Football Talk

Κύπρος – Γεωργία 1-2: Λύγισε στο φινάλε, παρά την προσπάθεια (video)

Κύπρος – Γεωργία 1-2: Λύγισε στο φινάλε, παρά την προσπάθεια (video)

Η Κύπρος ηττήθηκε με 2-1 από τη Γεωργία εντός έδρας με αποτέλεσμα οι ελπίδες της για πρόκριση στο EURO 2024 να έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.

Παρότι παρουσίασε ένα αρκετά καλό πρόσωπο, η Κύπρος δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από την αναμέτρηση απέναντι στη Γεωργία στην AEK Arena της Λάρνακας.

Οι Γεωργιανοί πάτησαν «γκάζι» σε συγκεκριμένα σημεία του αγώνα και κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ, τα οποία εν τέλει τους χάρισαν τη νίκη με 2-1.

Η Κύπρος βέβαια μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και σπατάλησε μια μοναδική ευκαιρία. Ο Τζιόνης στο 8’ βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Μαρμαντασβίλί, ωστόσο ο Γεωργιανός κίπερ βγήκε νικητής από τη μονομαχία. Ο Κύπριος φορ πήρε το «ριμπάουντ», όμως ο Κακαμπάτζε έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και με κύριο εκφραστή τον επιθέσεων τον Κβαρατσχέλια απείλησαν αρκετές φορές τον Μαλ. Ωστόσο το πρώτο γκολ της αναμέτρησης προήλθε από μία ανύποπτη φάση.

Ο Γκόγκιτς έκανε ένα ολέθριο λάθος κοντά στο κέντρο του γηπέδου και ο Μικαουτάτζε που παραμόνευε έκλεψε την μπάλα. Ο Γεωργιανός φορ έτρεξε το μισό γήπεδο και αφού έφτασε απέναντι από τον Μαλ, πλάσαρε υποδειγματικά για το 1-0 στο 30’.

Η Κύπρος ωστόσο απάντησε λιγότετο από δέκα λεπτά μετά. Ο Πίτας ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 39’ και έφερε το σκορ στα ίσα. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, η Γεωργία πίεσε έντονα στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα και κατόρθωσε να διασπάσει την αμυντική γραμμή των Κυπρίων. Συγκεκριμένα, ο Νταβιντασβίλι στο 84’ με ένα διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 2-1, το οποίο έμεινε ως το φινάλε.

Έτσι, η Γεωργία έφτασε τους τέσσερις βαθμούς στον όμιλο μετά από δύο αγώνες, ενώ η Κύπρος έμεινε τελευταία με έναν βαθμό.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0