Football Talk

Παναθηναϊκός: Το κενό του Κουρμπέλη «ροκανίζει» τους δύο μήνες που έρχονται

Παναθηναϊκός: Το κενό του Κουρμπέλη «ροκανίζει» τους δύο μήνες που έρχονται
Η αποχώρηση του Δημήτρη Κουρμπέλη, βάζει ένα ακόμα ζητούμενο στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού. Και παρότι ο χρόνος μοιάζει σύμμαχος, κοιτώντας βαθύτερα τις ανάγκες -μόνο στα χαφ- δεν είναι.
Η έναρξη της νέας σεζόν για τον Παναθηναϊκό φαντάζει μακρινή. Περίπου δύο μήνες τον χωρίζουν από το πρώτο του επίσημο ματς στα προκριματικά του Champions League (25-26 Ιουλίου). Ως προς τα μεταγραφικά, όμως, μετά την αποχώρηση και του Δημήτρη Κουρμπέλη, είναι έτσι;

Τα «ανοιχτά μέτωπα» είναι πολλά. Ακόμα κι αν μείνουμε μόνο στα των... χαφ! Η πρόθεση των «πρασίνων», τόσο τον Ιανουάριο, όσο και μετά το τέλος της σεζόν, ήταν σαφής: πρώτα ποιοτική και έπειτα ποσοτική ενίσχυση!

Πέρεθ, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κλέινχεϊσλερ και Τρουιγέ αποτελούν τις λύσεις του νυν ρόστερ. Οι δύο πρώτοι υπήρξαν «πυλώνες» στον άξονα της φετινής σεζόν, οι δύο επόμενοι ερχόντουσαν μέσω του rotation, ενώ ο τελευταίος στάθηκε εξαιρετικά άτυχος, λόγω τραυματισμού. Σε αυτούς θα προστεθεί και ο Ζέκα, αλλά ως μεγάλο ερωτηματικό αγωνιστικά, μετά από μια ολόκληρη σεζόν εκτός δράσης. Ποιοι, ωστόσο, λογίζονται ως κατάλληλοι, για να περάσουν τον Παναθηναϊκό στο επόμενο βήμα;

Η σεζόν 2022/23 ήταν κατά γενική ομολογία υπερβατική. Σε αυτήν που ακολουθεί, με τον στόχο του πρωταθλητισμού να βρίσκεται πλάι-πλάι με αυτόν της Ευρώπης, το ρόστερ πρέπει να «ανοίξει». Ποιοτικά και ποσοτικά.

Ο Τσέριν χρειάζεται ένα ισάξιο 8αρι δίπλα του. Δεν υπάρχει. Ο Πέρεθ θα χρειαστεί περισσότερες «ανάσες», έχοντας... πατήσει τα 34 του χρόνια. Ο Τσόκαϊ, όσο παθιασμένος και τίμιος κι αν είναι, δεν μπορεί να «μπει» στα παπούτσια του Ισπανού. Πλήρως διαφορετικό στυλ παιχνιδιού.

Ίσως ήταν πιο ιδανικός για αντικαταστάτης του Κουρμπέλη. Αλλά ο πρώην αρχηγός των «πρασίνων», ξέφυγε με τον καιρό από τις αρμοδιότητες του «καθαρού» 6αριου.

Εν ολίγοις, ο Παναθηναϊκός καλείται είτε να αναζητήσει τουλάχιστον δύο χαφ, πρώτης γραμμής ή ισάξια με τα ήδη υπάρχοντα, είτε να πάρει από τους Τσόκαϊ-Κλέινχεϊσλερ-Τρουιγέ πράγματα που δεν πήρε στην πρώτη τους σεζόν.

Τώρα που μπήκαν οι αριθμοί και τα «θέλω» στην εξίσωση, μήπως οι δύο μήνες για να εντοπιστούν, αποκτηθούν και προσαρμοστούν ποιοτικές και ποσοτικές λύσεις, δεν είναι και... πολλοί;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0