Football Talk

Κάθε νικητήριο «buzzer beater» ευρωπαϊκού τελικού, είναι made in England! (video)

Κάθε νικητήριο «buzzer beater» ευρωπαϊκού τελικού, είναι made in England! (video)
Τα νικητήρια γκολ στο... παρά ένα ευρωπαϊκών τελικών ήταν αγγλική υπόθεση και η Γουέστ Χαμ φρόντισε να παραμείνουν!
Όλα έδειχναν παράταση στον μεγάλο τελικό του Europa Conference League, ανάμεσα σε Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ (07/06). Ο Τζάροντ Μπόουεν, όμως, είχε διαφορετική άποψη.

Αξιοποίησε στον μέγιστο βαθμό την εξαιρετική ασίστ του Πακετά, σκόραρε στο 90' και διαμόρφωσε το 2-1 ως τελικό σκορ του ματς, χαρίζοντας το τρόπαιο στα «σφυριά». Το πρώτο τους -γενικότερα- μετά από 43 χρόνια. Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Μετά από 58!



Προφανώς, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται η επιστροφή της Γουέστ Χαμ στους τίτλους, αλλά ο Μπόουεν έδωσε συνέχεια σε μία αγγλική παράδοση, που θα ήταν... αμαρτιά να μείνει στη «σκιά».

Πιο συγκεκριμένα, ο 26χρονος Άγγλος μεσοεπιθετικός επιβεβαίωσε πως όλα τα νικητήρια γκολ που έχουν σημειωθεί από το 90ο λεπτό ευρωπαϊκού τελικού κι έπειτα, κρίνοντας δηλαδή την αναμέτρηση υπέρ της ομάδας που το πέτυχε, τα έχουν βάλει αγγλικές ομάδες!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε την αρχή το 1999 κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, ολοκληρώνοντας εκείνη την επική ανατροπή, με τα γκολ των Σέριγχαμ και Σόλσκιερ, στο 90+1' και το 90+3' αντίστοιχα.



Το 2013 η Τσέλσι πήρε τη «σκυτάλη» στον τελικό του Europa League απέναντι στην Μπενφίκα, με τη «μαχαιριά» του Ιβάνοβιτς και πλέον, η Γουέστ Χαμ, συμπληρώνει το 100% αγγλικό... βάθρο χάρις το γκολ του Μπόουεν στον τελικό του Europa Conference League του 2023.



Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0