Football Talk

Μπαρτσελόνα - Βόλφσμπουργκ 3-2: Επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης με επική ανατροπή οι «μπλαουγκράνα»!

Μπαρτσελόνα - Βόλφσμπουργκ 3-2: Επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης με επική ανατροπή οι «μπλαουγκράνα»!
Απίστευτη διακύμανση στον τελικό του Champions League γυναικών με τη Μπαρτσελόνα να φέρνει... τούμπα το ματς στο δεύτερο ημίχρονο (σκόραρε 3 φορές) και να στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία. «Δώρο» των Γερμανίδων το νικητήριο γκολ από τις «μπλαουγκράνα».
Τάσεις... αυτοκτονίας από τη Βόλφσμπουργκ, η οποία έχασε μέσα από τα χέρια της έναν τελικό που φάνταζε δικό της. Οι «λύκαινες» προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο ωστόσο στο δεύτερο ήταν... ωσεί παρούσες αμυντικά στο Αϊντχόφεν, επιτρέποντας στη Μπαρτσελόνα όχι μόνο να επιστρέψει αλλά να φτάσει και στην ολοκληρωτική ανατροπή με «ντοπιέτα» της Γκιχάρο.
Κάπως έτσι οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν για δεύτερη φορά στην κορυφή της Ευρώπης (η προηγούμενη ήταν το 2021), πιάνοντας τις «λύκαινες» στις κατακτήσεις.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τις Γερμανίδες, οι οποίες στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζαν... διψασμένες για να βρεθούν και πάλι στο πάνθεον μετά από 9 ολόκληρα χρόνια. Η Παγιόρ ήταν εκείνη που έβαλε μπροστά τις «λύκαινες» με γκολ από τα αποδυτήρια (3') κλέβοντας η ίδια τη μπάλα και εκτελώντας με δύναμη εκτός περιοχής.
Μάλιστα, πριν καν βγει το πρώτο ημίχρονο (37') η Βόλφσμπουργκ έκανε δύο τα τέρματά της με την αρχηγό και μεγάλο της «αστέρι», Άλεξ Ποπ αυτή τη φορά με το κεφάλι στην καρδιά της αντίαπαλης περιοχής. Η Μπαρτσελόνα όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.
Με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους, οι «μπλουγκράνα» βρήκαν δύο γρήγορα γκολ μέσα σε δύο λεπτά (48', 50') και ισορρόπησαν το ματς χάρις την Γκιχάρο και τα μαγικά της αγγίγματα.
Όμως η Μπαρτσελόνα δεν έμεινε εκεί. Ή καλύτερα της το επέτρεψε η Βόλφσμπουργκ με το... δώρο της. Στο 70' και σε μία ανύποπτη φάση, επικράτησε μία αναμπουμπούλα στην άμυνα των Γερμανίδων, εκείνες δεν μπόρεσαν να διώξουν τη μπάλα και ήρθε η Ρόλφο σαν... τρέιλερ για να φέρει «τούμπα» τον τελικό και να χαρίσει το τρόπαιο στην ομάδα του Γιόναταν Χιράλδες.
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0