Football Talk

Λέστερ: Η πιο όμορφη ιστορία που είδαμε στην Premier League, τελείωσε όπως της… Μπλάκμπερν!

Λέστερ: Η πιο όμορφη ιστορία που είδαμε στην Premier League, τελείωσε όπως της… Μπλάκμπερν!

Αποχαιρετάμε τη Λέστερ. Το παραμύθι τελείωσε. Ο υποβιβασμός είναι γεγονός. Και η ιστορία θυμίζει έντονα τη Μπλάκμπερν, η οποία το 1995 κατέκτησε τον τίτλο και τέσσερις σεζόν μετά, βρέθηκε στην 2η τη τάξει κατηγορία του «Νησιού».

Πέρασαν επτά χρόνια από την κατάκτηση του πιο απρόβλεπτου πρωταθλήματος της Premier League, κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα. Ποτέ όμως δεν ισχυρίστηκε κανείς πως το παραμύθι της Λέστερ σταμάτησε στο πρωτάθλημα του 2016, με τον Κλαούντιο Ρανιέρι, τον Σμάιχελ, τον Μόργκαν, τον Ντρίνκγουότερ, τον Μαχρέζ και τον Βάρντι να είναι οι πρωταγωνιστές.

Απεναντίας μάλιστα. Το όνειρο της Λέστερ έφτασε μέχρι το Βέλγιο. Και επί της ουσίας δεν έσβησε ποτέ. Έπαιξε στο Champions League. Κατέκτησε Κύπελλο Αγγλίας. Πήρε και το Community Shield. Έφτασε και στον ημιτελικό του πρώτου Europa Conference League που έλαβε χώρα ποτέ.

Η αλήθεια είναι πως εκείνη την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι και την ιστορία που αυτή μας πρόσφερε, δεν θα την λησμονήσουμε ποτέ. Απλώς, κάποια στιγμή, ο χρόνος στέκεται αμείλικτος. Τα χρόνια πέρασαν και η ώρα για το φινάλε του παραμυθιού είναι γεγονός.

Η Λέστερ κερδίζει τη Γουέστ Χαμ και υποβιβάζεται, διότι και η Έβερτον κάνει το χρέος της απέναντι στη Μπόρνμουθ. Αυτομάτως, οι «αλεπούδες» γίνονται η πρώτη ομάδα στον 21ο αιώνα στην Premier League, που έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα και λίγα χρόνια μετά, δεν βρίσκονται στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Θύμισαν τη Μπλάκμπερν. Την εκπληκτική ομάδα του 1995 που πήρε τον τίτλο και τέσσερα χρόνια μετά, υποβιβάστηκε, για να κατακτήσει το Λιγκ Καπ το 2002.

Τη Μπλάκμπερν έχουμε χρόνια να την δούμε. Ουδείς γνωρίζει την κατάληξη της Λέστερ. Αλλά της χρωστάμε ένα… ευχαριστώ. Μας χάρισε την πιο όμορφη ιστορία που είδαμε ποτέ στην Premier League. Και ας ήρθε η στιγμή, που επτά χρόνια μετά, τα δάκρυα έκαναν την εμφάνισή τους. Εις το επανιδείν…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0