Football Talk

ΑΕΚ: Το μέλλον της είναι εξασφαλισμένο!

ΑΕΚ: Το μέλλον της είναι εξασφαλισμένο!

Η ΑΕΚ έχει βιώσει την ξενιτιά στη ζωή της και εποχές τρομερά δύσκολες οικονομικά. Πλέον χάρη στο όραμα και τις πράξεις του Δημήτρη Μελισσανίδη πατάει γερά στο σήμερα και το  αύριο της.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ποτέ στη ζωή δεν πρέπει να ξεχνάμε το παρελθόν. Σίγουρα δεν πρέπει το «χθες» να μας επηρεάζει, όμως τα όσα έχει βιώσει ο καθένας μας είναι ένας οδηγός, γεμάτος εμπειρίες, για το σήμερα και το «αύριο». Η ΑΕΚ στα 99 χρόνια ζωής της έχει ζήσει απίστευτα πράγματα! Λίγες οι χαρές, πολλές οι αγωνίες, η ανασφάλεια και οι λύπες.

Σχεδόν δύο δεκαετίες έζησε χωρίς σπίτι. Χρόνια πολλά χωρίς να έχει μία σοβαρή διοίκηση. Ή και όταν είχε έγιναν μεγάλα λάθη. Και θυμάστε, θαρρώ, πως αυτός ο σύλλογος διαχρονικά έχει πληρώσει ακριβά κάθε λάθος που έχει υποπέσει! Λάθη, μάλιστα, που για να τα διορθώσει μετά… ματώνει, έχοντας απέναντί της από αντιπάλους, μέχρι Κυβερνήσεις και «φίλους».

Το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ πάντα ήταν οι υποδομές. Δεν είχε βασικά διοικήσεις να επενδύσει σε αυτές. Να την εκτοξεύσει! Τώρα έχει! Ευτυχώς! Η ΑΕΚ, μία ομάδα με τέτοια ιστορία και κόσμο, η μοναδική με ιδιόκτητο γήπεδο, βρέθηκε χωρίς σπίτι! Παράλληλα, μέχρι και πριν 12 χρόνια η ΑΕΚ αναγκαζόταν να προπονείται σε ένα «προπονητικό κέντρο» στους Θρακομακεδόνες! Αυτή η θητεία του Δημήτρη Μελισσανίδη, αυτή η τελευταία δεκαετία, είναι ιστορική για την ΑΕΚ. Δεν είναι οι τίτλοι που έχουν έρθει. Δεν είναι η αγωνιστική αποτυχία κάποιων χρόνων. Είναι η Αγιά Σοφιά – OPAP Arena που δημιουργήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα 100 στρέμματα στα Σπάτα και το AEK SportCity που κάνουν την γιγαντιαία διαφορά! Οι τίτλοι έρχονται και χάνονται κατά καιρούς… Αυτά  τα τεράστια έργα είναι που θα μείνουν και που εξασφαλίζουν στην ΑΕΚ το μέλλον της! Τόσο απλά, τόσο ξάστερα. Το 2013 η ΑΕΚ είχε στην κατοχή της κάτι… μπάλες. Δέκα χρόνια μετά έχει δικό της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια για το οποίο δεν χρωστάει ούτε… ένα ευρώ και ένα προπονητικό κέντρο κόσμημα που θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο!

Ξενοδοχεία, γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδα τένις, πισίνα. Προπονητικό κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών που όμοιό του στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Η ΑΕΚ εκτοξεύεται! Η ΑΕΚ χαλυβδώνεται. Η ΑΕΚ γίνεται πόλος έλξης ξανά για παίκτες. Η ΑΕΚ μεγαλώνει… Δεν είναι ευχολόγια όλα αυτά! Δεν είναι «θα δούμε όταν γίνουν»! Ήδη τα περισσότερα έχουν γίνει και με καμάρι και συγκίνηση ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ΑΕΚ SportCity.

Η ΑΕΚ δεν θα ζήσει ξανά προσφυγιά. Οι επόμενες γενιές δεν θα ζήσουν την αγαπημένη τους ομάδα ξεσπιτωμένη και να προπονείται σε ένα… λυόμενο κάπου στο βουνό. Κι όλα αυτά τα βλέπουμε μπρος τα μάτια μας χάρη στο όραμα που έκανε πράξη ο Δημήτρης Μελισσανίδης! Η ΑΕΚ βιώνει ιστορικές εποχές! Πάει σε άλλη πίστα τη ζωή της από φέτος και πέρα… Πιο σίγουρη, πιο στέρεα, πιο δημιουργική. Όλα αυτά θα φέρουν παίκτες, θα φέρουν τίτλους, θα φέρουν δόξες και θα «γεννήσουν» νέους οπαδούς. Επειδή ποδόσφαιρο είναι μπορεί οι τίτλοι να μην έρχονται κάθε χρόνο. Όμως για τον ΑΕΚτζή που βίωσε πολλά χρόνια την διοικητική αβεβαιότητα στην αγαπημένη του ομάδα και το ξεσπίτωμα, όλα αυτά που βλέπει να έχουν δημιουργηθεί και τα επόμενα που έρχονται από τον ορεξάτο και «πεινασμένο» Μελισσανίδη, είναι μαγικά… Τίποτα δεν μένει στα λόγια και τις μακέτες. Ό,τι έχει σχεδιάσει ο Μελισσανίδης το έχει κάνει πράξη.
 
 Γι’ αυτό μόνο ανακουφισμένος πρέπει να νιώθει ο φίλος της ΑΕΚ για το μέλλον της αγαπημένης του ομάδας. Ετσι, από εδώ και πέρα ήρεμος πια, αρκεί να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει τόσα χρόνια: Να είναι απλά δίπλα στην ομάδα στην εξέδρα και με υπομονή και πίστη να την προσέχει. Δεν θα χρειαστούν ξανά συλλαλητήρια, δεν θα χρειαστούν ξανά δικαστήρια, δεν θα χρειαστούν μάχες για τα «κλεμμένα», δεν θα χρειαστεί να βγει πάλι στους δρόμους. Οποτε χρειάστηκε ο λαός της ΑΕΚ ήταν εκεί! Πλέον, όλα αυτά ανήκουν, δόξα το Θεό, στο παρελθόν! Αναμνήσεις θα είναι και παράσημο για όσους έδωσαν τη μάχη τους για ένα καλύτερο μέλλον. Δικαιώθηκαν! Αυτό το "καλύτερο μέλλον" μόλις έφτασε... Τώρα μπροστά και στις χαρές που έρχονται!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0