Football Talk

Ολλανδία – Ιταλία 2-3: Νίκη… παρηγοριάς και χάλκινο μετάλλιο για τους «Azzuri» (video)

Ολλανδία – Ιταλία 2-3: Νίκη… παρηγοριάς και χάλκινο μετάλλιο για τους «Azzuri» (video)

Η Ιταλία μετά τον αποκλεισμό από την Ισπανία στα ημιτελικά του UEFA Nations League πήρε τη νίκη στον «μικρό τελικό» της διοργάνωσης απέναντι στην Ολλανδία (18/6). Το σύνολο του Κούμαν δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ηττήθηκε με 2-3 παρά την πολύ καλή εμφάνιση του Κόντι Χάκπο και την ανάκαμψη των «Οράνιε» στο δεύτερο ημίχρονο.   


Το ματς

Μόλις 5 λεπτά χρειάστηκε ο Ντιμάρκο για να σκοράρει, δίνοντας ένα προβάδισμα-αστραπή στους Azurri. O 26χρονος αμυντικός της Ίντερ σημάδεψε την κλειστή γωνία του Μπέιλοου και έκανε το 1-0 ύστερα από μία… μαεστρική ασίστ με τακουνάκι από το Ρασπαντόρι.

Η Ολλανδία πριν καν προλάβει να… απαντήσει δέχθηκε και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά από τον Νταβίντε Φρατέζι. Ο μέσος της Σασουόλο πήρε το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή των «Οράνιε» και σημάδεψε σωστά για το 2-0 υπέρ των Ιταλών.

Οι πανηγυρισμοί σταμάτησαν για λίγο καθώς υπήρξε υπόνοια για χέρι. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έλεγξε τη φάση στο VAR και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι με το γκολ να μετράει κανονικά.      

Στο 27’ ο Ντιμάρκο έγινε ξανά επικίνδυνος για τους Ολλανδούς, εξαπολύοντας ένα δυνατό σουτ το οποίο πέρασε για λίγο εκτός του αριστερού δοκαριού του αντίπαλου γκολκίπερ.

Το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν δυσκολευόταν να βρει τα πατήματά του και ο μοναδικός που κρατούσε τα προσχήματα σε αυτή την προβληματική εμφάνιση των Ολλανδών ήταν ο Κόντι Χάκπο.

Ο άσος της Λίβερπουλ στο 40ο λεπτό βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή των «μπλε» και επιχείρησε να μειώσει τη διαφορά με ένα σουτ το οποίο δεν κατέληξε στο στόχο.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ματέο Ρετέγκι παραλίγο να χαρίσει στους Ολλανδούς ένα πέναλτι, ωστόσο μετά τη χρήση του βίντεο-ριπλέι διαπιστώθηκε πως η φάση ήταν καθαρή και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους «Οράνιε» να ακούν αποδοκιμασίες.  

2ο Ημίχρονο

Στο δεύτερο 45λεπτο οι Ολλανδοί ήταν πιο αποφασισμένοι και μέσα σε δύο λεπτά είχαν δύο τελικές προσπάθειες με τον Χάκπο που φαινόταν να είναι ο πιο φορμαρισμένος από τους συμπαίκτες του.

Οι παίκτες του Κούμαν πατούσαν περιοχή πολύ περισσότερο σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο αλλά η άμυνα της Ιταλίας ήταν υποδειγματική και «έσβησε» πολλές από τις ευκαιρίες των αντιπάλων της.

Ο Ντοναρούμα δεν είχε ανησυχήσει ιδιαίτερα, αλλά στο 69’ δέχθηκε τελικά το γκολ από τον Στίβεν Μπέργουιν που έκανε εντυπωσιακούς ελιγμούς μέσα στην περιοχή και με ένα σουτ μείωσε σε 2-1 για τους Ολλανδούς.     

Ο Μαντσίνι έβαλε «φρέσκα πόδια» στο ματς και δικαιώθηκε καθώς ο Φεντερίκο Κιέζα, λίγο μετά την είσοδό του (73’), βρήκε δίχτυα μετά από μία εξαιρετική κούρσα, αυξάνοντας εκ νέου τη διαφορά των δύο ομάδων (1-3).

Ο 25χρονος φορ της Γιουβέντους δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα των «Οράνιε» και στο 78’ παραλίγο να διπλασιάσει τα γκολ του με ένα σουτ-βολίδα που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπέιλοου.  

Στο 82’ ο Βέγκχορστ σημάδεψε εύστοχα την αριστερή γωνία του Ντοναρούμα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Βαϊνάλντουμ στο 89’ μείωσε ξανά τη διαφορά στο ένα γκολ (2-3) στέλνοντας την μπάλα στην κορυφή της εστίας του 23χρονου γκολκίπερ της PSG.

Τα τελευταία λεπτά ήταν γεμάτα ένταση και η Ολλανδία φάνηκε πως είχε… ξυπνήσει. Αυτό ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει τα δεδομένα και η Ιταλία ήταν αυτή που εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο του UEFA Nations League.     

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0