Football Talk

Premier League: Η «γκολάρα» του Ντουκουρέ έσωσε την Έβερτον, δεν γλίτωσαν τον υποβιβασμό Λέστερ και Λιντς (video)

Premier League: Η «γκολάρα» του Ντουκουρέ έσωσε την Έβερτον, δεν γλίτωσαν τον υποβιβασμό Λέστερ και Λιντς (video)

Η Έβερτον παραμένει για άλλη μία σεζόν στην Premier League, αφού το τρομερό σουτ του Ντουκουρέ της ήταν αρκετό για να επικρατήσει με 1-0 της Μπόρνμουθ. Παράλληλα, η νίκη της Λέστερ επί της Γουέστ Χαμ (2-1) συνδυάστηκε με τον υποβιβασμό, ενώ την ίδια μοίρα είχε και η Λιντς, μετά την ήττα με 3-1 από την Τότεναμ. «Ματσάρα» μεταξύ Σαουθάμπτον και Λίβερπουλ με οκτώ γκολ!

Μπορεί να αγχώθηκε, λόγω της σημασίας που είχε το ματς, ωστόσο η Έβερτον ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ. Επικράτησε με 1-0 της Μπόρνμουθ στο «Γκούντισον Παρκ» και κατάφερε να διατηρηθεί για άλλη μία σεζόν στην Premier League, αφού έχει να υποβιβαστεί από το 1951!

Ταυτόχρονα, η νίκη της Λέστερ δεν ήταν αρκετή, με 2-1 επί της Γουέστ Χαμ, ενώ η Λιντς ηττήθηκε με 4-1 από την Τότεναμ στην έδρα της και επέστρεψε στην Championship. Σε ένα παιχνίδι δίχως βαθμολογικό κίνητρο, Σαουθάμπτον και Λίβερπουλ έπαιξαν χωρίς άγχος σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 4-4.

Έβερτον – Μπόρνμουθ 1-0

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε χαμηλό ρυθμό, αλλά η Έβερτον άρχισε να πιέζει στην αναζήτηση ενός γκολ. Η ώθηση του κοινού που έλαβε την βοήθησε και πλησίασε κοντά σε ένα τέρμα, αλλά ο Τράβερς σταμάτησε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Γκεγιέ, στην μοναδική αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν γκολ παραμονής και στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά ο Τράβερς έκανε άλλη μία σημαντική επέμβαση στο σουτ του Ντεμαράι Γκρέι στο 52ο λεπτό. Την λύση βρήκε ο Αμπντουλαγιέ Ντουκουρέ, με μία «σουτάρα» από το ύψος της περιοχής, που έστειλε την μπάλα σαν… κατευθυνόμενη στη γωνία της εστίας του Ιρλανδού τερματοφύλακα, στο 57ο λεπτό.

Η Μπόρνμουθ έψαχνε γκολ ισοφάρισης, αλλά ο Σον Ντάις είχε παρατάξει την ομάδα του πολύ πίσω στο γήπεδο και πολύ καλά οργανωμένη. Τα 10 λεπτά καθυστερήσεων που υπέδειξε ο διαιτητής, άγχωσε τον κόσμο της Έβερτον, με τους παίκτες να προσπαθούν να κρατήσουν με χέρια και με νύχια το υπέρ τους σκορ.

Ο Ντουκουρέ έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα για τα «ζαχαρωτά», αλλά ο Τράβερς έκανε ξανά σημαντική επέμβαση στο 90+3’.

Λέστερ – Γουέστ Χαμ 2-1

 

Η ομάδα του Ντιν Σμιθ γνώριζε ότι χρειάζεται μόνο την νίκη, για να έχει οποιεσδήποτε ελπίδες για παραμονής την κατηγορία και έψαξε από νωρίς το γκολ. Αυτό μπορεί να μην ήρθε στο δυνατό σουτ του Κελέτσι Ιχεανάτσο, στο 28ο λεπτό, αφού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ήρθε στην επόμενη φάση των «αλεπούδων».

Ο Νιγηριανός «έκρυψε» την μπάλα με τον Χάρβεϊ Μπαρνς και ο Άγγλος επιθετικός βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Λούκας Φαμπιάνσκι. Πλάσαρε σωστά, έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ στο 34ο λεπτό. Ένα δεύτερο γκολ και ένα μαξιλαράκι ασφαλείας ήρθε για τις «αλεπούδες» στο στο 62.

