Football Talk

Η Εθνική ομάδα socca στο BN Sports: «Ευχή μας, το ταξίδι στο τουρνουά του Έσεν να κρατήσει μέχρι τέλους»

Η Εθνική ομάδα socca στο BN Sports: «Ευχή μας, το ταξίδι στο τουρνουά του Έσεν να κρατήσει μέχρι τέλους»
Ο προπονητής και οι παίκτες της Εθνικής μίνι ποδοσφαίρου, μίλησαν στο BN Sports για τους στόχους τους, ενόψει του παγκοσμίου τουρνουά Socca στο Έσεν της Γερμανίας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της νέας φανέλας της ομάδας. 

Δηλώσεις σε Παναγιώτη Ραμαντάνη και Βασιλική Μπαρτζιώτη

Το BN Sports βρέθηκε στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά για την παρουσίαση της φανέλας της εθνικής ομάδας, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος socca στο Έσεν. Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 2 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 του ίδιου μήνα.

Ο προπονητής, Γιώργος Μπαστάκης, καθώς και οι παίκτες μίλησαν για το πόσο σημαντική είναι η προβολή του αθλήματος για την ανάπτυξή του καθώς και για τις προσδοκίες που υπάρχουν ενόψει του ερχόμενου τουρνουά στη Γερμανία

Ο Έλληνας τεχνικός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον κύριο στόχο της Εθνικής, που δεν είναι άλλος από τη συνέχεια των προηγούμενων καλών εμφανίσεων της ομάδας: 

«Τόσο η διοργάνωση αυτή, όσο και οι προηγούμενες είναι μία κληρονομιά για εμάς. Μετά τα καλά αυτά αποτελέσματα βρισκόμαστε στις πέντε καλύτερες ομάδες, οπότε στόχος για το τουρνουά του Έσεν είναι το να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με τα δεδομένα αυτά».

Η κλήρωση μπορεί να μην ευνόησε ιδιαίτερα την ελληνική αποστολή, ωστόσο ο Γιώργος Μπαστάκης φάνηκε αισιόδοξος, λέγοντας: 

«Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κάνουμε υπερήφανους όσους μας υποστηρίζουν μένοντας σταθεροί στις αξίες και τις αρχές μας. Η ευχή μας είναι να κρατήσει πολύ το ταξίδι αυτό και να φτάσουμε μέχρι το τέλος της διαδρομής».

Η παρουσία των ομογενών είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ψυχολογία και την απόδοση της ομάδας και σε αυτό στάθηκε και ο ίδιος ο προπονητής που ανέφερε:

«Τόσο το να φοράς το εθνόσημο αλλά και το να εκπροσωπείς την χώρα σου στο εξωτερικό είναι από μόνο του πολύ τιμητικό, πόσο μάλλον όταν έρχονται να σε υποστηρίξουν ανθρωποι που ζουν τόσο μακριά από την πατρίδα τους». 

Σχετικά με την προετοιμασία της ομάδας και το πως αυτή έχει κυλήσει, ο Γιώργος Μπαστάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα φιλικά παιχνίδια και στη σημασία τους όσον αφορά τη βελτίωση των στοιχείων στα οποία η ομάδα ίσως υστερεί:

«Τα φιλικά προετοιμασίας είναι το τελευταίο στάδιο ώστε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα ως ομάδα, να διατηρήσουμε τα καλά που ήδη έχουμε ή να τα εμπλουτίσουμε ώστε να διεκδικήσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στη διοργάνωση».  

παναγιωτης.jpg


Ο Θωμάς Γούλας φοράει τα γαλανόλευκα για πρώτη φορά και με αφορμή αυτό, μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας καθώς και για το πως ο ίδιος αισθάνεται που κλήθηκε στην Εθνική:

«Η προετοιμασία δεν έχει τελειώσει ακόμα, έχουμε κάποιες μέρες μέχρι να φύγουμε για το Έσεν, εμένα είναι η πρώτη μου εμπειρία φέτος, και η πρώτη φορά που κλήθηκα στην εθνική. Στην ομάδα υπάρχει πολλή διάθεση και ενέργεια και είμαστε αισιόδοξοι πως όλα θα πάνε καλά και στο παγκόσμιο».

