Football Talk

Λιθουανία - Βουλγαρία 1-1: Έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας ο Γκερτμόνας

Λιθουανία - Βουλγαρία 1-1: Έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας ο Γκερτμόνας
Λιθουανία και Βουλγαρία μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 17'.
Για τον έβδομο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024 η Λιθουανία υποδέχθηκε τη Βουλγαρία, με τους γηπεδούχους να δίνανε το τρίτο τους παιχνίδι στον όμιλο, ενώ οι φιλοξενούμενοι το δεύτερο. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1 με το τελικό σκορ να έχει διαμορφωθεί από το ημίχρονο. Ο Γκιρντβάιντις είχε ανοίξει το σκορ, με τον Πέτκοφ να ισοφαρίζει.

Οι Βούλγαροι είχαν μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς όμως να έχουν κάποια μεγάλη ευκαιρία για γκολ στα πρώτα λεπτά. Ίσα ίσα που η ομάδα του Γιανκάουσκας ήταν αυτή που έκανε την πρώτη καλή τελική, η οποία έμελλε να καταλήξει σε γκολ. Ο Γκινέιτις μετά από εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Γκιρντβάινις, με τον Λιθουανό στόπερ να ανοίγει το σκορ με ένα πολύ ωραίο σουτ στο 15'.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ, μιας και στο 17' ο Γιάκομπ Σούντμπεργκ δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10. Η Βουλγαρία είχε ανεβάσει τις γραμμές της και είχε τον πλήρη έλεγχο.

Μετά από αρκετές χαμένες επιθετικές ενέργειες, ο Στάνισλαβ Σόποβ, έκανε ένα εξαιρετικό σουτ από την άκρη της περιοχής και στο 27' έφερε στα ίσα το ματς. Η συνεχόμενη πίεση των παικτών του Κρστάτζιτς, δεν έφερε άλλο γκολ στο πρώτο μέρος, με τον Γκερτμόνας να είχε έξι αποκρούσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν ήταν διαφορετική. Η Λιθουανία είχε κλειστεί στο «καβούκι» της και προσπαθούσε να κρατήσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι Βούλγαροι από την άλλη δεν έμοιαζαν διατεθειμένοι να μην πάρουν το πρώτο τους τρίποντο στον όμιλο. Παρόλα αυτά, όσες καλές ευκαιρίες να δημιουργούσαν, δεν μπορούσαν να κερδίσουν τον Γκερτμόνας.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας. Αυτός είναι και ο πρώτος τους βαθμός στον όμιλο, με τους Βούλγαρους να μην φεύγουν ικανοποιημένοι από το γήπεδο έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς.

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0