Football Talk

Ολλανδία - Κροατία 2-4: Πέτκοβιτς και Μόντριτς την έστειλαν τελικό πριν την… ρώσικη ρουλέτα (video)

Ολλανδία - Κροατία 2-4: Πέτκοβιτς και Μόντριτς την έστειλαν τελικό πριν την… ρώσικη ρουλέτα (video)

Η Κροατία τα κατάφερε με γκολ των Πέτκοβιτς και Μόντριτς να επανέλθει από την «ψυχρολουσία» του Λανγκ στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και πήρε σπουδαία νίκη στην παράταση (4-2) μαζί με το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Nations League.

Η Κροατία θα είναι η μία εκ των δύο φιναλίστ του Nations League. Μπορεί η ομάδα του Ντάλιτς να αναγκαστικέ να αγωνιστεί για ένα ακόμη 30λεπτο μετά την «εκτέλεση» του Λανγκ στο 90+6’, κατάφερε όμως να πάρει το παιχνίδι στην παράταση γλιτώνοντας την «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα σε Ιταλία και Ισπανία για να μάθουμε ποια θα είναι η αντίπαλος της Κροατίας.

Στο 32ο λεπτό ήρθε η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στην αναμέτρηση. Η Ολλανδία «ξεδιπλώθηκε» σε μία γρήγορη αντεπίθεση με τον Κούπμαϊερς να βρίσκεται σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε να περνάει πάνω από τα δοκάρια.

Στην επόμενη φάση η «οράνιε» άνοιξε το σκορ. Σε άλλη μία εξαιρετική εναλλαγή της μπάλας μεταξύ των ποδοσφαιριστών του Κούμαν ο Μάλεν ήταν στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή και με ιδανικό τελείωμα έκανε το 1-0 στο 34’.

 

Στο 55ο λεπτό η Κροατία βρήκε την απάντηση που έψαχνε. Ο Κράμαριτς έστησε την μπάλα στην λευκή βούλα και με μία «ψυχρή εκτέλεση» νίκησε τον Μπίζλου και έκανε το 1-1.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε με τον Πάσαλιτς. Ο μεσοεπιθετικός της Αταλάντα πήρε την μπάλα από τον Ιβάνουσετς και με άψογο σουτ σκόραρε για το 2-1 της Κροατίας στο 73ο λεπτό.

Ο Λανγκ δευτερόλεπτά πριν ολοκληρωθούν και οι καθυστερήσεις του παιχνιδιού εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Κροατίας και έκανε το 2-2 στο 90+6’ στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Η ομάδα του Ντάλιτς αντέδρασε γρήγορα και με εμφαντικό τρόπο. Ο Πέτκοβιτς βρήκε λίγο χώρο αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε έναν «δυναμίτη» νικώντας τον Ολλανδό τερματοφύλακα για το 3-2 στο 98ο λεπτό.

 Ο Μόντριτς έβαλε τέλος στις ελπίδες των Ολλανδών και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 116’ έκανε το 4-2.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολλανδία (Ρ. Κούμαν): Μπίζλου, Ντάμφρις (85’ Λανγκ), Χεερτούιντα, Φαν Ντάικ, Ακέ, Βάιφερ (64’ Βαϊνάλντουμ), Κούπμαϊνερς, Ντε Γιόνγκ, Μάλεν (75’ Μπέργκβαϊν), Γκάκπο, Σίμονς (64’ Βέρκχοστ)

 Κροατία (Ζ. Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Πέρισιτς, Βίντα, Σούταλο (91’ Πέτκοβιτς), Γιουράνοβιτς 978’ Στάνισιτς), Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Ιβανούσεκ (78’ Βλάσιτς), Κράμαριτς, Πάσαλιτς

Άγγελος Κρεμαστός 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0