Football Talk

Η Νο.1 ανάγκη σε κάθε ρόστερ του Big-5: Ο Πινέδα, ο παρτενέρ του Ντόι και τα γκολ που λείπουν (video)

Η Νο.1 ανάγκη σε κάθε ρόστερ του Big-5: Ο Πινέδα, ο παρτενέρ του Ντόι και τα γκολ που λείπουν (video)

Σε ποια θέση «πονά» περισσότερο, κάθε μία ομάδα του ελληνικού Big-5 της Stoiximan Super League; Από τον ρυθμιστή, Πινέδα, έως τα γκολ που... αναζητούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Stoiximan Super League ολοκληρώθηκε στις 13 με 14 Μαΐου. Περίπου έναν μήνα πριν. Οι παίκτες πήραν -και παίρνουν- τις απαραίτητες ανάσες, έως ότου επιστρέψουν για την έναρξη της προετοιμασίας. Στα γραφεία του Big-5 του ελληνικού ποδοσφαίρου, μόνο διακοπές δεν γίνονται, όμως!

Η διαμόρφωση του ρόστερ της νέας σεζόν «τρέχει». Είτε σε μεγαλύτερο, είτε σε μικρότερο βαθμό, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ομάδας, μιας και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις πλησιάζουν.

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης καλούνται να βρουν τις κατάλληλες λύσεις, για να διορθώσουν ή να βελτιώσουν την περσινή τους παρουσία. Και καθώς φαίνεται, ήδη γνωρίζουν ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητές τους

*Οι ομάδες παρουσιάζονται βάσει της τελικής τους κατάταξης, στη βαθμολογία της περσινής Stoiximan Super League.

ΑΕΚ

Συγκριτικά με τους αντιπάλους της, έχει το μεγάλο πλεονέκτημα. Το ρόστερ της είναι δομημένο σε μεγάλο βαθμό ήδη, αλλά θα προχωρήσει σε βελτιωτικές κινήσεις.

Σίγουρα, η παραμονή του Ορμπελίν Πινέδα αποτελεί το Νο.1 ζητούμενο για την ΑΕΚ, αλλά γνωρίζοντας πως δεν θα λυθεί μέσα σε μία ημέρα, έχει στρέψει λίγο το βλέμμα της στην ανάγκη Νο.2: την απόκτηση ενός αριστεροπόδαρου στόπερ.

Πάντως, αν δεν καταφέρει να κρατήσει τον Πινέδα στην Ελλάδα, γιατί η Θέλτα κρατάει το «μαχαίρι» και το... καρπούζι, αυτομάτως η απόκτηση ενός «οκταριού» θα μπει σε πρώτο πλάνο.


Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει πως η υπερπροσπάθεια δεν θα φέρνει πάντα τα ίδια αποτελέσματα. Στη σεζόν 2022/23 «έπεσε» από την κορυφή της βαθμολογίας την προτελευταία αγωνιστική, αλλά ολοκλήρωσε κανονική διάρκεια και Play Off, έχοντας σκοράρει 22 φορές λιγότερες από την ΑΕΚ, 23 από τον Ολυμπιακό, 10 από τον τέταρτο ΠΑΟΚ και οκτώ από τον 5ο Άρη!

Μεγαλύτερη απόδειξη πως «πονά» στο γκολ, δεν υπάρχει. Σπόραρ και Ιωαννίδης θα μείνουν ως το δίδυμο των φορ, άρα τα γκολ πρέπει να έρθουν από άλλες θέσεις.

Μία από αυτές, η θέση «8», όπου χρειάζεται ένας ακόμη παίκτης, είτε ανώτερος, είτε ισάξιος του Τσέριν. Σίγουρα, πάντως, να πατά περισσότερο περιοχή, να απειλεί με μακρινά σουτ, να είναι ποδοσφαιριστής των πέντε γκολ ανά σεζόν.



Ολυμπιακός

Η ολική αναδόμηση στο ρόστερ του Ολυμπιακού είναι ειλημμένη απόφαση. Αυτομάτως, ανοίγουν πολλά «μέτωπα», αλλά σε πρώτο πλάνο πρέπει να μείνει αυτό της άμυνας.

Το δίδυμο των Παπασταθόπουλου - Μανωλά δεν εξελίχθηκε σε αυτό που περίμεναν πολλοί, Μπα και Σισέ επανεμφανίστηκαν με τις γνωστές του «ατέλειες», ενώ μόνο ο Ντόι δίνει ελπίδα.

Σίγουρα, με τον κατάλληλο κεντρικό αμυντικό δίπλα του, θα δώσει ακόμα περισσότερα πράγματα. Κι ας μείνουν παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ, ως εναλλακτικές λύσεις.

ντοι.jpg


ΠΑΟΚ

Αναδόμηση σε μεγάλο βαθμό και στον ΠΑΟΚ, αλλά όχι στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Η φυγή του Νέλσον Ολιβέιρα, πάντως, ξεκαθαρίζει ποια είναι η πρώτη ανάγκη, ακόμα κι αν ο Μπράντον Τόμας παραμένει στην Θεσσαλονίκη.

Ο Πρίγιοβιτς αντικαταστάθηκε επάξια κάποτε από τον Άκπομ, αλλά αυτός όχι. Ή τουλάχιστον, οι τραυματισμοί δεν άφησαν τον Νέλσον Ολιβέιρα να καλύψει το κενό.

Ήδη ο «Δικέφαλος του Βορρά» ψάχνει τον σέντερ φορ της επόμενης ημέρας. Ο Πούκι έμοιαζε ιδανική λύση, αλλά το κασέ του είναι απαγορευτικό.

ολιβειρα.jpg


Άρης

Σε παρόμοια κατάσταση και ο Άρης. Όπως οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο, όπου αποδεσμεύει βαριά συμβόλαια, εν όψει της νέας σεζόν. Το Νο.1 ζητούμενο, πάντως, είναι γνωστό εδώ και χρόνια.

Ο Άρης χρειάζεται ένα 9αρι που θα του δώσει το εύκολο γκολ. Ό,τι αναζήτησε στον Γκρέι, φάνηκε να το βρίσκει στην αρχή της σεζόν, αλλά στην πορεία, αποδείχθηκε πως έκανε λάθος.

γκρει.jpg

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0