Football Talk

Λειψία για το ιστορικό back to back και Άιντραχτ στο... κυνήγι της Βέρντερ

Λειψία για το ιστορικό back to back και Άιντραχτ στο... κυνήγι της Βέρντερ

Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας, με τις Άιντραχτ και Λειψία να δίνουν ραντεβού στο Βερολίνο με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. 

Λειψία και Άιντραχτ έχουν ένα τελευταίο παιχνίδι να δώσουν για τη σεζόν 2022-2023 και αυτό το παιχνίδι κρίνει έναν τίτλο. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν (03/06, 21:00) στο Βερολίνο και το γήπεδο της Χέρτα για το κύπελλο Γερμανίας

Από τη μία οι «ταύροι» που θέλουν να κάνουν μία ιστορική back to back κατάκτηση και να φτάσουν τα δύο τρόπαια, από την άλλη η Φρανκφούρτη που θέλει να επιστρέψει στα τρόπαια και να φτάσει στη δεύτερη θέση με τις περισσότερες κατακτήσεις κυπέλλων τη Βέρντερ Βρέμης.

Η Λειψία έχει καταφέρει τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει δώσει το παρών (μαζί με τον αποψινό) σε τέσσερεις τελικούς. Πρώτη της συμμετοχή, ήταν το 2019, αλλά δεν είχαν εξελιχθεί καλά τα πράγματα. Η Μπάγερν Μονάχου, ήταν ασταμάτητη και είχε πάρει τη νίκη άνετα με 3-0 χάρις σε δύο γκολ του Λεβαντόφσκι και ένα του Κομάν.



Η δεύτερη απόπειρα των «ταύρων» να πάρουν το τρόπαιο, ήταν το 2021, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τη Ντόρτμουντ. Το αποτέλεσμα δεν ήταν ούτε τότε ενθαρρυντικό, μιας και οι Βεστφαλοί είχαν καταφέρει να πάρουν τη νίκη χωρίς να ζοριστούν (4-1). Για τη Ντόρτμουντ είχαν σκοράρει από δύο φορές οι Χάαλαντ και Σάντσο, ενώ για τη Λειψία είχε μειώσει σε 3-1 ο Ντάνι Όλμο.



Η τρίτη και... φαρμακερή προσπάθεια για τη Λειψία ήταν πέρσι. Σε ένα ματς που σίγουρα ήταν για γερά νεύρα. Η Φράιμπουργκ, είχε ανοίξει το σκορ με τον Έγκεσταϊν στο 18'. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 57' ο Χάστελνμπεργκ, είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. 

Παρόλα αυτά, οι «ταύροι» βρήκανε τη λύση. Ο Κρίστοφερ Ενκουνκού στο 76' σκόραρε για την ομάδα του, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Το σκορ δεν άλλαξε στην παράταση, με τη Λειψία να πανηγυρίζει τη νίκη στα πέναλτι, κερδίζοντας 4-2.



Από την πλευρά της η Άιντραχτ, έχει συνολικά πέντε κατακτήσεις. Αν τα καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο απόψε, θα ισοφαρίσει τη Βέρτνερ στη δεύτερη θέση των κατακτήσεων με έξι. Τελευταία φορά που πήγε σε τελικό, είχε καταφέρει να πάρει και το κύπελλο.

Αυτό ήταν το 2018, με την ομάδα της Φρανκφούρτης να κερδίζει την Μπάγερν με 3-1. Για την Άιντραχτ είχε σκοράρει δύο φορές ο Ρέμπιτς και μία φορά ο Γκατσίνοβιτς.



Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0