Football Talk

Γαλλία - Ελλάδα 1-0: Ένα λάθος ήταν αρκετό, για να «λυγίσει» την εξαιρετική Εθνική και τον Βλαχοδήμο! (video)

Γαλλία - Ελλάδα 1-0: Ένα λάθος ήταν αρκετό, για να «λυγίσει» την εξαιρετική Εθνική και τον Βλαχοδήμο! (video)
Έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε για την υπέρβαση, αλλά «λύγισε» στις λεπτομέρειες. Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε από τη Γαλλία (19/06, 1-0) στο Σταντ ντε Φρανς, με τον Εμπαπέ να «νικά» με τη... δεύτερη από το σημείο του πέναλτι τον Βλαχοδήμο, εκμεταλλευόμενος το διπλό λάθος του Μαυροπάνου, που εν τέλει αποβλήθηκε στο 69'.
Στάθηκε εξαιρετικά, αλλά ένα μόνο λάθος, ήταν αρκετό. Η Γαλλία «λύγισε» την Ελλάδα (19/06, 1-0), που δεν κατάφερε να φύγει από το Παρίσι με κάποιον βαθμό στις αποσκευές της, μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής του 2ου προκριματικού ομίλου για το EURO 2024, αλλά έδειξε ότι γνωρίζει πώς να σταθεί «όρθια», απέναντι σε υπερομάδες!

Ο Εμπαπέ «νίκησε» τον Βλαχοδήμο με τη... δεύτερη από το σημείο του πέναλτι, πληγώνοντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και αξιοποιώντας το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μαυροπάνος.

Αποβλήθηκε στο 69ο λεπτό ο σέντερ μπακ της Στουτγκάρδης, ο οποίος θα απουσιάσει από το κρίσιμο επερχόμενο ματς με την Ολλανδία (07/09, 21:45) εκτός έδρας.

Η προσέγγιση της Ελλάδας στο πρώτο ημίχρονο αποδείχθηκε εξαιρετική. Το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ «έκλεισε» σωστά τους διαδρόμους, απειλήθηκε ουσιαστικά ελάχιστα, ενώ στη μεγαλύτερη ευκαιρία των Γάλλων, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δήλωσε «παρών».

Το ίδιο έπραξε και στο 11ο λεπτό, απομακρύνοντας το επικίνδυνο γύρισμα του Εμπαπέ, ενώ στο 25', δεν χρειάστηκε να επέμβει, αφού η κεφαλιά του Κόλο Μουανί πέρασε εκτός εστίας.



Ένα λεπτό αργότερα (26'), η Ελλάδα «ξεμύτισε» από την περιοχή της και έγινε απειλητική, με σουτ του Μπακασέτα. Ο Μενιάν, ωστόσο, μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.



Το ματς είχε έρθει στα μέτρα της Εθνικής Ελλάδας, αλλά ένα λεπτό προτού ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο, οι Γάλλοι «άγγιξαν» το γκολ.

Ο Κομάν έκανε τη σέντρα, ο Κουντέ που βρέθηκε στο 2ο δοκάρι πλάσαρε, αλλά με απίθανη επέμβαση, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε, για να διατηρήσει το πρώτο ημίχρονο χωρίς σκορ.



Μία λάθος εκτίμηση του Μαυροπάνου στην αρχή του 2ου ημιχρόνου, ωστόσο, άλλαξε τα δεδομένα στην αναμέτρηση.

Ο κεντρικός αμυντικός της Στουτγκάρδης προσπάθησε να απομακρύνει «άτσαλα» τη σέντρα του Ερναντέζ στο 49', βρήκε το κεφάλι του Γκριεζμάν με τις τάπες του παπουτσιού του και ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ματέου Λαόθ, υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών».

Ο Εμπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση, «νικήθηκε» από τον Βλαχοδήμο, αλλά η γρήγορη είσοδος του Μαυροπάνου στην περιοχή, προτού εκτελεστεί το πέναλτι, επέφερε την επανάληψη του.

Με τη... δεύτερη, ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε δίχτυα και έκανε το 1-0 για τους Γάλλους στο 55o λεπτό.



Η Εθνική Ελλάδας προσπάθησε να αντιδράσει στα επόμενα λεπτά και ως ένα σημείο τα κατάφερε, απειλώντας με τον Μάνταλο στο 65'. Το έργο της έγινε «βουνό», όμως, από το 69ο λεπτό κι έπειτα.



Ο Κόλο Μουανί «έφυγε» μόνος στην κόντρα, ο Μαυροπάνος τον ανέτρεψε λίγο έξω από την περιοχή, είδε την κόκκινη κάρτα ως τελευταίος παίκτης και πήρε πρόωρα τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.



Απο εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ο ρυθμός του ματς «έπεσε».

Η Ελλάδα αδυνατούσε να απειλήσει με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, η Γαλλία έκανε διαχείριση του υπέρ της σκορ και στις τρεις καλές τις ευκαιρίες, με Εμπαπέ (82'), Ερναντέζ (83') και Ντεμπελέ (87'), δεν βρήκε δίχτυα, με το 1-0 υπέρ της, να παραμένει ως το τελευταίο σφύριγμα.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Κονατέ, Τεό Ερνάντεζ, Γκριεζμάν (86' Ενκουνκού), Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κομάν (77' Ντεμπελέ), Μουανί (86' Ζιρού), Εμπαπέ.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος (70' αποβολή), Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (66' Φούντας), Κουρμπέλης (86' Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (71' Ρέτσος), Μάνταλος, Μασούρας (71' Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (66' Παυλίδης).


Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Γαλλία - Ελλάδα 1-0 (55' Εμπαπέ)
Ιρλανδία - Γιβραλτάρ 3-0 (52' Τζόνστον, 59' Φέργκιουσον, 90+2' Άιντα)
Ρεπό: Ολλανδία


Βαθμολογία 2ου προκριματικού ομίλου για το EURO 2024:

  1. Γαλλία 12 4 (9-0)
  2. Ελλάδα 6 3 (5-2)
  3. Ιρλανδία 3 3 (4-3)
  4. Ολλανδία 3 2 (3-4)
  5. Γιβραλτάρ 0 4 (0-12)


Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

(07/09, 21:45) Γαλλία - Ιρλανδία
(07/09, 21:45) Ολλανδία - Ελλάδα
Ρεπό: Γιβραλτάρ

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0