Από την εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά από το φάουλ του Τίλεμανς και ο Φαές πήρε την κεφαλιά και έδωσε αέρα… νίκης στην ομάδα του. Παρ’ όλα αυτά, η Γουέστ Χαμ μείωσε σε 2-1, στο 79’ με το σουτ του Πάμπλο Φορνάλς, ο οποίος βρήκε λίγο χώρο και «εκτέλεσε».

Λιντς – Τότεναμ 1-4

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τα «παγώνια», αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 2ο μόλις λεπτό, με σκόρερ τον Χάρι Κέιν. Ένα ιστορικό τέρμα για τον Άγγλο επιθετικό, ο οποίος έχει πετύχει γκολ σε 26 διαφορετικούς αγώνες της φετινής Premier League, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Άντι Κόουλ (1993/94).

Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να πιάσουν ρυθμό, λόγω των πολλών φάουλ και διακοπών που υπήρχαν, με τα νέα για το γκολ που πέτυχε η Λέστερ να έχουν φτάσει μέχρι το «Έλαντ Ρόουντ».

Με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, τα «σπιρούνια» απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Χάρι Κέιν να «ντύνεται» δημιουργός και να στρώνει για τον Πέδρο Πόρο. Το διαγώνιο πλασέ που επιχείρησε νίκησε τον Ρόμπλες και κατέληξε στα δίκτυα, στο 47’.

Η Λιντς βρήκε απάντηση, με παρόμοιο σουτ από ανάλογη θέση του Τζακ Χάρισον στο 67ο λεπτό, αλλά άμεσα η Τότεναμ σκόραρε ξανά.


Ο Πόρο την ασίστ, ο Κέιν το γκολ και το 1-3 ήταν γεγονός. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λούκας Μόουρα, μετά από ωραία προσωπική ενέργεια.

Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ 4-4

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε τρομερά στο πρώτο μέρος, με την Λίβερπουλ να προηγείται με 2-0 από το 14’. Στο 10ο λεπτό, ο Ζότα εκμεταλλεύτηκε το ανεπανάληπτο λάθος του Ρομέο Λάβια, ο οποίος του έστρωσε την μπάλα με την πάσα του προ κενής εστίας. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φιρμίνο ελίχθηκε υπέροχα και με την δεύτερη τελική της ομάδας του, έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της ομάδας του.

Η Σαουθάμπτον όμως, είχε απάντηση και μάλιστα… εις διπλούν. Αρχικά, στο 19ο λεπτό με τον Αλκαράς να πασάρει στον Γουόρντ Πράους και εκείνος να σκοράρει και στην συνέχεια, στο 28’ με τον Σουλεμανά. Ο Γουόλκοτ έκλεψε την μπάλα από τον Φιρμίνο και τροφοδότησε υπέροχα τον Γκανέζο επιθετικό, ο οποίος νίκησε τον Κέλεχερ.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, οι «άγιοι» γύρισαν το ματς… τούμπα, με τον Σουλεμανά να σκοράρει ξανά. Απέφυγε σαν… σταματημένο τον Φαμπίνιο και το πλασέ του κατέληξε στην απέναντι γωνία του Ιρλανδού τερματοφύλακα (48’). Η ομάδα του Ρούμπεν Σέλες, στο τελευταίο του ματς στον πάγκο τους, έκανε το 4-2 στο 64’, με τον Άνταμ Άρμστρονγκ να πλασάρει τον Κέλεχερ.

Η Λίβερπουλ δεν τα παράτησε και συνέχισε να πιέζει, φτάνοντας εν τέλει στην ισοφάριση. Σημείωσε δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά, με τους Χάκπο (72’) και Ζότα (73’) να φέρνουν το ματς στην απόλυτη ισορροπία και στο εντυπωσιακό 4-4! Οι «κόκκινοι» έφτασαν κοντά και σε πέμπτο τέρμα, αλλά η προσπάθεια του Σαλάχ, που κρέμασε τον ΜακΚάρθι, σταμάτησε στο δοκάρι.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0