Football Talk

Ο Ντιέγκο θα είναι περήφανος από εκεί ψηλά!

Ο Ντιέγκο θα είναι περήφανος από εκεί ψηλά!

Νάπολι, Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη είναι οι τρεις ευρωπαϊκές ομάδες των οποίων τη φανέλα έχει τιμήσει με την παρουσία του ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Αμφότερες είχαν επιτυχημένες σεζόν, με έναν τίτλο έκαστη και με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Europa League από τους Ανδαλουσιανούς το βράδυ της Τετάρτης (31/05).

«Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, τότε ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις» έγραφε το 1988 στον «Αλχημιστή» ο Πάουλο Κοέλιο και από τότε γνώρισε ευρύτατη διάδοση και αποδοχή μέχρι τις μέρες μας. Μετά από 35 χρόνια, η Νάπολι, η Μπαρτσελόνα και η Σεβίλλη επιβεβαιώνουν τον Βραζιλιάνο συγγραφέα, καθώς και οι τρεις έκαναν… πράξη τα «θέλω» του Μαραντόνα, ακόμη κι’ αν αυτός δε βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Το πάθος του Μαραντόνα και το δέσιμό του με κάθε ομάδα που αγωνιζόταν είναι γνωστό, είτε ήταν στην πατρίδα του είτε με την εθνική (που είναι και αυτονόητο) είτε στην Ευρώπη. Στα μέρη μας, λοιπόν, ο «θεός» του ποδοσφαίρου μας έχει… μαγέψει με τη φανέλα τριών συλλόγων: της Νάπολι, της Σεβίλλης και της Μπαρτσελόνα.

Πρωταθλητές Ιταλίας οι «παρτενοπέι», πρωταθλητές Ισπανίας οι «μπλαουγκράνα» και κυπελλούχοι Ευρώπης οι Ανδαλουσιανοί!

Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-06-01_195845.png

Ο Ντιέγκο έχει λατρευτεί όσο λίγοι στον ιταλικό νότο, ενώ μάλιστα άνοιξε και τον… χορό των scudetto για τους «παρτενοπέι» το 1987! Τρία χρόνια μετά, το 1990 οδήγησε τη Νάπολι στο 2ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και για να έρθει το επόμενο χρειάστηκε να περάσουν 33 ολόκληρα χρόνια. Τη φετινή σεζόν, ο Κβαρατσχέλια, ο Όσιμεν και οι υπόλοιποι υπό τις οδηγίες του Λουτσιάνο Σπαλέτι επανέφεραν τα χαμόγελα και τα δάκρυα χαράς στη Νάπολι!

Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-06-01_220943.png

Στην Ισπανία, ο Τσάβι οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο πρώτο πρωτάθλημα στην μετά-Μέσι εποχή! Ο Αργεντινός αποχώρησε το καλοκαίρι του 2021 επιλέγοντας τα εκατομμύρια του προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν, όμως με αυτήν την απόφαση είδε την αγαπημένη του Μπάρτσα να βυθίζεται στην εσωστρέφεια και στις απανωτές αποτυχίες, εντός και εκτός ισπανικών συνόρων. Με την έλευση του Τσάβι όμως στον πάγκο, οι «μπλαουγκράνα» κατέκτησαν ξανά την κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου και αναμένεται να ενισχυθούν ώστε να διαπρέψουν (ξανά) και στην Ευρώπη!

Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-06-01_195944.png

Το… κερασάκι στην τούρτα το έβαλε η Σεβίλλη, κατακτώντας το βράδυ της Τετάρτης (31/05) το Europa League, με αντίπαλο μάλιστα τη Ρόμα του (μέχρι προσφάτως) άχαστου Ζοσέ Μουρίνιο, καθώς είχε κερδίσει και στους 5 τελικούς που είχε συμμετάσχει! Οι Ανδαλουσιανοί μπορεί να μην είχαν την ιδανική σεζόν στην Ισπανία, τερματίζοντας 11οι, όμως η κατάκτηση του Europa League, για άλλη μια φορά θα κάνει τον Ντιέγκο… χαρούμενο από εκεί ψηλά.

Πόσο πιο πολύ να γαληνέψει η ψυχή του, όταν τον περασμένο μόλις Δεκέμβριο παρακολουθούσε από τον… ουρανό τον «διάδοχό» του, Λιονέλ Μέσι, στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, στο Κατάρ…

argentina.jpeg

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0