Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 34ης αγωνιστικής στην Bundesliga: Τα δάκρυα στην Ντόρτμουντ, οι ασταμάτητοι Βαυαροί και η ευρωπαία Ουνιόν

Οι 5+1 στιγμές της 34ης αγωνιστικής στην Bundesliga: Τα δάκρυα στην Ντόρτμουντ, οι ασταμάτητοι Βαυαροί και η ευρωπαία Ουνιόν
Η τελευταία αγωνιστική της Bundesliga είχε από χαρούμενα και ενθουσιασμένα πρόσωπα, μέχρι και ανθρώπους που δάκρυσαν στον αγωνιστικό χώρο. Ένα κορυφαίο πρωτάθλημα έφτασε στο τέλος του και σίγουρα αυτοί τη σεζόν θα έχουν πολλοί να τη θυμούνται.

Άλλος ένας χρόνος Bundesliga και άλλο ένα πρωτάθλημα για την Μπάγερν. Μπορεί πριν την έναρξη της 34ης αγωνιστικής η Ντόρτμουντ να είχε τον πρώτο λόγο για τον τίτλο, όμως ο βασιλιάς των σπορ, φρόντισε να μας δώσει ένα αξέχαστο φινάλε. Αξέχαστο, όχι μόνο για τη μάχη των δύο πρώτων, αλλά και για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το BN Sports βρήκε τις 5+1 στιγμές που ξεχώρισαν στο φινάλε του γερμανικού πρωταθλήματος.

Αδιαμφισβήτητα στην κορυφή είναι η ήττα της Ντόρτμουντ από τη Μαίνζ στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ». Οι Βεστφαλοί θέλανε ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Μπάγερν για να μπορέσουν να πάρουν το πρωτάθλημα. Απέναντί τους; Η βαθμολογικά αδιάφορη Μάινζ, η οποία προερχόταν από τέσσερεις σερί ήττες.

Επειδή όμως στη Γερμανία τίποτα δεν χαρίζεται και πρέπει να το κερδίσεις με το σπαθί σου, οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να προηγηθούν 2-0. Το τελικό 2-2 άφησε πίκρα στην Ντόρτμουντ μιας και έχασε μια ιστορική ευκαιρία.

Στη δεύτερη θέση (και ας πήρε το πρωτάθλημα) είναι η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί είχαν τον πρώτο λόγο με τη λήξη των ημιχρόνων μιας και νικούσαν την Κολωνία εκτός έδρας. Οι «τράγοι» στο 81' σόκαραν την Μπάγερν κάνοντας το 1-1, όμως ο Μουσιάλα δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 89' χάρισε το πρωτάθλημα στην ομάδα του.

Δεν γίνεται να μην βάλουμε στη θέση νούμερο τρία την Ουνιόν. Η ομάδα του Βερολίνου, ήθελε νίκη επί της Βέρντερ Βρέμης για να έχει το κεφάλι της ήσυχο και να πάρει για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Το γκολ του Κεντίρα στο 81' ήταν αρκετό για να γράψει ιστορία και να στείλει την Ουνιόν στα «αστέρια».

Για τις δύο τελευταίες θέσεις, θα κάνουμε μία βόλτα από τις ομάδες που ήταν κοντά στον υποβιβασμό. Αρχικά, η τεράστια νίκη της Μπόχουμ επί της Λεβερκούζεν. Μπορεί οι «ασπιρίνες» να ψάχνανε θετικό αποτέλεσμα για την Ευρώπη, όμως η ανάγκη της Μπόχουμ για να μείνει στην πρώτη κατηγορία, σε συνδυασμό με την κόκκινη που πήραν οι φιλοξενούμενοι στο 8', βοήθησε την ομάδα των Λαμπρόπουλο και Σταφυλίδη να κερδίσει με 3-0 και να μείνει στην κατηγορία.

Η πέμπτη και τελευταία θέση, ανήκει στη Σάλκε. Μία ιστορική ομάδα που επέστρεψε πέρσι στην Bundesliga, όμως το τραγικό ξεκίνημα που είχε στη σεζόν, την έβαλε σε μπελάδες. Οι «μπλε» δεν μπόρεσαν να πάρουν διπλό στην έδρα της Λειψίας και έτσι επιστρέφουν πολύ σύντομα στη Β' κατηγορία.

Ως πιο ιδιαίτερη στιγμή, δεν θεωρούμε ότι ήταν ιδανική κάποια από τα παραπάνω. Αυτό που... «τάραξε» την ποδοσφαιρική μας λογική αλλά και το τι συναισθήματα προσφέρει το ποδόσφαιρο, έγινε στο τέλος του Ντόρτμουντ - Μάινζ. Ο Έντιν Τέρζιτς, κάθισε μπροστά από το «yellow wall», με τους φίλους της Ντόρτμουντ να τον αποθεώνουν και ας έχασε η ομάδα του τον τίτλο. Ο ίδιος, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.



Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0