Football Talk

Μέσι – Παρί Σεν Ζερμέν: Οι αποχωρήσεις και το νέο πρότζεκτ που έγινε... πρόκληση

Μέσι – Παρί Σεν Ζερμέν: Οι αποχωρήσεις και το νέο πρότζεκτ που έγινε... πρόκληση

Τέλος ο Μέσι. Τέλος ο Σέρχιο Ράμος. Ο Νεϊμάρ κάθε καλοκαίρι «γλυκοκοιτάζει» την πόρτα της εξόδου. Ο Μπαπέ παραμένει με το μεγάλο όνειρο της μεταγραφής στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η Παρί Σεν Ζερμέν χάνει λάμψη και αγωνιστική ποιότητα, με τον Νασέρ ΑλΚελαΐφι να έχει μπροστά του ένα τρομερά ζόρικο πρότζεκτ...

Η είδηση πως οι Παριζιάνοι έχασαν περί τους 700.000 followers στα social media μετά και το τελευταίο παιχνίδι του Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της ομάδας της πόλης του φωτός, μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί όμως να έχει και διπλή ανάγνωση. Από τη μια ίσως πρόκειται γι' απογοητευμένους οπαδούς που απλά... αφήνουν την ομάδα λίγο πιο μόνη μέχρι ν' αντικρίσουν αυτά που θεωρούν ότι επιτάσσει το μέγεθος του κλαμπ.

Από την άλλη, ίσως... έφυγαν τα βαρίδια. Εκείνοι που απλά θέλησαν να παρακολουθούν τα γεγονότα στην ομάδα δίχως να νοιάζονται ιδιαίτερα για το κλαμπ, παρά μόνο για τον Μέσι και τα κατορθώματά του.

Βέβαια, κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, με δεδομένο τον αντίκτυπο του Αργεντινού σούπερ σταρ που τον περασμένο Δεκέμβρη κατάφερε επιτέλους για πρώτη και... λυτρωτική φορά στην καριέρα του ν' αναρριχηθεί στην κορυφή του κόσμου με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Μαζί με τον Λίο, αποτελεί παρελθόν και ο ΣέρχιοΡάμος, έχοντας αποφασίσει να βάλει κι εκείνος τέλος στην παρουσία του στο «Παρκ ντε Πρενς», ωστόσο, από το... καράβι φαίνεται ότι θα πηδήξουν κι άλλοι. Και η «καυτή πατάτα» βρίσκεται στα χέρια του ΝασέρΑλ – Κελαΐφι.

 

Η ανάγκη να καλυφθούν τα κενά με εξίσου λαμπερές προσθήκες

Ο κόσμος της Παρί είναι αρκετά πιο απαιτητικός πλέον. Καλές οι ενθουσιώδεις υποδοχές στους ποδοσφαιριστές που αποφασίζουν να βάλουν τη φανέλα της ομάδας, καλή η στήριξη, όμως, οι οπαδοί θέλουν να βλέπουν στο γήπεδο αυτό που πραγματικά αξίζει ο καθένας που αγωνίζεται στο κλαμπ. Τα εγχώρια τρόπαια πλέον δεν είναι αρκετά. Το ευρωπαϊκό έχει μείνει απωθημένο, με την Παρί απλά να έχει πλησιάσει πιο κοντά από ποτέ, ούσα παρούσα στον τελικό του 2020 εν μέσω κορονοϊού.

Ο Μέσι στη διετία αποχώρησε. Ο ΣέρχιοΡάμος έριξε τίτλους τέλους. Ο ΚιλιάνΜπαπέ αργά ή γρήγορα θ' αποφασίσει ν' αποχωρήσει, αν κι εφόσον τελικά η Ρεάλ κάνει την αποφασιστική κίνηση για την ακριβότερη μεταγραφή στα χρονικά. Ο Νεϊμάρ άσχετα από το συμβόλαιο που είχε υπογράψει μέχρι και το 2025, δείχνει να το σκέφτεται και επιπλέον, ίσως και το μεγάλο αφεντικό έχει κουραστεί μαζί του. Οι τραυματισμοί που αποκομίζει τον κρατούν αρκετό χρονικό διάστημα εκτός, θεωρεί ότι οι διαιτητές δεν τον προστατεύουν από τους αντιπάλους και γενικότερα ο «Νέι» δεν... καίγεται τόσο για την ομάδα.

