Football Talk

Φιορεντίνα – Γουέστ Χαμ 1-2: Μπόουεν και... κάτω οι «βιόλα» - Ευρωπαϊκός τίτλος μετά από 58 χρόνια! (video)

Φιορεντίνα – Γουέστ Χαμ 1-2:  Μπόουεν και... κάτω οι «βιόλα» - Ευρωπαϊκός τίτλος μετά από 58 χρόνια! (video)

Τα «σφυριά» βρήκαν την λύση στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με τον ήρωα της αναμέτρησης Τζάροντ Μπόουεν. Το Europa Conference League ανήκει πλέον στην Γουέστ Χαμ και οι «Βιόλα» θα γυρίσουν στην Φλωρεντία με… άδεια χέρια.

Σε έναν τελικό που η παράταση έμοιαζε ως το πιο λογικό σενάριο ο Μπόουεν είχε… άλλη άποψη. Ο Άγγλος σκόραρε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και χάρισε έναν Ευρωπαϊκό τίτλο στην Γουέστ Χαμ μετά από 58 ολόκληρα χρόνια. Η Φιορεντίνα θα μείνει με το «παράπονο» χάνοντας μία ιστορική ευκαιρία.

 

Στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης ο Αντόνιο θέλησε να κάνει αισθητή την παρουσία του και επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, αλλά ο Τερατσιάνο βρισκόταν σε ετοιμότητα.

Στο 13ο λεπτό η Γουέστ Χαμ απείλησε ξανά, αυτήν την φορά με τον Ράις. Ο Άγγλος βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή αλλά το σουτ που δοκίμασε ήταν άστοχο.

Ανεπίτρεπτη συμπεριφορά από του οπαδούς της Γουέστ Χαμ στο 34ο λεπτό οι οποίοι πέταξαν έναν αριθμό από αντικείμενα προς την μεριά του Μπιράγκι, όταν ο αρχηγός της Φιορεντίνα πλησίασε στο σημαιάκι του κόρνερ.

Ατυχώς για τον Ιταλό ένα από αυτά τον πέτυχε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να ματώσει και ο διαιτητής να ζητήσει από τους γιατρούς της Φιορεντίνα να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να σταματήσουν την αιμορραγία.

Στο 58ο λεπτό ο Μπιράγκι χτύπησε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής και μετά από παρέμβαση του VAR ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπενραχμά και στο 64’ εκτέλεσε τον Τερατσιάνο για το 1-0 δημιουργώντας «έκρηξη» στην κερκίδα των Άγγλων.

Πριν κοπάσουν ακόμα οι πανηγυρισμοί των Λονδρέζων ο Μποναβεντούρα βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και στο 68ο λεπτό με ένα τρομερό διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1.

Στο 81ο λεπτό ο Σούτσεκ κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά και δικαιώθηκε, καθώς η κεφαλιά του ανάγκασε τον αντίπαλο κίπερ σε μία εξαιρετική απόκρουση.

Στο 89 λεπτό ο Άμραμπατ δοκίμασε το πόδι του από πολύ μακριά αλλά ο Αρεολά δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει.

Στο 90’ ο Πακετά με μία ανεπανάληπτη πάσα έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Μπόουεν και ο Άγγλος δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Ο Τζάροντ «εκτέλεσε»  τον Τερατσιάνο και έδωσε τον τίτλο στα «σφυριά» κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.  

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Φιορεντίνα (Β. Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι (84’ Ιγκόρ), Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Άμραμπατ, Μαντραγκόρα (90+3' Μπαράκ), Γκονζάλες, Γιόβιτς (46’ Καμπράλ), Κουαμέ (62’ Σαπονάρα)

Γουέστ Χαμ (Ν. Μόγες): Αρεολά, Έμερσον, Αγκουέρντ, Ζούμα (61’ Κέρερ), Τσουφάλ, Πακετά, Ράις, Σούτσεκ, Μπενραχμά (76’ Φορνάλς), Αντόνιο (90+4' Ογκμπόνα), Μπόουεν


 Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr    

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0