Football Talk

Ligue 1: Απίθανη ανατροπή της Κλερμόν στο Παρίσι – «Αποχαιρέτησε» την κατηγορία η Οσέρ

Ligue 1: Απίθανη ανατροπή της Κλερμόν στο Παρίσι – «Αποχαιρέτησε» την κατηγορία η Οσέρ

Μπορεί η πρωταθλήτρια Γαλλίας να είναι η Παρί Σεν Ζερμέν όμως η Κλερμόν ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 και κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από το Παρίσι. Κακό βράδυ για την Οσέρ η οποία έχασε με κάτω τα «χέρια» 3-1 από την Λανς εντός έδρας και οδηγήθηκε στην Ligue 2.

«Αυλαία» έπεσε και επίσημα πλέον στην Ligue 1 με μεγάλες εκπλήξεις της τελευταίας… στιγμής. Η Κλερμόν με εντυπωσιακή εμφάνιση γύρισε «τούμπα» το παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν μέσα στην έδρα της στο τελευταίο παιχνίδι των Ράμος και Μέσι κλέβοντας τις εντυπώσεις για την 38η αγωνιστικής. Η Ρεν «κλείδωσε» το καλό Ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Europa League και η Μονακό έχασε μοναδική ευκαιρία για να μπει στην 5αδα. Ενώ στην «ουρά» της βαθμολογίας η Ναντ σκαρφάλωσε πάνω από την Οσέρ και την έστειλε στην «κόκκινη ζώνη» του πρωταθλήματος.


Στο 16ο λεπτό ο Ράμος με κεφαλιά «δυναμίτη» έκανε το 1-0 για τους Παριζιάνους.

Ο Εμπαπέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με τρομερή εκτέλεση πέναλτι στο 21’ και έτρεξε να σηκώσει στον αέρα του Παρισιού την φανέλα του μεγάλου άτυχου Σέρχιο Ρίκο.

Δεν άργησε η απάντηση από την Κλερμόν η οποία εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και με έξυπνο τελείωμα ο Γκαστιέν έκανε το 2-1 στο 24ο λεπτό.

Ο Κέι στο 37’ έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει από τα 11 βήματα καθώς δεν μπόρεσε να βρει εστία με την εκτέλεση του.

Η ισοφάριση παρόλα αυτά ήρθε με ένα κοντινό πλασέ του Ζεφάν στο 45+1’ για το 2-2.

Ολική ανατροπή για την Κλερμόν με τον Κέι να παίρνει το «αίμα του πίσω» για το χαμένο πέναλτι και με εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 3-2 στο 63ο λεπτό.



Στο 36ο λεπτό ο Μπεν Γεντέρ επιχείρησε να ανοίξει το σκορ όμως ο αντίπαλος κίπερ σταμάτησε το σουτ που δοκίμασε μέσα από την περιοχή.

Ο Αμπουχάλ «πλήγωσε» την Μονακό και με άψογο τελίωμα μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 στο 70’.

Ο Μπεν Γεντέρ κατάφερε να ισοφαρίσει μετά την πάσα μισό γκολ του Εμπολό για το 1-1 στο 78ο λεπτό.

Ο Χέαλεϊ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Τουλούζ με υπέροχο πλασέ για το 2-1 στο 90+5’ βάζοντας «ταφόπλακα» στα όνειρα για Ευρωπαϊκή έξοδο την ερχόμενη σεζόν.




Η Ρεν πήρε κεφάλι στο σκορ στο 13’ με ένα σκαστό σουτ του Μπουριγκέντ και έκανε το 1-0.

Ο Μπελκεμπλά είχε την απάντηση από μεριάς Μπρεστ με εξαιρετική εκτέλεση πέναλτι του για το 1-1 στο 36’

Με πέναλτι ξανά πήραν το προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι με τον Μπουριγκέντ να βάζει δεύτερο προσωπικό γκολ στην αναμέτρηση για το 2-1.

Κοντά στο hat-trick έφτασε ο Μπουριγκέντ αλλά το σουτ που επιχείρησε στο 49’ από ευνοϊκή θέση δεν βρήκε εστία.


Ο Γκανάγκο έβαλε σε θέση οδηγού την Ναντ στο 16ο λεπτό όταν και εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την πάσα-ασίστ του Μπλας για το 1-0.


Ο Μαουρίς στο 19ο λεπτό μετά από μία εξαιρετική κούρσα κατάφερε να νικήσει και τον αντίπαλο κίπερ και έκανε με εντυπωσιακό τρόπο το 1-0.

Ο ίδιος παίκτης εκμεταλλεύτηκε άψογα το λάθος του Ραντού και έκανε με άνεση το 2-0 στο 48ο λεπτό σπρώχνοντας όλο ένα και περισσότερο την Οσέρ προς τον υποβιβασμό.

Σημάδια ζωής έδειξαν οι γηπεδούχοι με τον Νιάνγκ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μετά από γλίστρημα του τερματοφύλακα και να πετυχαίνει το 2-1 στο 72’.




'Αγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0