Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Αυτό το νταμπλ ήθελε τον… Γερμανό του! (video)

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Αυτό το νταμπλ ήθελε τον… Γερμανό του! (video)
Δική της η Premier League, δικό της και το FA Cup! Η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε το νταμπλ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιλκάι Γκουντογκάν στον τελικό κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (03/06, 2-1), και «φουλάρει» για το τρεμπλ, μέσω... Champions League!
Η Μάντσεστερ Σίτι είναι και με τη... βούλα, η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία, για τη σεζόν 2022/23! Μετά την κατάκτηση της Premier League, ολοκλήρωσε το νταμπλ, επικρατώντας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 2-1 (03/06), στον πρώτο μεταξύ τους τελικό στα 152 χρόνια ύπαρξης του FA Cup!

Το μοναδικό γκολ που δέχθηκε στη φετινή διοργάνωση, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φερνάντες στο 33', δεν στάθηκε αρκετό να ανακόψει την πορεία της προς τον τίτλο. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Ιλκάι Γκουντογκάν, που «καθάρισε» με δύο υπέροχα γκολ εκτός περιοχής, ένα μόλις στα 13" του ματς (το γρηγορότερο σε τελικό FA Cup) κι ένα στο 53'!

Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τους «κόκκινους διαβόλους» για να ισοφαρίσουν στο 90+2' με τον ΜακΤόμινεϊ! Η μπάλα, ωστόσο, δεν κατέληξε στα δίχτυα, ώστε ο τίτλος να κριθεί στην παράταση και κάπως έτσι, το ερχόμενο Σάββατο (10/06, 22:00) κόντρα στην Ίντερ, στον τελικό του Champions League, το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα θα έχει μία μοναδική ευκαιρία για να ολοκληρώσει ένα ιστορικό τρεμπλ!

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε την αναμέτρηση με το «πόδι» κολλημένο στο... γκάζι! Με το χρονόμετρο να δείχνει πως έχουν κυλήσει μόλις 13", ο Γκουντογκάν «κεραυνοβόλησε» τον Ντε Χέα, έκανε το 1-0 και σημείωσε το γρηγορότερο γκολ σε τελικό, στην ιστορία του θεσμού!

 
Παρά το γρήγορο γκολ, οι «πολίτες» δεν έριξαν την απόδοσή τους. Απείλησαν με τον Ρόδρι στο 4', τον Ντε Μπρόινε στο 28', ενώ έδειχναν να «πατούν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Παράλληλα, δεν έλειψαν... τα παράπονα, για κόκκινη κάρτα που δεν δόθηκε στον Καζεμίρο στο 12', για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ακάνζι. Μία στιγμή απροσεξίας, όμως, ανέτρεψε τα δεδομένα.

Στο 29ο λεπτό, η κεφαλιά του Μπισάκα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Γκρίλις. Ο Άντονι Τέιλορ κλήθηκε να επανεξετάσει ο ίδιος τη φάση και αποφάσισε πως υπάρχει πέναλτι.

Ο Μπρούνο Φερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση στο 33', ευστόχησε και έφερε το ματς στα... ίσα, «ξυπνώντας», παράλληλα, τους συμπαίκτες του. Ενδεικτικό, πως εννέα λεπτά αργότερα (42'), ο Βαράν λίγο έλειψε να φέρει «τούμπα» το ματς, όταν βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ορτέγκα.



Πριν «κλείσει» το πρώτο μέρος, όμως, οι διαμαρτυρίες έγιναν ακόμα πιο έντονες, για πέναλτι του Φρεντ πάνω στον Ντε Μπρόινε (40'). Ο διαιτητής, ωστόσο, είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η ισορροπία στο ματς, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ. Στο 51ο λεπτό, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε εκτέλεσε πανέξυπνα ένα φάουλ από τα δεξιά, για να βρει εκτός περιοχής τον Ιλκάι Γκουντογκάν.

Αυτός, με ένα σουτ στην κίνηση με το «κακό» του πόδι -το αριστερό- έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Νταβίντ Ντε Χέα, για να δώσει ξανά το προβάδισμα στη Σίτι, «γράφοντας» το 2-1 και... υπογράφοντας την ολοκλήρωση του double!



Οι «κόκκινοι διάβολοι» πλησίασαν την ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά, με τον Μάρκους Ράσφορντ στο 69', αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια και κυρίως με τον ΜακΤόμινεϊ στο 90+2', μετά από φάση διαρκείας, που ως διά... μαγείας, η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα της Σίτι!

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ (90+5' Λαπόρτ), Ντίας, Ακάνζι, Στόουνς, Ρόδρι, Σίλβα, Ντε Μπρόινε (76' Φόντεν), Γκιντογκάν, Γκρίλις (89' Άκε), Χάαλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Μπισάκα, Λίντελοφ (83' ΜακΤόμινεϊ), Βαράν, Σο, Καζεμίρο, Φρεντ, Φερνάντες, Έρικσεν (62' Γκαρνάτσο), Σάντσο (78' Βέγκχορστ), Ράσφορντ.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0