Football Talk

Βέλγιο – Αυστρία 1-1: Ο Λουκάκου «διόρθωσε» το λάθος του Μανγκαλά (video)

Βέλγιο – Αυστρία 1-1: Ο Λουκάκου «διόρθωσε» το λάθος του Μανγκαλά (video)

Ο Ρομέλου Λουκάκου σκόραρε για το Βέλγιο και του χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας, «σβήνοντας» έτσι την άτυχη στιγμή του Ορέλ Μανγκαλά, ο οποίος είχε στείλει νωρίτερα τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Αυστρία προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της πλεονέκτημα και το γκολ του Λουκάκου άφησε έναν βαθμό σε κάθε χώρα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 22ο λεπτό μετά από λάθος εκτίμηση του Μανγκαλά, αλλά το Βέλγιο έφερε το ματς στα ίσια.

Έτσι, η ομάδα του Ραλφ Ράγνιγκ διατηρείται στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024, τρεις βαθμούς μπροστά από την δεύτερη θέση.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και η Αυστρία χρειάστηκε μεγάλη δόση τύχης για να προηγηθεί στο 22’.  Από εκτέλεση κόρνερ, ο Γκγρέγκοριτς έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Μανγκαλά και εκείνος την έστειλε άθελα του στα δίχτυα της ομάδας του, ξεγελώντας τον Τιμπό Κουρτουά.

Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν, αλλά έφτασαν κοντά στο γκολ στο 41’, με το σουτ του Λουκεμπάκιο από πλεονεκτική θέση να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Το Βέλγιο έψαχνε γκολ αλλά δεν δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να το βρει και το ματς ακόμα και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε… τελική προσπάθεια στον στόχο. Η πρώτη καταγράφθηκε στο 61’, όταν ο Λουκάκου υποδέχθηκε τη πάσα του Λουκεμπάκιο, κοίταξε εστία και πλάσαρε υπέροχα για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο ανέβασε ρυθμό και πλησίασε σε δεύτερο τέρμα στο 75’, όμως το σουτ του Καράσκο πέρασε ελάχιστα μέτρα δίπλα από το δοκάρι. Πήρε περισσότερα ρίσκα και αυτό έδωσε και χώρους στην Αυστρία για να επιτεθεί, αλλά οι επιλογές των παικτών του Ραλφ Ράγκνικ δεν ήταν οι ιδανικές.

Νωρίτερα (17/06), στο άλλο παιχνίδι του 6ου ομίλου, Αζερμπαϊτζάν και Εσθονία αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. και Εσθονία αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1.

Συνθέσεις:

Βέλγιο (Ν. Τεντέσκο): Κουρτουά, Τέτε, Φαές, Ντεντόνκερ, Καστάνιε, Τίλεμανς, Μανγκαλά (Βρανξ 76’), Ντόκου, Καράσκο (Οπέντα 76’), Λουκεμπάκιο (Μπακαγιόκο 69’), Λουκάκου.

Αυστρία (Ρ. Ράγκνικ): Σλάγκερ, Βέμπερ (Εμουένε 46’), Αλάμπα, Λάινχαρτ, Πος, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Σλάγκερ, Σίβλαντ, Βίμερ (Κάινθ 60’), Γκρέγκοριτς, Αρναούτοβιτς (Σάμπιτζερ 60’.

Η Βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1.Αυστρία 3 7 (7-3)

2.Βέλγιο 2 4 (4-1)

3.Σουηδία 2 3 (5-3)

4.Εσθονία 2 1 (2-3)

5.Αζερμπαϊτζάν 3 1 (2-10)

Επόμενη αγωνιστική (20/06, 21:45):

Αυστρία – Σουηδία

Εσθονία – Βέλγιο

Ρεπό: Αζερμπαϊτζάν

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0