Football Talk

Όταν ο Πογέτ «έσπασε» το αήττητο του Μουρίνιο

Όταν ο Πογέτ «έσπασε» το αήττητο του Μουρίνιο

Πριν αναλάβει ο Γκουστάβο Πογέτ ως προπονητής στην εθνική μας ομάδα, το όνομα του ήταν ήδη ευρέως διαδεδομένο στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Μία από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του, ήταν η νίκη επί της Τσέλσι του Μουρίνιο που σταμάτησε το εντός έδρας αήττητο σερί του.

Το οξύμωρο που προκαλούν τα νικηφόρα σερί είναι ότι όλοι θυμούνται το παιχνίδι στο οποίο σταμάτησαν και η επίδοση καθ’ αυτή περνάει σε δεύτερη μοίρα. Αυτό ήταν που κατάφερε να κάνει ο Πογέτ, νυν τεχνικός της εθνικής Ελλάδος, βάζοντας τέλος στο εντός έδρας αήττητο σερί του Ζοσέ Μουρίνιο στη Τσέλσι.

Ο Πορτογάλος δεν έχανε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και βοήθησε τους «μπλε» να φτιάξουν την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Premier League. Τον διαδέχθηκαν ο Άβρααμ Γκραντ και ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι, με τον Βραζιλιάνο να είναι αυτός που εν τέλει έφτασε το ρεκόρ στα 86 και είδε την Λίβερπουλ να φεύγει με το «διπλό» από το Λονδίνο.

Ο Μουρίνιο, όμως, είχε διατηρήσει το δικό του αριθμό άθικτο και το διεύρυνε στην επιστροφή του στην Τσέλσι και στη δεύτερη του θητεία εκεί, έως ότου ήρθε η Σάντερλαντ του Πογέτ να σταματήσει τον Special One, στις 19 Απριλίου 2014. Το παιχνίδι ήταν must-win για τις «μαύρες γάτες», οι οποίες βρισκόντουσαν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και ο κίνδυνος του υποβιβασμού ελλόχευε.

Και τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 12ο μόλις λεπτό με τον Σαμουέλ Ετό. Η απάντηση, όμως, ήταν άμεση και έξι λεπτά αργότερα ο Κόνορ Γουίκαμ ισοφάρισε σε 1-1, με ένα σουτ που προήλθε από τον Μάρκος Αλόνσο, ο οποίος μετέπειτα αγωνίστηκε με την φανέλα της Τσέλσι.

Οι «μπλε» συνέχιζαν να απειλούν και έχασαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, καταγράφοντας 31 τελικές προσπάθειες με τις 15 εξ αυτών να είναι στον στόχο. Παρ’ όλα αυτά, η Σάντερλαντ ήταν αυτή που βρήκε το γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φάμπιο Μπορίνι στο 82ο λεπτό και πήρε τους τρεις βαθμούς.

Έτσι, με μερικές καταπληκτικές εμφανίσεις κατάφερε να ανέβει από την τελευταία θέση της Premier League στην 14η και παρέμεινε στην κατηγορία. Από την άλλη, ο Μουρίνιο ηττήθηκε για πρώτη του φορά στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και το σερί των 77 αγώνων έλαβε τέλος από τον Γκουστάβο Πογέτ, με τον Πορτογάλο να χαρακτηρίζει αυτήν την ήττα ως το στιγμιότυπο της σεζόν.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0