Η Παρί μοιάζει να πρέπει να προετοιμάσει τη νέαεποχή δίχως να χρονοτριβήσει, με τον διεθνή Τύπου να κάνει αναφορά στα ονόματα των ΜάρκοΑσένσιο (που έμεινε ελεύθερος από την Ρεάλ) και τον ΜπερνάρντοΣίλβα που σε κάθε μεταγραφική περίοδο αποχωρεί από την Σίτι και κάθε φορά μένει τελικά εκεί. Βέβαια, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αρχικά το θέμα του επόμενου κόουτς, με τον ΓιούλιανΝάγκελσμαν λίγο καιρό μετά την απόλυση από την Μπάγερν να έχει δεχθεί μια πρώτη κρούση από τους Παριζιάνους για πιθανή συνεργασία από το φετινό καλοκαίρι...

Η κόντρα του Μέσι με τους οπαδούς, το μήνυμα του Νεϊμάρ και το σωτήριο γκολ

Ποτέ άλλοτε δεν είχε βιώσει αυτή την τρομερή κατάσταση που διαδραματίστηκε στο Παρίσι. Ο Λιονέλ Μέσι, ο κατά πολλούς κορυφαίος στον πλανήτη στα χρονικά του αθλήματος, ν' ακούει έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της δικής του ομάδας στις επαφές που έκανε με την μπάλα. Κι όμως, συνέβη στο «Παρκ ντε Πρενς».

Ο Λίο δέχθηκε το γιουχάισμα μαζί με τον Νεϊμάρ, έχοντας φορτωθεί την ευθύνη του σοκαριστικού αποκλεισμού της Παρί από το ΤσάμπιονςΛιγκ την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν και φέτος και μάλιστα, συνέβη και στο τελευταίο ματς του Μέσι, το Σάββατο κόντρα στην Κλερμόν.

Παρά τον εορταστικό χαρακτήρα της βραδιάς, ο Αργεντινός σούπερ σταρ άκουσε αποδοκιμασίες στην εκφώνηση του ονόματός του. Και γι' αυτό απάντησε αποχωρώντας μόνος προς τ' αποδυτήρια και μη συμμετέχοντας σε όλους τους εορτασμούς των συμπαικτών του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μαζί του έφυγε και ο Νεϊμάρ βλέποντάς τον να μη θέλει να είναι κομμάτι των χαρούμενων στιγμών.

 

Και να σκεφτεί κανείς πως τελικά η Παρί φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα μόλις με έναν βαθμό διαφορά από την δεύτερη, Λανς, έπειτα και από την ήττα (3-2) από την Κλερμόν στο κλείσιμο της Ligue1 για την φετινή αγωνιστική περίοδο. Ίσως να ξέχασε ο κόσμος της Παρί εκείνο το μαγικό γκολ με την εκτέλεση φάουλ από τον Μέσι στις καθυστερήσεις του ματς με την Λιλ για το τελικό 4-3.

Ίσως τα συνολικά 32τέρματα και οι 34ασίστ, με τις 24 φορές που αναδείχθηκε πολυτιμότερος όλων στις αναμετρήσεις να μην ήταν αρκετά για τους υποστηρικτές του συλλόγου. Και ορθά ο Νεϊμάρ έγραψε για εκείνον, «τα πράγματα δεν πήγαν καλά, αλλά σίγουρα προσπαθήσαμε για το καλύτερο...».

Οι δυο τους ξαναβρέθηκαν στην πόλη του φωτός για να ... κάνουν τα δικά τους, μετά τα μαγικά που είχαν παρουσιάσει στην Μπαρτσελόνα. Όμως, το φορτίο που έπρεπε να κουβαλήσουν, ήταν τεράστιο και η έλλειψηβαρύτητας της φανέλας της Παρί, τους έφερε στο επίκεντρο της κριτικής και της δυσαρέσκειας που εκφράστηκε προς το πρόσωπό τους. Τώρα χωρίζονται ξανά, με τον Νεϊμάρ να χαίρεται βαθιά μέσα του που ο κολλητός του ξεφεύγει από αυτό το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί πλέον για εκείνον στο «Παρκ ντε Πρενς».

Και μάλλον θα ... επιδιώξει κι εκείνος αργά ή γρήγορα να «σωθεί».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0