Football Talk

Κασεμίρο και Ντανίλο από το Μουντιάλ U20 στα χρυσά του Champions League

Κασεμίρο και Ντανίλο από το Μουντιάλ U20 στα χρυσά του Champions League

Η Ουρουγουάη είναι η νέα Παγκόσμια πρωταθλήτρια κάτω των 20 ετών. Με αφορμή την ολοκλήρωση του Μουντιάλ U20 το BN Sports επαναφέρει στις μνήμες όλων σημερινούς αστέρες που ξεκίνησαν την καριέρα τους ως επίδοξα ταλέντα με χρυσό μετάλλιο από την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Με το Μουντιάλ U20 να έχει μόλις τελειώσει όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην νικήτρια της διοργάνωσης Ουρουγουάη και τα ανερχόμενα «διαμαντάκια» της που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο.

Δεν είναι άγνωστο άλλωστε πως όλοι οι σκουρότερες που «σέβονται» τον εαυτό τους παρακολουθούν στενά το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων καθώς από εκεί έχουν «ξεπεταχτεί»  μεγάλοι αστέρες του αθλήματος με τα παραδείγματα να είναι πολυάριθμα.

Το BN Sports μάζεψε μερικά από τα πιο πρόσφατα ταλέντα που ξεκίνησαν την καριέρα τους σηκώνοντας το Μουντιάλ U20 και στην συνέχεια έκαναν το μεγάλο «μπαμ».



Αγγλία 2017, Φικάγιο Τομόρι

Προσπερνάμε την νικήτρια του 2019, Ουκρανία καθώς  δεν έχει υπάρξει, προς το παρόν τουλάχιστον, κάποιος ποδοσφαιριστής με καριέρα άξια αναφοράς.

Στα γήπεδα της Νότιας Κορέας το 2017 τα «πιτσιρίκια» της Αγγλίας ήταν καταιγιστικά και σήκωσαν το τρόπαιο. Ο Άγγλος αμυντικός δεν έχασε ούτε λεπτό από την πορεία της ομάδας μέχρι και την κατάκτηση του τίτλου. Ο Τομόρι πλέον αφού έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα με την Τσέλσι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της άμυνας των «ροσονέρι» ενώ έχει στεφθεί και πρωταθλητής Ιταλίας.

Άλλες αξιέπαινες αναφορές εκείνης της χρονιάς είναι ο Αντεμόλα Λούκμαν που ολοκλήρωσε φέτος μία εξαιρετική σεζόν με την φανέλα της Αταλάντα ενώ και ο Κάλβερτ Λιούιν, που παρά την αγωνιστική του αστάθεια έχει καθιερωθεί ως ένας εκ των βασικών επιθετικών της Έβερτον τα τελευταία χρόνια .

Chelsea's Fikayo Tomori stars amidst PSG, Dortmund scouts

Σερβία 2015, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς Σάβιτς

Το Μουντιάλ U20 διοργανώθηκε στην Νέα Ζηλανδία και στην ολοκλήρωση του οι Σέρβοι ήταν πρωταθλητές κόσμου. Με τον Μιλίνκοβιτς Σάβιτς να «κόβει και να ράβει» στην μεσαία γραμμή η νέα γενιά των Σέρβων ξεκίνησε γεμάτη φιλοδοξίες.

Ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς είχε ξεχωρίσει από τότε στην ηλικία των 20 ετών και πλέον εδώ και πολλά χρόνια είναι βασικό μέλος στην μεσαία γραμμή της Λάτσιο, ενώ σε κάθε μεταγραφική περίοδο το όνομα του παίζει συνεχώς για πάρα πολλά «μεγαθήρια» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, σε τιμές… εξωραγματικές.

Αξίζει να αναφερθεί πως εκείνη την χρονιά στο ρόστερ της ομάδας βρισκόντουσαν και οι «δικοί μας» Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Kako izgleda sestra Sergeja i Vanje Milinković Savić

Γαλλία 2013, Πολ Πογκμπά

Το 2013 η Γαλλία εμφανίστηκε με ένα «γεμάτο» ρόστερ παρά το νεαρό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών και κατάφερε να φύγει με το χρυσό σε μία διοργάνωση που έλαμψε το ταλέντο του Πογκμπά.

Η καριέρα του είναι γνωστή και γεμάτη τρόπαια επιβεβαιώνοντας πλήρως τις υψηλές απαιτήσεις που είχε χτιστεί για το ονόμα του. Έφτασε να γίνει μέχρι και η ακριβότερη μεταγραφή στον κόσμο για μερικούς μήνες (105 εκατομμύρια από την Γιουβέντους στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Σάρωσε στην Ιταλία ενώ με τους «κόκκινους διαβόλους» σήκωσε τρία τρόπαια.

Επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής νέων με την Γαλλία εκείνη την χρονιά έγινε και ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ ο οποίος πλέον αγωνίζεται με τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ.

Paul Pogba stars in France U20 World Cup win with cheeky penalty | Daily  Mail Online

Βραζιλία 2011, Κασεμίρο και Ντανίλο

Σαφώς και για την Βραζιλία δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε μόνο σε έναν παίκτη. Το 2011 οι «σελεσάο» κυριάρχησαν στην Κολομβία και αναδείχθηκαν πρωταθλητές κόσμου και πώς να μην γίνει αυτό όταν στο ρόστερ της ομάδας υπήρχαν ονόματα όπως οι Κασεμίρο και Ντανίλο.

Ο Βραζιλιάνος χαφ ήταν αναντικατάστατος στην Ευρωπαϊκή δυναστεία της Ρεάλ Μαδρίτης με 5 κατακτήσεις Champions League ενώ ο Ντανίλο έχει περάσει από ιστορικές ομάδες όπως Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και Γιουβέντους ενώ είναι και δις Πρωταθλητής Ευρώπης.

Βέβαια η ομάδα δεν βασιζόταν μόνο σε αυτούς καθώς ήταν γεμάτη μελλοντικούς αστέρες όπως οι Κουτίνιο, Άλεξ Σάντρο και Όσκαρ.

FIFA U-20 World Cup Colombia 2011

Ουρουγουάη 2023, Άλαν Ματούρο

Για να τελειώσει καταλλήλως η λίστα αυτή αξίζει να σταθούμε λίγο και στην φετινή νικήτρια του Μουντιάλ U20, την Ουρουγουάη και συγκεκριμένα στον Άλαν Ματούρο.

Ο νεαρός αμυντικός είχε εξαιρετική παρουσία στα γήπεδα της Αργεντινής με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή του αξία να «εκτοξευθεί». Ο 18χρονος αμυντικός έχει κάνει ήδη το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και άφησε την πατρίδα του για να μετακομίσει από την Ευρώπη προς Ιταλία μεριά.

Την υπογραφή του απέσπασε η Τζένοα, η οποία αγωνίζεται στην Serie B και διαθέτει πλέον στα χέρια της ένα «ακατέργαστο διαμάντι». Το μόνο που μένει πλέον είναι να δούμε ποιο είναι το… ταβάνι του νεαρού Ματούρο.

Uruguay Juara Piala Dunia U20 2023!

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr   

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0