Football Talk

Προκριματικά EURO 2024, 3ος όμιλος: Περίπατος για τα «λιοντάρια» με Αλεξάντερ-Άρνολντ 10άρι, απίθανη νίκη-ανατροπή για την Ουκρανία

Προκριματικά EURO 2024, 3ος όμιλος: Περίπατος για τα «λιοντάρια» με Αλεξάντερ-Άρνολντ 10άρι, απίθανη νίκη-ανατροπή για την Ουκρανία

Άνευ προβλήματος το νικηφόρο πέρασμα της Αγγλίας από τη Μάλτα για τον 3ο όμιλο και 3/3 το συγκρότημα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Τρομερός Αλεξάντερ – Άρνολντ, ηγέτης με το νούμερο 10 στη φανέλα του. Απίστευτη ανατροπή η Ουκρανία κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία και 3-2.

Η Αγγλία έβγαλε είδηση με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να δίνει τη φανέλα με το νούμερο 10 στον Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ και συνάμα να τον δικαιώνει στον απόλυτο βαθμό. Η Αγγλία πέτυχε το απόλυτο κόντρα στη Μάλτα με το τελικό 4-0. Απίθανη η Ουκρανία. Ήταν μπροστά η Βόρεια Μακεδονία με σκορ 2-0, αλλά στο ντεμπούτο του Ρεμπρόφ οι Ουκρανοί έδειξαν τις διαθέσεις τους και γύρισαν το ματς (3-2).

Μάλτα - Αγγλία

Άνετη και ωραία η Αγγλία στην έδρα της Μάλτα. Το προβάδισμα ήρθε στο 8ο λεπτό. Από τρομερή μπαλιά του Αλεξάντερ - Άρνολντ, ο Σάκα προσπάθησε να κάνει το γύρισμα για τον Κέιν και ο Απάπ έκανε την επαφή για να πετύχει το αυτογκόλ. Έχοντας συμμετοχή στο πρώτο γκολ, ο Άρνολντ συνδύασε την θετική βραδιά του με σκοράρισμα στο 28ο λεπτό με φοβερό σουτ εκτός περιοχής.

Άμεσα κέρδισε πέναλτι ο Κέιν από τον Γκιγιαμέρ για να εκτελέσει εύστοχα ο πρώτος σκόρερ της εθνικής ομάδας και να γράψει το 3-0 με το δικό του 50ο τέρμα με τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο Σάκα αποχώρησε με ενοχλήσεις στο ημίχρονο και δεν χρειαζόταν να παρθεί μεγαλύτερο ρίσκο, με αποτέλεσμα να περάσει στο παιχνίδι με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Φόντεν.

Ο Ράις στο χώρο του κέντρου φανέρωνε γιατί η Άρσεναλ τον θέλει τόσο πολύ, ενώ οι Μαλτέζοι από την πλευρά τους κρατούσαν την μπάλα κάτω και προσπαθούσαν ν’ αναπτυχθούν με προσοχή και υπομονή, προς τιμήν τους. Ντεμπούτο στην εθνική Αγγλίας στα τελευταία 20 λεπτά έκανε και ο Έζε που πέρασε στο παιχνίδι αντί του Μάντισον.

Το τελικό 4-0 της αναμέτρησης διαμορφώθηκε στο 83ο λεπτό από τον Καλούμ Γουίλσον που είχε περάσει με αλλαγή περίπου ένα εικοσάλεπτο νωρίτερα. Ο ρέφερι είδε χέρι στον Μποργκ στην περιοχή, η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα και ο επιθετικός της Νιούκαστλ ανέλαβε την εκτέλεση για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα του ματς.

Βόρεια Μακεδονία - Ουκρανία

Το 2-0 της Βόρειας Μακεδονίας κόντρα στην Ουκρανία δεν ήταν αρκετό, με την ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ να πετυχαίνει απίθανη ανατροπή και να φτάνει στο νικηφόρο 3-2. Μένει έτσι στη μάχη της πρόκρισης, μετά την αρχική ήττα από την Αγγλία.

Το συγκρότημα του Μπλαγκόγια Μιλέφσκι «αγρίεψε» από την αρχή του αγώνα. Στην προσπάθεια να πετύχει το 2/2 εντός έδρας, μετά το 2-1 της πρεμιέρας με τη Μάλτα, ο Μπάρντι σκόραρε το 1-0 στο 31’ με πέναλτι και ο Έλμας σημείωσε το 2-0 στο 39’.

Οι φωνές του Ρεμπρόφ μάλλον ακούστηκαν αρκετά στα αποδυτήρια, με τους Ουκρανούς να βγαίνουν μεταμορφωμένοι για το δεύτερο ημίχρονο. Μέσα σε 21’ γύρισαν το ματς χάρη στα γκολ των Ζαμπάρνι (62’), Κονόπλια (67’) και Τσιγκάνκοφ (83’).

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1. Αγγλία    9 3 (8-1)

2. Ιταλία     3 2 (3-2)

3. Β. Μακεδονία  3 2 (4-4)

4. Ουκρανία        3 2 (3-4)

5. Μάλτα    0 3 (1-8)

Επόμενη αγωνιστική (19/6)

Αγγλία – Βόρεια Μακεδονία (21:45)

Ουκρανία – Μάλτα (21:45)

Ρεπό: Ιταλία

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0