Τα περσινά αποτελέσματα της ομάδας μπορεί μεν να είναι ένα κίνητρο για το κυνήγι μιας καλύτερης θέσης στο φετινό παγκόσμιο του Έσεν, ωστόσο μπορεί να προσθέτουν μία παραπάνω πίεση στους νέους παίκτες. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής απάντησε σχετικά με αυτό: 

«Σίγουρα η απόδοση της ομάδας πέρυσι μας δίνει και κίνητρο αλλά και πίεση. Η πίεση υπάρχει επειδή είναι σαν να έχουμε μία παρακαταθήκη από την ομάδα στις προηγούμενες διοργανώσεις, επομένως θέλουμε κι εμείς να πάμε καλά. Εκτός αυτού όμως είναι και η χαρά του ποδοσφαίρου. Είναι σημαντικό το ότι θα έχουμε και την υποστήριξη του κόσμου στο Έσεν ωστε να κάνουμε κι εμείς ό,τι καλύτερο μπορούμε»

Πόσο προβεβλημένο είναι όμως το άθλημα του μίνι ποδοσφαίρου στη χώρα και πόσο ποιές είναι οι πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στο να γίνει ακόμα πιό δημοφιλές; Ο Θωμάς μίλησε για αυτό συμπληρώνοντας:  

«Οι διακρίσεις που παίρνουμε μπορούν να συμβάλουν στο να διαφημιστεί περισσότερο και το άθλημα. Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται περισσότερο με αυτό. Η διοργάνωση φέτος θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις και με τα τηλεοπτικά κανάλια που θα καλύψουν το γεγονός, οπότε πιστεύω ότι στο μέλλον θα αναδειχθεί ακόμα περισσότερο το άθλημα».  

σοκα1.jpg

Ο Αλέξανδρος Μουρτζάκης μίλησε για το αν η πρωτιά είναι ο μεγαλύτερος στόχος της εθνικής ομάδας μετά τις επιτυχίες που έχουν σημειώσει, ωστόσο δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως η πορεία τους στη διοργάνωση του Έσεν μπορεί να εξαρτηθεί και από άλλους παράγοντες:  

«Ο στόχος πάντα είναι ψηλός βάσει της ποιότητας που έχουμε στην ομάδα κάθε χρόνο. Γινόμαστε καλύτεροι και δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση. Απο κει και πέρα παίζουν ρόλο πολλά, όπως η τύχη ή η απόδοσή μας. Εννοείται πως είναι στόχος η πρωτιά, αλλά θα πρέπει να κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Ας κερδίζουμε τα παιχνίδια ξεχωριστά και τη συνέχεια τη βλέπουμε»

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η παρουσία των Ελλήνων ομογενών στους αγώνες της εθνικής στο Έσεν είναι ιδιαίτερα σημαντική. Εκτός του κόσμου όμως, η ύπαρξη των χορηγών είναι εξίσου απαραίτητη για την πορεία της ομάδας στο τουρνουά. Ο Έλληνας παίκτης μίλησε για την υποστήριξη που λαμβάνουν:  

«Μας δίνει μεγάλο κίνητρο η παρουσία των ομογενών στο Έσεν. Έχουμε ήδη ακούσει ότι πολύς κόσμος θα είναι εκεί, κι εγώ προσωπικά το περιμένω πως και πως. Ανυπομονώ να συναντήσω τον κόσμο εκεί και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βγάλω ασπροπρόσωπους αυτούς και τους χορηγούς»

Σχετικά με το πόσο προβεβλημένο ήταν το άθλημα όταν ο ίδιος ξεκίνησε και το πόσο μεγάλες διαστάσεις μπορεί να πάρει μετά από τις επιτυχίες που η Εθνική σημειώνει, ο Αλέξανδρος είπε:   

«Εμείς είχαμε την τύχη να ξεκινήσουμε από νωρίς σε αυτό. Κάθε χρόνο το άθλημα αυτό παίρνει μεγαλύτερη προβολή και διαστάσεις. Είμαι αισιόδοξος πως θα ανέβει πάρα πολύ και στο μέλλον»


www.bnsports.gr

  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0