Football Talk

Πογέτ: «Διάλεξα παίκτες σύμφωνα με τις ανάγκες μου, για τα ματς με Ιρλανδία και Γαλλία!»

Πογέτ: «Διάλεξα παίκτες σύμφωνα με τις ανάγκες μου, για τα ματς με Ιρλανδία και Γαλλία!»

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων φρόντισε να απαντήσει ο Γκουστάβο Πογέτ, σε συνάντησή του σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, μιλώντας για τις επικείμενες αναμετρήσεις με την Ιρλανδία και τη Γαλλία.

Συνάντηση σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας είχαν δημοσιογράφοι με τον Γκουστάβο Πογέτ, με στόχο το καλό κλίμα στην Εθνική, την ενότητα και την στήριξη, ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων με την Ιρλανδία και τη Γαλλία, για τα προκριματικά του EURO 2024.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Κώστα Φορτούνη:

«Διαλέγω παίκτες για να παίξω με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Είναι το μεγάλο πλεονέκτημα ενός προπονητή εθνικής ομάδας. Το πιο σημαντικό για εμένα, είναι πως διαλέγω παίκτες ανάλογα με το τι χρειάζομαι για αυτά τα δύο ματς. Ναι με νοιάζει η φόρμα, αλλά όταν τους ξέρεις, γνωρίζεις και τι μπορείς να πάρεις από αυτούς. Θα κληθούν οι καλύτεροι παίκτες για να κερδίσουν αυτά τα δύο ματς. Δύο μήνες πριν ο Φορτούνης ήταν εδώ και μας βοήθησε. Τίποτα δεν άλλαξε από τότε.

Για το στυλ παιχνιδιού που θέλει:

«Κυρίως με ενδιαφέρει η υπευθυνότητα στη θέση που έχει ο καθένας. Πχ για τον γκολκίπερ, έχω πρώτη έννοια να είναι τερματοφύλακας, όχι να είναι φοβερός στις μακρινές μπαλιές για παράδειγμα. Θέλω τα χαρακτηριστικά για να αποδώσεις καλύτερα στη θέση που σε διάλεξα.»

Για την κλήρωση:

«Υπάρχουν παίκτες που σκέφτονται τη Γαλλία και όχι την Ιρλανδία, αλλά αυτό είναι το ματς που μας καίει να κερδίσουμε. Είναι μια πρόκληση. Ατομική και ομαδική.»

Από ποιους εντυπωσιάστηκε φέτος:

«Από κάποιους τερματοφύλακες. Αλλά είναι δύσκολο, κάποιοι έχουν φύγει για διακοπές. Πρέπει να ξέρεις που βρίσκονται. Όχι να τους πάρεις και να είναι στη Σαουδική Αραβία. Θέλησα να γνωρίσω τον Τζολάκη, να δω πώς είναι στην προπόνηση μαζί μας. Υπήρχαν άλλες δύο τρεις επιλογές. Ο Μπάρκας για παράδειγμα. Αλλά επέλεξα να καλέσω τον νεαρότερο και να δούμε. Είναι μια επιλογή, ίσως βγει ίσως όχι. Ο Κωνσταντέλιας είναι επίσης μια ευχάριστη έκπληξη αλλά έχει πολλά να μάθει ακόμη. Κάποιοι ίσως τον ξέρατε, αλλά για εμένα ήταν μεγάλη έκπληξη.»

Ερώτηση για Δουβίκα, αν υπάρχει περίπτωση να είναι εκτός κλήσεων:

«Για ό,τι επιλέγουμε, από το πιο μεγάλο έως το πιο μικρό, υπάρχει ένας λόγος από πίσω.»

Για τον τρόπο που σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα:

«Ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό μου από το φιλικό στην OPAP Arena, πώς θα παίξω με τη Γαλλία, αλλά όχι ποια πρόσωπα θα επιλέξω.»

