Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα: Τα «θέλω» του ρόστερ, οι αποχωρήσεις και οι εξελίξεις στα τηλεοπτικά

ΠΑΣ Γιάννινα: Τα «θέλω» του ρόστερ, οι αποχωρήσεις και οι εξελίξεις στα τηλεοπτικά

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ήδη κάνει το πρώτο ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ ενόψει της επόμενης σεζόν, όμως τίποτα δεν θα προχωρήσει μεταγραφικά, αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο στα τηλεοπτικά.

Ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα έχει ξεκινήσει και ήδη υπάρχουν δεδομένα και ζητούμενα για τη διαμόρφωση του ρόστερ, η κατάρτιση του οποίου όμως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα τηλεοπτικά.

Θεωρείται ήδη δεδομένο ότι 5+1 ποδοσφαιριστές θα αποχωρήσουν από τους Ζωσιμάδες και έτσι θα προκύψουν τα ανάλογα κενά που θα πρέπει να καλυφθούν στο μεταγραφικό παζάρι.

Τα συμβόλαια που λήγουν και οι αποχωρήσεις

Αρχικά, ολοκληρώνεται το προσεχές διάστημα το συμβόλαιο του Παναγιώτη Τσιντώτα και του Μέντες Μορέιρα. Ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν γνωστό εξ αρχής ότι θα είναι μία βραχύβια παρουσία στα Ιωάννινα, αφού προτεραιότητα για τον ίδιο είναι το εξωτερικό. Από την άλλη, ο 27χρονος εξτρέμ από τη Γουινέα παρότι ήταν από τους βασικούς ποδοσφαιριστές στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, με 31 συμμετοχές, δεν θα ανανεώσει. Ο λόγος έχει να κάνει τόσο με τις απολαβές που αξιώνει ο Μορέιρα, όσο και με την προσφορά του, καθώς οι αριθμοί του ήταν μικροί (1 γκολ, 5 ασίστ).

Παράλληλα, τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές θα αποχωρήσουν από τον ΠΑΣ καθώς η προσφορά τους δεν ήταν η αναμενόμενη. Ένας εξ αυτών είναι ο Σωτήρης Νίνης που στο εξάμηνο που αγωνίστηκε με τον «Άγιαξ» δεν έπεισε. Συνολικά έκανε εφτά συμμετοχές σε αυτό το διάστημα με τις περισσότερες να είναι ως αλλαγή.

5791797.jpg

Το ίδιο ισχύει και για τον Ίκερ Μπιλμπάο. Ο Ισπανός, απόκτημα του περσινού καλοκαιριού, αν και ξεκίνησε ως ένα από τα βασικά «γρανάζια» στα πλάνα του Θανάση Στάικου, στη συνέχεια χάθηκε. Ως εκ τούτου κρίθηκε καλύτερη λύση να αποχωρήσει ώστε να βρει ο ίδιος περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά και ο ΠΑΣ μία πιο αξιόπιστη λύση.

Την ίδια οδό θα ακολουθήσει και ο Απόστολος Σταματελόπουλος, ο οποίος αν και λογιζόταν ως τρίτος επιθετικός, πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής λόγω του τραυματισμού του Πέδρο Κόντε. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 17 συμμετοχές, χωρίς όμως να βρει δίχτυα. Η πενιχρή συνεισφορά του, αλλά και το γεγονός ότι ο ίδιος θα ήθελε να είναι σε ομάδα που θα έχει θέση βασικού τον οδηγεί στην έξοδο.

Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση του Σταύρου Πήλιου. Ο νεαρός αριστερός μπακ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την ΑΕΚ, η οποία έχει ήδη καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα. Δεδομένα λοιπόν και αυτός θα αποχωρήσεις με την ομάδα βέβαια να επωφελείται χρηματικά.

Οι «τρύπες», οι ανανεώσεις και τα ερωτηματικά

Μετά από αυτές τις αποχωρήσεις, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κληθεί να καλύψει τις «τρύπες» που δημιουργούνται. Η αναζήτηση λοιπόν αφορά τερματοφύλακα για θέση βασικού, ένα αριστερό μπακ για να πλαισιώσει τον Κιάκο, ένα εξτρέμ και δύο παίκτες στα χαφ.

Φυσικά, υπάρχει ήδη συμφωνία με τον Πέδρο Κόντε για ανανέωση συμβολαίου, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει την «αιχμή» στην επίθεση του ΠΑΣ, με την… ευχή τη νέα σεζόν να είναι απολύτως υγιής.

5880250.jpg

Τη φετινή σεζόν στον ΠΑΣ βέβαια αγωνίστηκε και ο νεαρός Παναγιώτης Τζίμας ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Ο 22χρονος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και στους Ζωσιμάδες δεν είναι αρνητικοί σε μία ανανέωση του δανεισμού του, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τους Θεσσαλονικείς.   

Παράλληλα, υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσει ως δανεικός ο νεαρός στόπερ Μπορταγκαράι για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ιδανικά, στον ΠΑΣ θα ήθελαν να πάει σε ελληνική ομάδα που θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής, ώστε να «εγκλιματιστεί». Το πιθανότερο αυτή να προέρχεται από τη Super League 2. Έτσι, θα μείνουν τρεις οι κεντρικοί αμυντικοί στο ρόστερ, Παντελάκης, Μπακαδήμας και Εραμούσπε, ο οποίος θα πωληθεί, εάν και μόνο έρθει κάποια συμφέρουσα πρόταση, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον σύλλογο.


Τι γίνεται με τα τηλεοπτικά

Ωστόσο, καμία εξέλιξη μεταγραφικά, δεν πρόκειται να γίνει αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο στα τηλεοπτικά. Ο ΠΑΣ Γιάννινα την προηγούμενη τριετία ήταν στη NOVA, όμως το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε. Η προηγούμενη συμφωνία αφορούσε ένα ποσό σχεδόν 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, αλλά τώρα οι Ηπειρώτες αξιώνουν περισσότερα. Βρίσκονται εν αναμονή λοιπόν την πρότασης από NOVA, ενώ και η COSMOTE έχει δείξει ενδιαφέρον και πρόκειται να καταθέσει επίσης προσφορά. Μόλις αυτές οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν, θα τεθεί και το μεταγραφικό μπάτζετ για την επόμενη σεζόν. Ως τότε, αναμονή.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0