Football Talk

Εθνική Ολλανδίας: Φαν Χάαλ, γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα…(video)

Εθνική Ολλανδίας: Φαν Χάαλ, γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα…(video)

Κακές είναι οι εντυπώσεις από την μέχρι τώρα θητεία του Ρόναλντ Κούμαν στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας. Μετά την αποχώρηση του Φαν Χάαλ, το χάος! Οι «Οράνιε» σε τέσσερα παιχνίδια υπό τις οδηγίες του νέου τους τεχνικού έχουν κερδίσει μόλις ένα ενώ τα γκολ που δέχονται πέφτουν σαν… βροχή.     

Μετά την ήττα της Ολλανδίας από την Ιταλία στον «μικρό τελικό» του UEFA Nations League οι αντιδράσεις των φίλαθλων της ομάδας είναι έντονες καθώς, όπως ο καθένας θα διαπίστωνε, η ομάδα έχει πρόβλημα.

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, ωστόσο τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα παύουν από ένα σημείο και μετά να είναι συμπωματικά.

Υπόλογος για τις «πικρές» ήττες που έχει κληθεί να διαχειριστεί η Ολλανδία τελευταία είναι ο νέος της τεχνικός, Ρόναλντ Κούμαν.     

Ο 60χρονος προπονητής δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και έχει δείξει πως δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά μια ομάδα που ξεχειλίζει από ταλέντο.

Από τότε που ανέλαβε, οι «Οράνιε» έχουν χάσει τρία από τα τέσσερα παιχνίδια τους, ενώ η μοναδική τους νίκη ήταν απέναντι στο, όχι και τόσο απαιτητικό, Γιβραλτάρ (3-0).  

Πιο αναλυτικά, στις 25 Μαρτίου η Ολλανδία υπέστη μία πολύ βαριά ήττα από τη Γαλλία με 4-0 (25/3) στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2024.



Ακολούθησε ακόμα μία ήττα με «τεσσάρα» αυτή τη φορά από τη φιναλίστ του UEFA Nations League, Κροατία (14/6) η οποία τους στέρησε το εισιτήριο για τον τελικό τις διοργάνωσης.

Τέλος, στην ήττα από την Ιταλία (18/6)  η διαφορά στο σκορ δεν ήταν μεν τόσο μεγάλη και οι παίκτες του Κούμαν πάλεψαν μέχρι τελικής πτώσης για την ισοφάριση, η εμφάνιση της ομάδας όμως ήταν αρκετά προβληματική.

Τα αποτελέσματα των τελευταίων αναμετρήσεων, έχουν προκαλέσει στους Ολλανδούς μία… νοσταλγία για τη Φαν Χάαλ εποχή.

Υπό τις οδηγίες του τότε τεχνικού, οι «Οράνιε» είχαν καταφέρει το απίστευτο αήττητο των 20 αγώνων, κάτι που με τα τωρινά δεδομένα φαίνεται οτιδήποτε άλλο, παρά εφικτό.


Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0