Football Talk

Η Ελλάδα αναζητεί θαύμα ανάλογο του… 2004

Η Ελλάδα αναζητεί θαύμα ανάλογο του… 2004

Το ταξίδι της Εθνικής Ελλάδος προμηνύεται δύσκολο στη Γαλλία και η νίκη απέναντι σε μία από τις πέντε μεγάλες χώρες της Ευρώπης «αγνοείται», με την «θρυλική» ομάδα του Euro 2004 να είναι η μόνη που τα έχει καταφέρει.

Η πορεία της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Euro 2024 συνεχίστηκε με επιτυχία και το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ έκανε το 2/2, μετά και την νίκη με αντίπαλο την Ιρλανδία. Επόμενο εμπόδιο η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, Γαλλία, και το έργο της Ελλάδας είναι – σαφώς - πιο δύσκολο. Πόσο μάλλον όταν η προϊστορία δεν είναι και η καλύτερη δυνατή κόντρα σε ομάδες τέτοιου βεληνεκούς…

Και αυτό διότι, σε επίσημα ματς, έχει μόλις δύο νίκες σε 31 παιχνίδια κόντρα στις πέντε μεγαλύτερες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου! Αμφότερες προήλθαν στον δρόμο προς την κατάκτηση του Euro 2004, με την επικράτηση επί της Ισπανίας στα προκριματικά το 2003 και τον «θρίαμβο» επί των «τρικολόρ» στους «8» της τελικής φάσης.

Σε όλες τις υπόλοιπες αναμετρήσεις η Ελλάδα δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση ή τους τρεις βαθμούς και τις περισσότερες φορές έφυγε από το γήπεδο με… άδεια χέρια. Με Ιταλία, Αγγλία και Γερμανία δεν έχει «γευτεί» ποτέ τη χαρά της νίκης, μολονότι έχει φτάσει αρκετά κοντά σε μερικές περιπτώσεις.

Μία από αυτές ήταν στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2002, όταν το εξαιρετικό φάουλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ στις καθυστερήσεις, γλύτωσε τα «τρία λιοντάρια» από την ήττα. Παράλληλα, αξιοσημείωτη ήταν και η εμφάνιση με την «Μάνσαφτ» στο Euro 2012, αλλά το τελικό 4-2 αντικατοπτρίζει την υπεροχή των Γερμανών.

Τα «μεγαθήρια» αυτά φαίνονται να αποτελούν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο της Εθνικής και για αυτό, στο ματς στο «Σταντ ντε Φρανς» (19/06), ο Πογέτ θα προσπαθήσει να «μιμηθεί» τις δύο επιτυχίες του Ότο Ρεχάγκελ και να καθοδηγήσει την Ελλάδα σε ένα ιστορικό «διπλό»…

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0