Football Talk

Ο Γκουστάβο Πογέτ και οι… Γάλλοι προπονητές: Μόνο ο Βενγκέρ τον «πλήγωσε» τόσο, μία ισοπαλία σε 16 ματς!

Ο Γκουστάβο Πογέτ και οι… Γάλλοι προπονητές: Μόνο ο Βενγκέρ τον «πλήγωσε» τόσο, μία ισοπαλία σε 16 ματς!
Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη της αναμέτρησης της Εθνικής μας ομάδας στο Παρίσι, με τον Ντιντιέ Ντεσάν να γίνεται ο 13ος διαφορετικός προπονητής από τη Γαλλία, που θα τεθεί αντιμέτωπος με τον «δικό» μας, Γκουστάβο Πογέτ. Εξαιρετικό το ρεκόρ του Ουρουγουανού στα 16 ματς που έχει δώσει, εξαίρεση αποτελεί ο Αρσέν Βενγκέρ, που τον κέρδισε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις!
Σχετικά Άρθρα
Είναι προφανές πως στην αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας στο Παρίσι, απέναντι στη Γαλλία, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Οι γηπεδούχοι είναι ανώτεροι, η διαφορά ποιότητας είναι μεγάλη, αλλά το θετικό νέο για την Ελλάδα, είναι πως δεν έχει τίποτα να χάσει.

Έκανε το χρέος της απέναντι στο Γιβραλτάρ, επικράτησε της Ιρλανδίας με 2-1 στην OPAP Arena, στην «παρθενική» της, επίσημη νίκη στο εν λόγω γήπεδο, και πλέον, ταξιδεύει στο Παρίσι, με φόντο την υπέρβαση. Απέναντί της φυσικά είναι ένα «μεγαθήριο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που έχει την ικανότητα να σε πληγώσει με κάθε τρόπο.

Λογίζεται ως το πιο πλήρες ρόστερ της διοργάνωσης, θα βρεθεί δεδομένα στο επόμενο EURO, είναι η φιναλίστ του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, και διαθέτει στις τάξεις της τόσο τον Κίλιαν Εμπαπέ, όσο και τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της, τον Ολιβιέ Ζιρού, που πριν από μερικούς μήνες, ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί.

Ωστόσο, αν υπάρχει ένας λόγος για να είμαστε αισιόδοξοι, πλην της καλής αγωνιστικής κατάστασης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αυτός αφορά την παράδοση που έχει ο Γκουστάβο Πογέτ, απέναντι σε Γάλλους προπονητές. Διότι στην καριέρα του, εξαιτίας και του περάσματός του από τη Μπορντό, ο Ουρουγουανός έχει συναντήσει 12 διαφορετικούς και τα έχει πάει περίφημα.

Μετρά εννέα νίκες σε 16 αναμετρήσεις. Επί της ουσίας, έχει καταφέρει να επικρατήσει στο 56% των φορών που συνάντησε Γάλλους συναδέλφους του, ενώ οι τρεις από τις έξι ήττες του έχουν έρθει στο… γκολ, με εξαίρεση μόλις έναν προπονητή: Ο λόγος φυσικά για τον Αρσέν Βενγκέρ.

Τον Αλσατό, «θρύλο» της Άρσεναλ, ο οποίος είναι και ο μοναδικός στα 16 χρόνια προπονητικής παρουσίας του Γκουστάβο Πογέτ, που τον έχει κερδίσει με δύο διαφορετικές ομάδες, τρεις φορές και με χαρακτηριστική ευκολία. Η αρχή έγινε με τη Μπράιτον για το Κύπελλο Αγγλίας, ενώ ο Πογέτ προσπάθησε να πάρει δις ρεβάνς με τη Σάντερλαντ, αλλά αυτό ήταν ανέφικτο.

Όσον αφορά τη μοναδική ισοπαλία του Ομοσπονδιακού μας προπονητή με Γάλλο απέναντί του; Έλαβε χώρα πριν από μία πενταετία, επί γαλλικού εδάφους και ήταν… λευκή. Η Μπορντό υποδέχθηκε την Ανζέ, προπονητής των φιλοξενούμενων ήταν ο Στεφάν Μουλέν και οι δυο τους έμειναν στο «μηδέν», πράγμα που δεν έχει επαναληφθεί μέχρι και σήμερα για τον Πογέτ

Σαφώς και η Εθνική μας ομάδα θα ήταν ικανοποιημένη με ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Με το να αναχωρήσει από το Παρίσι με τον βαθμό της ισοπαλίας, πράγμα που φυσικά δεν έχει συμβεί ακόμη με τον Ουρουγουανό στον πάγκο, σε κάποια επίσημη εξόρμησή της!

Αναλυτικά, οι Γάλλοι προπονητές που έχει αντιμετωπίσει ο Γκουστάβο Πογέτ και τα αποτελέσματά τους:

Αρσέν Βενγκέρ, (0-0-3), με τη Μπράιτον και τη Σάντερλαντ στο «Νησί», απέναντι στην Άρσεναλ.

Αλαίν Ζιρές, (2-0-0), στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στο Κόσοβο. Δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, με τρεις διαφορετικούς σκόρερ.

Τιερί Λορί, (1-0-1), τη διετία 2017-19, στον πάγκο της Μπορντό. Νίκη και ήττα με το ίδιο σκορ (2-0).

Μπρούνο Γκενέσιο, (1-0-0), Μπορντό – Λυών 3-1.

Ζεν Λουίς Γκασέτ, (1-0-0), Σεντ Ετιέν – Μπορντό 1-3.

Κριστοφ Πελισιέ, (1-0-0), Μπορντό – Αμιέν 3-2.

Ολιβιέ Νταλ Ό’Γκλιο, (1-0-0), Μπορντό – Ντιζόν 3-1.

Κριστόφ Γκαλτιέ, (1-0-0),  Μπορντό – Λιλ 2-1, 2018.

Μίχαελ Ντεμπέβε, (1-0-0), Μπορντό – Τουλούζ 4-2.

Στεφάν Μουλέν, (0-1-0), Μπορντό – Ανζέ 0-0, η μοναδική ισοπαλία του Πογέτ με Γάλλο προπονητή.

Αντουάν Κομπουαρέ, (0-1-1), Γκινγκάμπ – Μπορντό 2-1, Πρωταπριλιά του 2018.

Σαμπρί Λαμουσί (0-0-1), Μπορντό – Ρεν 0-2

Απολογισμός: 9-1-6.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0