UEFA Champions League Final 2023

Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ: Ο απόλυτος «οδηγός» για τον τελικό του Champions League! (video)

Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ: Ο απόλυτος «οδηγός» για τον τελικό του Champions League! (video)

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, για το μεγάλο «ραντεβού», της Μάντσεστερ Σίτι με την Ίντερ (10/06, 22:00), στον τελικό του Champions League. Από την τηλεοπτική μετάδοση, έως το event πριν τη «σέντρα»!

Ποιος «ανοίγει» τον φετινό τελικό του Champions League; Πόσα εισιτήρια διατέθηκαν στο κοινό; Όλες οι απαντήσεις, πριν τη «μάχη» της Μάντσεστερ Σίτι με την Ίντερ (10/06, 22:00) βρίσκονται εδώ.

Το πιο απλό, έως το πιο σύνθετο ερώτημα, απαντάται σε αυτόν τον πλήρη «οδηγό».

IMG_3259_1.JPG


Οι λεπτομέρειες του «ραντεβού»

Ο μεγάλος τελικός έχει οριστεί για το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 22:00 (ώρα Ελλάδας). Η Κωνσταντινούπολη θα «φιλοξενήσει» ξανά την τελευταία πράξη ενός Champions League, μέσω του Ολυμπιακού Σταδίου «Ατατούρκ».

Πρόκειται για την έδρα της εθνικής ομάδας της Τουρκίας, με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 75.000 θέσεων.

Ευχή όλων; Το τελευταίο σφύριγμα στον τελικό της Μάντσεστερ Σίτι με την Ίντερ, να έχει προσφέρει έστω και τις μισές συγκινήσεις, του τελευταίου τελικού στο συγκεκριμένο γήπεδο.



Ως διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Σιμόν Μαρτσίνιακ, όπως και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Τυπικά γηπεδούχος είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Εν ολίγοις, αν ο διαιτητής κρίνει πως υπάρχει... σύγχυση, λόγω των χρωμάτων στις φανέλες των δύο ομάδων, η Ίντερ είναι αυτή, που θα χρειαστεί να αλλάξει.

Τέλος, το «φορμάτ» του τελικού είναι το κλασικό. Αν δεν υπάρξει νικητής στην κανονική διάρκεια, ακολουθούν δύο 15λεπτα ημίχρονα παράτασης κι αν οι... διαφορές δεν λυθούν ούτε εκεί, τότε όλα κρίνονται στα πέναλτι.


Τελικός από την τηλεόραση, εκτός τυχερών και εκλεκτών!

Οι φίλοι της Σίτι και της Ίντερ, αλλά και το κοινό γενικότερα, είχαν την ευκαρία να διεκδικήσουν μία θέση από τις 47.200 που διατέθηκαν από την UEFA στις εξέδρες του «Ατατούρκ».

Στους συλλόγους δόθηκαν από 20.000 εισιτήρια και η διάθεσή τους, οργανώθηκε από τις ομάδες. Από την άλλη, οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι προσπάθησαν να εξασφαλίσουν ένα «μαγικό» χαρτάκι, από τις 21 έως τις 28 Απριλίου.

Όλες οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από προσκλήσεις των διοργανωτών, της UEFA και των Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών της Ευρώπης.

Από την άλλη, όσοι δεν καταφέρουν να βρεθούν στο γήπεδο, θα μπορούν να μάθουν πατώντας εδώ, ποια κανάλια θα μεταδώσουν τον μεγάλο τελικό.

Όσον αφορά την Ελλάδα, πάντως, COSMOTE TV και MEGA, θα τον φέρουν στις οθόνες.


Ποιος «ανοίγει» το event;

Η Βραζιλιάνα σούπερ σταρ, Ανίτα, θα είναι το κεντρικό καλλιτεχνικό... όνομα στο event με τη «σφραγίδα» της Pepsi, πριν την έναρξη του ματς.

Μαζί της ο Μπέρνα Μπόι, νικητής βραβείου Grammy, με πολλούς πλατινένιους δίσκους.


Η «κούπα» με τα μεγάλα... αυτιά!

Αφήνοντας στην άκρη το οικονομικό σκέλος, ο νικητής του τελικού θα σηκώσει στα χέρια του το πιο όμορφο ποδοσφαιρικό τρόπαιο, σε συλλογικό επίπεδο.

«Δεν είναι έργο τέχνης, αλλά όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο, θέλει να το αγγίξει» ανέφερε ο δημιουργός του, Γιουργκ Στάντελμαν.

Δείτε το βίντεο-αφιέρωμα στο τρόπαιο:


Και μετά;

Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, η αντίστροφη μέτρηση για τον επόμενο μεγάλο τελικό, θα έχει ξεκινήσει.

Η UEFA έχει ενημερώσει, πως αυτός του 2024 θα γίνει στο Λονδίνο, στο Wembley, ενώ αυτός του 2025, στο Μόναχο, στην Αλιάνζ Αρένα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0