Football Talk

Europa League: Η ώρα των επιθετικών με τους Εν Νεσιρί και Ντιμπάλα να κρίνουν τον τελικό

Europa League: Η ώρα των επιθετικών με τους Εν Νεσιρί και Ντιμπάλα να κρίνουν τον τελικό

Οι παραδόσεις είναι για να «σπάνε», έτσι και στον φετινό τελικό του Europa League ένας εκ των Σεβίλλη και Ζοσέ Μουρίνιο θα χάσει το «αψεγάδιαστο» ρεκόρ του. Μία αναμέτρηση στην οποία τα πρώτα «βιολιά» των ομάδων θα πρέπει να κάνουν το κάτι παραπάνω με το βάρος πέφτει στους Γιουσέφ Εν Νεσιρί και Πάολο Ντιμπάλα, που όπως έχουν αποδείξει είναι κάτι που μπορούν να «σηκώσουν».

Ο μεγάλος τελικός του Europa League είναι μόλις λίγες ώρες μακριά. Στην Βουδαπέστη και συγκεκριμένα στο Πούσκας Αρένα η Σεβίλλη με την Ρόμα θα παλέψουν μέχρι «τελικής πτώσεως» με τον νικητή να παίρνει μαζί το τρόπαιο, την Ευρωπαϊκή καταξίωση αλλά και ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, καθώς καμία εκ των δύο δεν κατάφερε να το εξασφαλίσει μέσω του πρωταθλήματος της.

Europa League final preview: Sevilla vs Roma – where to watch, kick-off  time, possible line-ups, form guide | UEFA Europa League | UEFA.com

Μία αναμέτρηση που το πάνω «χέρι» δεν το έχει κανείς. Οι Ανδαλουσιανοί βρίσκονται στην «διοργάνωση τους» όπως πλέον αποκαλείτε το Europa League καθώς σε έξι τελικούς μετρούν και ισάριθμες νίκες (4 Europa League και 2 UEFA Cup) .

Το έργο της Σεβίλλης αυτή την φορά προβλέπεται πιο δύσκολο από ποτέ καθώς απέναντι της θα βρεθεί η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλο να θεωρείται «μέτρ» των Ευρωπαϊκών τελικών με το εντυπωσιακό πέντε στα πέντε ανεξαρτήτου ομάδας και (Ευρωπαϊκής) διοργάνωσης.

Εικόνα

Σε έναν τελικό που η στρατηγική θα υπερησχύσει, η επίθεση των δύο ομάδων είναι αυτή που θα πρέπει να κάνει την διαφορά. Για καλή τους τύχη και οι δύο διαθέτουν στην «οπλοθήκη» τους από ένα… πολυβόλο έτοιμο για να εκπυρσοκροτήσει. Ο λόγος για τους Γιουσέφ Εν Νεσιρί και Πάολο Ντιμπάλα.

Ο Μαροκινός συνεχίζει «φορτσάτος» από το εκπληκτικό Μουντιάλ που πραγματοποίησε και διατηρεί την απόδοση του σε υψηλά «στάνταρ» βοηθώντας τα μέγιστα στην πορεία της ομάδας του, με τέσσερα τέρματα, ενώ μοίρασε και μία ασίστ.

Το εντυπωσιακό δεν είναι ότι αυτά τα νούμερα τα έχει σε μόλις οκτώ εμφανίσεις, αλλά απέναντι σε ποιους αντιπάλους. Στην θριαμβευτική νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ραμόν Σάντσες Πιθχουάν (3-0) Ο Εν Νεσιρί πέτυχε τα δύο εκ των τριών γκολ και πήρε ουσιαστικά μόνος του (με λίγη βοήθεια από την άμυνα των Άγγλων) την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπη με την «μεγάλη κυρία» απέναντι στην οποία ο Μαροκινός άνοιξε το σκορ μέσα στο Τορίνο δίνοντας σπουδαίο προβάδισμα και ψυχολογία στην Σεβίλλη. Μπορεί η αναμέτρηση να έληξε εν τέλει 1-1 αλλά χάρις τον επιθετικό τους οι Ανδαλουσιανοί είχαν δείξε από νωρίς τα «δόντια» τους.

Από την άλλη πλευρά η Ρόμα δεν έχει να «ζηλέψει» απολύτως τίποτα καθώς στις τάξεις της διαθέτει τον Πάολο Ντιμπάλα. Ο Αργεντινός σε 10 συμμετοχές έχει ακριβώς τους ίδιους αριθμούς με τον Γιουσέφ (τέσσερα γκολ, μία ασίστ) αν και παίζει κυρίως ως δεύτερος επιθετικός.

Στις μνήμες των Ρωμαίων έχει μείνει «χαραγμένο» το τρομερό γκολ που πέτυχε στην εκπνοή του αγώνα ενάντιας στην Φέγενορντ για να στείλει τον αγώνα στην παράταση και κυριολεκτικά να «ανατινάξει» το Ολίμπικο.

Γιουσέφ Εν Νεσιρί και Πάολο Ντιμπάλα αποτελούν τα σημεία «αναφοράς» των ομάδων τους και πολύ πιθανών ένας εκ των δύο να κρίνει την αναμέτρηση και μαζί τον τίτλο του του Europa League για την σεζόν 2022/23.


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0