Football Talk

Ρόδρι, τα πήρες όλα: Στην δυναστεία του Πεπ, ο πρωταγωνιστής είναι Ισπανός… (video)

Ρόδρι, τα πήρες όλα: Στην δυναστεία του Πεπ, ο πρωταγωνιστής είναι Ισπανός… (video)

Μπορεί να διανοηθεί κανείς τι έχει κάνει φέτος ο Ρόδρι; Ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στη σεζόν της Μάντσεστερ Σίτι, με τον Ισπανό να κατακτά φέτος κάθε λογής διαθέσιμο τίτλο, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, πλην του Λιγκ Καπ. Και όλα αυτά, ενώ και στον τελικό του Champions League και σε αυτόν του Nations League, ήταν ο πολυτιμότερος της συνάντησης. 

Πριν από ένα χρόνο περίπου, η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύεται στην τελευταία αγωνιστική της Premier League με αντίπαλο την Άστον Βίλα. Θέλει μόνο νίκη για να πάρει το πρωτάθλημα, το σκορ είναι 2-1 κατά της και ο Ρόδρι κάνει την εμφάνισή του.

Σουτ από μακριά, τρομερό γκολ και στο τέλος της βραδιάς, ο Ισπανός αποτελεί έναν από τους λόγους που η Λίβερπουλ με… 92 βαθμούς, δεν κατορθώνει να σηκώσει τον δεύτερό της τίτλο την τελευταία τετραετία.

Λίγους μήνες νωρίτερα, στο πρώτο ματς της Premier League στο νέο ημερολογιακό έτος, η Μάντσεστερ Σίτι πραγματοποιεί μία ιδιαίτερα κακή εμφάνιση στο «Έμιρεϊτς» απέναντι στην Άρσεναλ. Σώζεται όμως από τον Ρόδρι.

Γκολ στο 94’, έξαλλοι πανηγυρισμοί και ο Ισπανός μέσος κατορθώνει μέσα σε ένα εξάμηνο, να λογίζεται από όλους ως απαραίτητος, για τον τρόπο παιχνιδιού του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Πέρυσι, ναι μεν ήταν καταλυτικός στα πλάνα της Μάντσεστερ Σίτι, όμως είχε πολύ σημαντικές στιγμές στη σεζόν. Φέτος, όχι απλά έγινε… κομβικός, αλλά είναι δικαίως ο ποδοσφαιριστής που όταν λείψει, οι «πολίτες» αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Το ίδιο συμβαίνει με τον Έρλινγκ Χάαλαντ, αυτό ισχύει και για τον Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Ρόδρι μπορεί με χαρακτηριστική ευκολία να προσμετρηθεί ο παίκτης της σεζόν για τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι τίτλοι που κατέκτησε το «φωνάζουν» και μόνο ο… Εμερίκ Λαπόρτ μπορεί από πλευράς κατακτήσεων να «καυχηθεί» κάτι ανάλογο.

Συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το τρεμπλ με αυτόν βασικό. «Γράφτηκε» ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο, οι «πολίτες» πήραν την Premier League, το FA Cup και το Champions League, με τον Ρόδρι να είναι ο κορυφαίος του τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας σημειώσει και το μοναδικό γκολ της βραδιάς.

Επιπλέον, το Nations League πλέον «βάφτηκε» κόκκινο και μπλε. Στα χρώματα της Ισπανίας. Η κατάκτηση από τη «φούρια ρόχα» είναι γεγονός και αισίως, ο Ρόδρι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του θεσμού, που είναι ο MVP τόσο στην εν λόγω διοργάνωση, όσο και στον τελικό του Champions League.

Ποιος να το περίμενε… Τον κοιτάς και δεν σου βγάζει τόσο μεγάλη ποιότητα. Δεν αναμένεις πως τα έχει πάρει όλα. Πως στους μεγαλύτερους τελικούς των διοργανώσεων, βγαίνει μπροστά. Ο Ρόδρι έχει «μαγέψει» ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Στη δυναστεία του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο πρωταγωνιστής είναι Ισπανός…

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0