Football Talk

Προκριματικά Euro 2024, 9ος όμιλος: Δύσκολη νίκη για Ελβετία, «λυτρωτής» ο Γκλάουκ για το Ισραήλ (video)

Προκριματικά Euro 2024, 9ος όμιλος: Δύσκολη νίκη για Ελβετία, «λυτρωτής» ο Γκλάουκ για το Ισραήλ (video)

Η Ελβετία δεν «πλήρωσε» την χαλαρότητα της και επικράτησε με δυσκολία της Ανδόρας. Ο Όσκρ Γλάουκ πέτυχε γκολ στο τέλος και χάρισε τη νίκη στο Ισραήλ απέναντι στην Λευκορωσία, ενώ χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση του Κοσόβου με τη Ρουμανία.

Παρότι οι παίκτες της ήταν αρκετά χαλαροί, η Ελβετία κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της πιο αδύναμης Ανδόρας, με τέρματα των Φρόιλερ και Αμντούνι, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2024.

Παράλληλα, ο Γκλάουκ σκόραρε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με την Λευκορωσία και έδωσε τους τρεις βαθμούς στο Ισραήλ (2-1), τη στιγμή που το Κόσοβο και η Ρουμανία έμειναν στο μηδέν σε ένα κακό ποιοτικά ματς.

Ανδόρα - Ελβετία

Η Ελβετία έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της και προηγήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό. Ο Βάργκας τροφοδότησε υπέροχα κάθετα τον Φρόιλερ, ο οποίος απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν το παιχνίδι και πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στο 32’ με τον Αμντούνι, μετά από σέντρα του Σακίρι.

Παρ’ όλα αυτά, η Ανδόρα μείωσε σε 2-1 στο 68ο λεπτό. Ο Κέρβος εκτέλεσε το φάουλ στο πρώτο δοκάρι και ο αρχηγός, Βιέιρα, πήρε τη κεφαλιά και νίκησε τον Κόμπελ.

Κόσοβο - Ρουμανία

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κακή κατάσταση λόγω έντονης βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του ματς να είναι χαμηλός και να υπάρχουν πολλές διακοπές. Οι φάσεις ήταν μοιρασμένες, με το Κόσοβο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 58’, αλλά ο Μολντόβαν σταμάτησε την ενέργεια του Βοϊβόντα.

Ο Ζεγκρόβα σκόραρε για τους γηπεδούχους στο 69ο λεπτό, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ με τη βοήθεια του VAR.

Λευκορωσία - Ισραήλ

Το παιχνίδι διεξήχθη σε ουδέτερο έδαφος και συγκεκριμένα στην Ουγγαρία. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν που απείλησαν πρώτοι, ωστόσο η Λευκορωσία άνοιξε το σκορ στο 16’ με το πλασέ του Εμπόνγκ.

Το Ισραήλ σπατάλησε πολλές καλές στιγμές που δημιούργησε στο πρώτο μέρος και το τέρμα που πέτυχε ο Βάισμαν στο 75’ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ, μετά από παρέμβαση του VAR. Ωστόσο, η ισοφάριση ήρθε στο 85’, με τον επιθετικό της Γρανάδα να σκοράρει από τα 11 βήματα.

Ο Γκλάουκ, που είχε έρθει από τον πάγκο, έμελλε να είναι ο «λυτρωτής» του Ισραήλ, αφού από εκτέλεση κόρνερ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Βαθμολογία του 9ου ομίλου:

1.Ελβετία 3 9 (10-1)

2.Ρουμανία 3 7 (4-1)

3.Ισραήλ 3 4 (3-5)

4.Κόσοβο 3 3 (2-2)

5.Ανδόρα 3 1 (2-5)

6.Λευκορωσία 3 0 (2-9)

Επόμενη Αγωνιστική (19/06):

Ελβετία - Ρουμανία (21:45)

Λευκορωσία - Κόσοβο (21:45)

Ισραήλ - Ανδόρα (21:45)

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0