Football Talk

La Liga: «Αντίο» με γκολ από Μπενζεμά, επιστρέφει στην Ευρώπη η Οσασούνα

La Liga: «Αντίο» με γκολ από Μπενζεμά, επιστρέφει στην Ευρώπη η Οσασούνα
Ο Καρίμ Μπενζεμά αποχαιρέτησε με ιδανικό τρόπο την Ρεάλ Μαδρίτης, σκοράροντας στο τελευταίο παιχνίδι με την φανέλα της ομάδας του. Ισοπαλία για Ατλέτικο Μαδρίτης και Βιγιαρεάλ, ενώ η Οσασούνα πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο από την Τζιρόνα.

Ανακοινώθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα ότι το ματς κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο θα είναι το τελευταίο του Μπενζεμά με την Ρεάλ Μαδρίτης και αυτός φρόντισε να πει «αντίο» με γκολ. Πλούσια ισοπαλία μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, επιστροφή στην Ευρώπη για την Οσασούνα για πρώτη φορά μετά το 2006.

Ρεάλ Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1

 Η Μπιλμπάο κέρδισε πέναλτι στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από παράβαση του Τόνι Κρόος, ωστόσο ο Τιμπό Κουρτουά έκανε την επέμβαση στην εκτέλεση του Βέγκα. Ο Βέλγος τερματοφύλακας επενέβη και στην «οβίδα» του Γιούρι του 32’ αλλά και στην προσπάθεια του Ινάκι Γουίλιαμς στο 37’.

Οι Βάσκοι ωστόσο, πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 49’ με τον Σανσέτ να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και να πλασάρει από κοντά για το 0-1. Ο Μπενζεμά χαιρέτησε την Ρεάλ με γκολ στο 71ο λεπτό, αφού ευστόχησε σε πέναλτι και αμέσως αντικαταστάθηκε, με τον Γάλλο να λαμβάνει standing ovation από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και τον ίδιο να «λυγίζει».

Βιγιαρεάλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2

 Δύο ομάδες που αγωνίστηκαν χωρίς άγχος και προσέφεραν ένα ωραίο παιχνίδι. Η Βιγιαρεάλ προηγήθηκε στο 10ο μόλις λεπτό με πλασέ του Νίκολας Τζάκσον. Αυτή ήταν η 11η συμμετοχή του Σενεγαλέζου σε γκολ στα τελευταία οκτώ παιχνίδια στην La Liga.

Η Ατλέτικο χρειάστηκε να περιμένει οκτώ λεπτά προτού ισοφαρίσει, με τον Γκριεζμάν να εκτελεί ένα φάουλ έξυπνα για τον Άνχελ Κορέα. Εκείνος κινήθηκε έξυπνα και πλάσαρε για το 1-1, ενώ αυτή ήταν η 15η φετινή ασίστ του Γάλλου μεσοεπιθετικού.

Η συνεργασία των δύο απέφερε και το γκολ της ανατροπής για το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο Γκριεζμάν πάσαρε στον Κορέα, εκείνος απέφυγε τον Γιόργκενσεν και πλάσαρε προ κενής εστίας στο 56’. Οι «ροχιμπλάνκος» ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω απευθείας κόκκινης κάρτας που δέχθηκε ο Άξελ Βίτσελ στο 71’.

Παρ’ όλα αυτά,  Ατλέτικο Μαδρίτης δεν πήρε τη νίκη, καθώς μετά από λάθος στην άμυνα ο 20χρονος Χόρχε Πασκουάλ σκόραρε το πρώτο γκολ της καριέρας του.

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Σεβίλλη 2-1

 Η Σοσιεδάδ απείλησε πρώτη, αλλά ο Ντιμίτροβιτς είπε «όχι» στην προσπάθεια του Σόρλοθ στο 5’. Δεν είχε όμως απάντηση στο 28’, με τον Μπράις Μέντες να πλασάρει υπέροχα στην απέναντι γωνία και να βάζει τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 1-0.

Ο Μοχάμεντ Αλί-Τσο έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους στο 73’, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Έρικ Λαμέλα μείωσε στο σκορ.

Οσασούνα – Τζιρόνα 2-1

 Πρώτη φάση στην αναμέτρηση στο 20ο λεπτό, αλλά το σουτ του Μπούντιμιρ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Γκαζανίγκα. Δύο «χτυπήματα» του Άντε Μπούντιμιρ στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετά για τους γηπεδούχους για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ.

Πέτυχε γκολ αρχικά στο 52’ μετά από σέντρα του Κίκε Μπάρχα και ξανά τρία λεπτά αργότερα από σέντρα του Μονκάγιολα. Η Τζιρόνα έμεινε ζωντανή στην αναμέτρηση και μείωσε σε 2-1 στο 75’ με τον Ρεινιέρ, αλλά δεν βρήκε γκολ και ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκαζανίγκα στο τέλος.

Μαγιόρκα – Ράγιο Βαγιεκάνο 3-0

 Ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις, στο οποίο πήραν κεφάλι οι γηπεδούχοι στο 51ο λεπτό, με τον Ντανιέλ Ροντρίγκες να «φτιάχνει» τη φάση για τον Βέντατ Μουρίκι, ο οποίος πλάσαρε και έφτασε τα 15 γκολ στη σεζόν.

Δύο ευκαιρίες και δύο γκολ για την Μαγιόρκα, με τον Κοπέτε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από κόρνερ. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Άνχελ Ροντρίγκες στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0