχους, αφού ο Μπόρχες Σάντσες έκλεψε τη μπάλα από τον Μπάρισιτς μέσα στην περιοχή και την έστειλε στα δίκτυα στο 3ο μόλις λεπτό. Η Βοσνία έκανε ότι… περνούσε από το χέρι της για να χάσει, αφού σπατάλησε κάθε μεγάλη στιγμή που της παρουσιάστηκε.

Στο 56ο λεπτό, ο Τζέκο κέρδισε πέναλτι, την εκτέλεση ανέλαβε ο Χαντζιαχμέτοβιτς αλλά έστειλε τη μπάλα τουλάχιστον δύο μέτρα πάνω από την οριζόντια δοκό. Έτσι, το Λουξεμβούργο εκμεταλλεύτηκε άλλο ένα λάθος στην άμυνα και ο Σινάνι στο 74’ νίκησε τον Σέχιτς,  οποίος ήταν… 35 μέτρα περίπου μακριά από την εστία του.

Λιχτενστάιν – Σλοβακία

Η Σλοβακία απειλούσε από νωρίς με τις στημένες φάσεις και σπατάλησε δύο σπουδαίες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Αφενός, ο Κούτσκα στο 7’ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα από το… μισό μέτρο, ενώ αφετέρου ο Μπούχελ απομάκρυνε την προσπάθεια του Σκρίνιαρ.

Έτσι, εν τέλει, προήλθε και το γκολ ακριβώς πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, με το 11ο κόρνερ στο ματς! Από την εκτέλεση του Σούσλοφ, ο Χάνκο πήρε τη πρώτη κεφαλιά προτού ο Βάβρο με τη δεύτερη στείλει τη μπάλα στα δίκτυα.

Η βαθμολογία του 10ου ομίλου:

1.Πορτογαλία 4 12 (14-0)

2.Σλοβακία 4 10 (5-1)

3.Λουξεμβούργο 4 7 (4-6)

4.Βοσνία Ερζεγοβίνη 4 3 (3-7)

5.Ισλανδία 4 3 (8-6)

6.Λιχτενστάιν 4 0 (0-14)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (08/09, 21:45)

Βοσνία Ερζεγοβίνη – Λιχτενστάιν

Σλοβακία – Πορτογαλία

Λουξεμβούργο – Ισλανδία

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0