Football Talk

Λούκα Μόντριτς: Ο μοναδικός εν ενεργεία κάτοχος Χρυσής Μπάλας που συνεχίζει… Ευρώπη!

Λούκα Μόντριτς: Ο μοναδικός εν ενεργεία κάτοχος Χρυσής Μπάλας που συνεχίζει… Ευρώπη!

Μετά και την αποχώρηση των Μέσι και Μπενζεμά από Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, ο Μόντριτς έμεινε ο «τελευταίος των μοϊκανών».

Μοναξιά αισθάνεται ο… ευρωπαίος Λούκα Μόντριτς. Ο Κροάτης μέσος δεν πάει… πουθενά, παρά την έντονη φημολογία που τον ήθελε να αποχωρεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο χαφ των «μερένχες» οδήγησε την εθνική του… σχεδόν στην κορυφή του κόσμου, καθώς στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 η Κροατία ηττήθηκε με 4-1 από τη Γαλλία. Ο 37χρονος στο τέλος εκείνης της σεζόν ανταμείφθηκε βέβαια από την απόδοσή του, καθώς κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα!

Με τις νεότερες εξελίξεις βέβαια και το σίριαλ μεταγραφών που ήδη έχει ξεκινήσει από τις αρχές του Ιουνίου, ο Μόντριτς έμεινε τελευταίος από τους εν ενεργεία κατόχους της Χρυσής Μπάλας που συνεχίζει να αγωνίζεται στην Ευρώπη.

Ο Καρίμ Μπενζεμά άνοιξε πρώτος τον… χορό των μεταγραφών, με τη μετακίνησή του στην Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Ιτιχάντ, επιλέγοντας τα «τρελά» χρήματα από το να συνεχίσει να διεκδικεί τίτλους με τη «Βασίλισσα». 643 εκατ. δολάρια δεν τα λες και… λίγα.

Λίγες ώρες μετά, το απόγευμα της Τετάρτης (07/06), η Ίντερ Μαϊάμι υπέγραψε ίσως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, τον παγκόσμιο πρωταθλητή με την Αργεντινή, Λιονέλ Μέσι. Η διοίκηση της ομάδας του MLS έταξαν τη… μισή Αμερική στον «Πούλγκα», καθώς του έδωσαν την επιλογή να αποκτήσει μερίδιο στην ομάδα, αλλά και ποσοστά από τους συνδρομητές της Apple TV+.

Κάπως έτσι, ο Μόντριτς έμεινε ο μοναδικός από τους εν ενεργεία κατόχους της Χρυσής Μπάλας που συνεχίζουν να αγωνίζονται στην Ευρώπη, ενώ μάλιστα την επόμενη σεζόν αναμένεται να είναι πρώτος αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0