Football Talk

Νορβηγία – Σκωτία 1-2: Ανατροπή στο φινάλε και… πρόκριση από τώρα στο Euro (video)

Νορβηγία – Σκωτία 1-2: Ανατροπή στο φινάλε και… πρόκριση από τώρα στο Euro (video)

Η Σκωτία «πάλεψε» μέχρι τέλους και δικαιώθηκε! Βρήκε δύο γκολ στο τέλος της αναμέτρησης με τους Ντάικς (87’) και ΜακΚλιν (89’) και βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στην τελική φάση του Euro, «καταστρέφοντας» τα όνειρα της Νορβηγίας.

Η τρομερή ανατροπή της Σκωτίας την φέρνει ένα βήμα από την πρόκριση στο Euro και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε κάνει πολύ δύσκολο το έργο των Νορβηγών. Παρότι προηγήθηκαν με το πέναλτι του Χάαλαντ, οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το παιχνίδι με σκόρερ τους Ντάικς και ΜακΚλιν λίγο πριν την ολοκλήρωση του ματς και βρίσκονται στο +8 από την ομάδα του Σολμπάκεν, ενώ υπάρχει και η Ισπανία στον όμιλο.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξε κάποια καλή στιγμή, με τους Νορβηγούς να ελέγχουν απόλυτα το ματς και τους Σκωτσέζους να συμβιβάζονται με το να επιτίθονται στην αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενοι τους κενούς χώρους στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ο Χάαλαντ ήταν εκτός παιχνιδιού και όσες φορές επιχείρησαν οι συμπαίκτες του να τον τροφοδοτήσουν, απέτυχαν.

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης, για τράβηγμα στον επιθετικό της Σίτι, ωστόσο το… θηρίο έμεινε όρθιο και προσπάθησε να τελειώσει τη φάση. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα για κράτημα του Πόρτεους απάνω του και ο Χάαλαντ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα, με ένα ιδανικό πλασέ στη γωνία.

Έτσι, έφτασε τα 54 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, ο προπονητής του τον αντικατέστησε και έκανε μαζικές αλλαγές για να «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του. Παρ’ όλα αυτά, ο Ντάικς δεν είχε πει την… τελευταία του κουβέντα και μετά το λάθος του Έστινγκαρντ πλάσαρε για να ισοφαρίσει σε 1-1 (87’).

Η ολική ανατροπή ήρθε δύο λεπτά αργότερα και ο ΜακΚλιν ολοκλήρωσε μία υπέροχη συνεργασία των ΜακΓκιν και Ντάικς και με ωραίο τρόπο νίκησε το Νίλαντ για το 2-1 της Σκωτίας.

Στις 21:45 (17/06) η Κύπρος υποδέχεται τη Γεωργία του Κβίτσα Κβαρατσχέλια, στο άλλο ματς του ομίλου.

Συνθέσεις:

Νορβηγία (Σ. Σολμπάκεν): Νίλαντ, Μέλινγκ, Έστιγκαρντ, Στράντμπεργκ, Ρίερσον, Μπεργκ (Λάρσεν 84'), Άουρσνες (Θόρσβεντ 84'), Έντεγκααρντ, Σολμπάκεν (Μπέργκε 63’), Σόρλοθ (Ελιονούσι 79'), Χάαλαντ (Νταέλι 84').

Σκωτία (Σ. Κλαρκ): Γκαν, Ρόμπερτσον, Τίρνι (Κούπερ 65’), Χέντρι, Πόρτεους (ΜακΚλιν 79'), Χίκι, ΜακΓκιν (Χάιμ 90+1'), ΜακΓκρέγκορ (Γκίλμορ 78'), ΜακΤόμινεϊ, Κρίστι (Άρμστρονγκ 78'), Ντάικς.

Η Βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1.Σκωτία 3 9 (7-1)

2.Ισπανία 2 3 (3-2)

3.Νορβηγία 3 1 (2-6)

4.Γεωργία 1 1 (1-1)

5.Κύπρος 1 0 (0-3)

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0