Football Talk

Προκριματικά EURO 2024, 8ος όμιλος: Τρία στα τρία η Πορτογαλία με MVP τον Μπρούνο Φερνάντες - Μεγάλο «διπλό» η Σλοβακία! (video)

Προκριματικά EURO 2024, 8ος όμιλος: Τρία στα τρία η Πορτογαλία με MVP τον Μπρούνο Φερνάντες - Μεγάλο «διπλό» η Σλοβακία! (video)

To καθήκον της και με χαρακτηριστική άνεση έκανε η Πορτογαλία απέναντι στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, επικρατώντας άνετα με 3-0, ενώ οι Σλοβάκοι έφυγαν με το «διπλό» από την έδρα της Ισλανδίας, με το 2-1 να τους διατηρεί στην 2η θέση του 8ου ομίλου των Προκριματικών του EURO 2024.

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται φρόντισε να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Πορτογαλία, η οποία υποδέχθηκε τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, 17 χρόνια ακριβώς από τη μέρα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε σημειώσει το πρώτο του γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο σούπερ σταρ της Πορτογαλίας επέστρεψε στην Ευρώπη και ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα της ομάδας του, αλλά το γκολ στο 24ο λεπτό, ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, καθώς αν και… ελάχιστα, ο Κριστιάνο ήταν εκτεθειμένος.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και εν τέλει κατόρθωσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ σε κομβικό σημείο, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να ανοίγει το σκορ 60 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους. Υπέροχη συνεργασία, κάθετο ποδόσφαιρο από τον Μπρούνο Φερνάντες και προβάδισμα με τον Μπερνάρντο Σίλβα για τους Ίβηρες, που έμοιαζε να παίρνουν αυτό που αξίζουν στο φινάλε της ανάπαυλας.

Με τον ίδιο τρόπο εκκίνησε και το δεύτερο μέρος, οι Πορτογάλοι ήταν ανώτεροι και δεν αισθάνονταν ιδιαίτερη απειλή από τους φιλοξενούμενους, που δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και είχαν να επιδείξουν μόνο ένα καλό σουτ του Έντιν Τζέκο στο 30’. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε η γηπεδούχος, που βρήκε δεύτερο και τρίτο γκολ με τον Μπρούνο Φερνάντες στο 77’ και το 93' και «κλείδωσε» το δεύτερο διαδοχικό της τρίποντο στον θεσμό, έχοντας μάλιστα διατηρήσει και ανέπαφη την εστία της σε 270 διαδοχικά αγωνιστικά λεπτά.

Την ίδια ώρα, στο άλλο παιχνίδι του 8ου ομίλου, η Σλοβακία διατήρησε το αήττητό της και πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ισλανδίας, ούσα ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

Ένα πολύ ωραίο σουτ του Κούτσκα ήταν αρκετό για να πάρει προβάδισμα στο 27’, αλλά η αντίδραση ήταν άμεση, καθώς ο γνώριμός μας από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, Φινγκμπόγκανσον, ισοφάρισε στο 41’, με το πρώτο του γκολ σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, έπειτα από 90 ημέρες.

Ωστόσο, οι Σλοβάκοι δεν πανικοβλήθηκαν, κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος και εν τέλει μετουσίωσαν σε γκολ μία από τις πέντε τελικές τους προσπάθειες. «Χρυσός» σκόρερ ο Σουσλόβ για το τελικό 2-1 στο 70’ και δεύτερη θέση για το σύνολο του Καλζόνα, με τη Σλοβακία να μην έχει ηττηθεί στο 2023, στα τρία επίσημα ματς που έχει δώσει.

Στις τελευταίες θέσεις Ισλανδία πλέον και Βοσνία Ερζεγοβίνη, με ένα τρίποντο μετά από τρεις αναμετρήσεις, «ουραγός» το Λίχτενσταϊν που σε 270 λεπτά, έχει δεχθεί 13 γκολ και δεν έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1.Πορτογαλία 9 3 (13-0)

2.Σλοβακία 7 3 (4-1)

3.Λουξεμβούργο 4 3 (2-6)

4.Βοσνία Ερζεγοβίνη 3 3 (3-5)

5.Ισλανδία 3 3 (8-5)

6.Λίχτενσταϊν 0 3 (0-13)

 

Επόμενη αγωνιστική (20/06)

Ισλανδία - Πορτογαλία (21:45)

Λίχτενσταϊν - Σλοβακία (21:45)

Βοσνία Ερζεγοβίνη - Λουξεμβούργο (21:45)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0