Football Talk

La Liga: Έκαναν το χρέος τους «Μπάρτσα» και Ατλέτικο, σπουδαία νίκη της Ράγιο, με φόντο την Ευρώπη! (video)

La Liga: Έκαναν το χρέος τους «Μπάρτσα» και Ατλέτικο, σπουδαία νίκη της Ράγιο, με φόντο την Ευρώπη! (video)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε να ολοκληρώσει τις εντός έδρας αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Μπαρτσελόνα, την στιγμή που η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε το χρέος της και η Ράγιο Βαγιεκάνο πλησίασε στην πρώτη επτάδα.

Με χαρακτηριστική άνεση κατάφερε η Μπαρτσελόνα να κάμψει την αντίσταση της Μαγιόρκα και να πάρει το τρίποντο που την ανεβάζει στους 88 βαθμούς, μετά το φινάλε της προ τελευταίας αγωνιστικής της La Liga.

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 3-0; Το σκορ άνοιξε μόλις στο 1ο λεπτό ο Ανσού Φάτι, με τον ίδιο παίκτη να κάνει το 2-0 στο 24’, έπειτα από όμορφη ασίστ του Λεβαντόφσκι.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Γκάβι στο 70ο λεπτό, με την ομάδα του Τσάβι να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη σε επίπεδο πρωταθλήματος, μετά από δύο συνεχόμενες ήττες.

Την ίδια ώρα, η Ατλέτικο Μαδρίτης που έχει «κλειδώσει» την 3η θέση, συνεχίζει να κυνηγά τη Ρεάλ Μαδρίτης, με φόντο την κατάκτηση της θέσης πίσω από την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα, ούσα πλέον, μετά τη νέα της νίκη, στο -1 από τη «Βασίλισσα».

Υποδέχθηκε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και επικράτησε με 2-1, πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Γκριεζμάν και Μολίνα έδωσαν σκορ ασφαλείας στους γηπεδούχους, με τους φιλοξενούμενους απλώς να μειώνουν στο φινάλε και να συνεχίζουν την παράδοση που τους θέλει να σκοράρουν για τέσσερις συνεχόμενες σεζόν απέναντι στους «ροχιμπλάνκος» εκτός έδρας.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, Μπέτις και Ράγιο Βαγιεκάνο σημείωσαν μεγάλες νίκες απέναντι σε Χιρόνα και Βιγιαρεάλ αντίστοιχα, με το ίδιο τελικό σκορ (2-1). Ειδοποιός διαφορά αποτελεί η έδρα που πήραν το τρίποντό τους, μιας και η Ράγιο το έπραξε στο Βαγιέκας, ενώ η Μπέτις κέρδισε για δεύτερη φορά σε εξόρμησή της στις τρεις τελευταίες περιπτώσεις.

Η Ράγιο ήταν ανώτερη από το «κίτρινο υποβρύχιο», κατέγραψε τις διπλάσιες τελικές προσπάθειες και πήρε το ζητούμενο, χάρη στα γκολ των Τόμας και Παλαθόν.

Αντιστοίχως, η Ρεάλ Μπέτις που βρίσκεται στην 6η θέση και στο +8 από τη Μπιλμπάο,  χρειάστηκε να προβεί σε ανατροπή. Δύο γκολ του Ιγκλέσιας ήταν αρκετά και πλέον, οι φιλοξενούμενο δεδομένα θα βρίσκονται στο επόμενο Europa League, φτάνοντας πλέον τους 59 βαθμούς.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0