Football Talk

Απίστευτη εξέλιξη στο Βέλγιο - Ο τίτλος άλλαξε τρεις φορές χέρια και καθορίστηκε από ένα... τηλεκατευθυνόμενο σουτ στο 95'! (video)

Απίστευτη εξέλιξη στο Βέλγιο - Ο τίτλος άλλαξε τρεις φορές χέρια και καθορίστηκε από ένα... τηλεκατευθυνόμενο σουτ στο 95'! (video)
Αυτό που συνέβη στο Βέλγιο απλά δεν... υπάρχει. Για ένα ημίχρονο πρωταθλήτρια στεφόταν η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, εκείνη «αυτοκτόνησε» στην έδρα της και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο τίτλος θα κατέληγε στην Γκενκ, ο Αλντερβάιρελντ (ναι ο σέντερ μπακ) με μία απίστευτη έμπνευση και γκολάρα στο «Γ», χάρισε το πρωτάθλημα στην Αντβέρπ μετά από 66 (!) χρόνια.

Η Αντβέρπ έχανε από την Γκενκ και αυτό σήμαινε ότι αν η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ κέρδιζε την αδιάφορη Κλαμπ Μπριζ, θα ήταν η νέα Πρωταθλήτρια Βελγίου. Για περίπου 45 λεπτά βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας, ωστόσο δέχθηκε γκολ ισοφάρισης στο 89ο λεπτό και ηττήθηκε εν τέλει με 3-1 μέσα στην έδρα της.

Την ίδια στιγμή, η Γκενκ προηγούταν με 2-1 της Αντβέρπ και έτσι ήταν εκείνη που ανέβηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας με μερικά λεπτά να απομένουν. Σε ένα απίστευτο φινάλε δύο ομάδες άλλαξαν θέση στην κορυφή για να γίνουν… τρεις και να «στεφθεί» πρωταθλήτρια η Αντβέρπ, με έναν «κεραυνό» του Τόμπι Αλντερβάιρελντ, του πρώην κεντρικού αμυντικού της Τότεναμ στο 90+4’, χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε.

Η ομάδα του άντεξε και πανηγύρισε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από το 1957 και θα είναι του χρόνου στα προκριματικά του Champions League, μαζί με την Γκενκ, η οποία αποτελεί μία πιθανή αντίπαλο του Παναθηναϊκού στον 2ο γύρο. Η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, που κέρδιζε το πρωτάθλημα για 45’ βρέθηκε στην 3η θέση και στο Europa League του χρόνου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0