Για τον Αλέξανδρο Ντόι:

«Είχαμε μια λίστα 33-34 παικτών. Ο Ντόι ήταν μέσα, αλλά στην τελική λίστα, πήρα κάποιες αποφάσεις. Το σημαντικό είναι πως είναι εκεί παρότι παίζει περίπου έναν χρόνο. Θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου να κληθεί. Εξαρτάται από το πώς θα πηγαίνουμε κι αν θα βρίσκομαι εδώ. Το ίδιο ισχύει και για τον Σάλιακα. Όταν ήρθα υπήρχε δράμα πως δεν έχουμε δεξί μπακ. Υπάρχουν πολλοί παίκτες. Ήξερα πχ πως ο Κολοβέτσιος, που είχαμε συνεργαστεί στην ΑΕΚ, θα έκανε τα πάντα για εμένα, αλλά τώρα δεν είναι εδώ. Ίσως είναι στο μέλλον, αλλά τώρα υπάρχουν κάποιοι παίκτες που ταιριάζουν περισσότερο σε αυτό που θέλω να παίξουμε.»

Για την έλλειψη Ελλήνων στο ελληνικό πρωτάθλημα

«Είναι μεγάλο πρόβλημα. Άρχισα να τσεκάρω αν υπάρχει κάποιος κανόνας που δεν επιτρέπει να μπει όριο στη συμμετοχή παικτών. Το ένιωσα σε ένα Άρης-ΠΑΟΚ. Με ρωτούσαν τι κάνω στο γήπεδο. Κι εγώ αν ήμουν προπονητής το ίδιο θα έκανα, όμως. Ίσως θα μπορούσε να μπει κάποιος κανόνας ή κάποια συμφωνία για χρησιμοποίηση περισσότερων Ελλήνων.»

Για το πόσο δύσκολο είναι να παρακολουθεί όλους τους παίκτες εντός κι εκτός συνόρων

«Αναλύουμε, βλέπουμε highlights κάθε Δευτέρα ή Τρίτη, αλλά δεν γκρινιάζω, γιατί έχω χρόνο. Δεν έχουμε κάθε ημέρα προπόνηση.»

Για την ανάγκη ενός προπονητικού συγκροτήματος:

«Αν μείνω εδώ κάποια χρόνια, θεωρώ πως θα βάλουμε ένα λιθαράκι για να γίνει.»

Για το τι θα γίνει αν δεν προκριθούμε

«Σου κάνουν συνέντευξη πριν αναλάβεις ένα πόστο και αποφασίζεις αν είναι ρεαλιστικός ο στόχος ή όχι. Αν μου έλεγαν να κατακτήσω το Παγκόσμιο Κύπελλο θα έλεγα οχι. Η πρόκριση στο EURO όμως μου μοιάζει ρεαλιστική. Η δουλειά μου είναι να προκριθούμε. Αν δεν γίνει, θα μιλήσουμε τότε.»

Για την OPAP Arena:

«Την χρειαζόμαστε γεμάτη. Ας είναι γήπεδο μιας ομάδας. Εδώ είναι διαφορετικό. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Θέλω οι παίκτες να έχουν αυτό το αίσθημα της καυτής έδρας.»

Για τις δύσκολες στιγμές στο πρωτάθλημα

«Ήταν εντυπωσιακό και πολύ καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο φετινό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα ξέρω πως υπάρχουν εξωαγωνιστικά προβλήματα. Δεν θα τα λύσω εγώ. Σας διαβεβαιώνω πως το κλίμα μεταξύ των παικτών είναι εξαιρετικό. Οι σύλλογοι πρέπει να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις και να κάνουν σημαντικές πορείες στην Ευρώπη. Αν αγωνίζονται απέναντι σε παίκτες κορυφαίου επιπέδου κατά τη διάρκεια της σεζόν, θα είναι πιο έτοιμοι και για την Εθνική ομάδα.»

Για την ενδεκάδα:

«Όλες οι ομάδες μου ξεκινούσαν από τον τερματοφύλακα. Εδώ η ομάδα ξεκινάει από τον Μπακασέτα. Δεν ήταν έτσι από την αρχή, αλλά μετά από κάποια ματς, κατάλαβα πόσο χρήσιμος είναι. Αυτός σκοράρει.

Θα έπρεπε να αλλάξω τα πλάνα μου για να χωρέσει ο Φορτούνης όπως πρέπει, δηλαδή στη θέση που ταιριάζει καλύτερα. Απογοητεύτηκε, όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο και του το ανακοίνωσα. Θα μπορούσα να του εξηγώ για τέσσερεις ώρες, αλλά η απόφαση δεν θα άλλαζε.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0