Football Talk

Bundesliga: «Ισοπαλία» στους πρώτους σκόρερ, τα γκολ υπό... εξαφάνιση (video)

Bundesliga: «Ισοπαλία» στους πρώτους σκόρερ, τα γκολ υπό... εξαφάνιση (video)

Η ανατροπή της ανατροπής φέτος στη Bundesliga! Η σεζόν 2022/23 ολοκληρώθηκε με πρωταθλήτρια τη Μπάγερν και ισοβαθμία μεταξύ Φίλκρουγκ και Ενκουνκού στη θέση του πρώτου σκόρερ, με αρνητικό όμως ρεκόρ επίτευξης γκολ. 

Με ένα φινάλε-θρίλερ ολοκληρώθηκε το φετινό πρωτάθλημα της Bundesliga, με την Μπάγερν Μονάχου να υπερασπίζεται το «στέμμα» της κατακτώντας τον 11ο σερί τίτλο της.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ «αυτοκτόνησε» απέναντι στην Μάιντς (27/5,2-2), χάνοντας μέσα από τα χέρια της το πολυπόθητο τρόπαιο της διοργάνωσης και πλέον είναι καταδικασμένη να περιμένει κι άλλο μέχρι να ανεβεί στην κορυφή του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Η ανατρεπτική σεζόν του 2022/23 επεφύλασσε ακόμα μία… έκπληξη όσον αφορά τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, δύο παίκτες σημείωσαν τον ίδιο αριθμό γκολ και ανακηρύχθηκαν και οι δύο ως οι κορυφαίοι της σεζόν.

 
 Οι Νίκλας Φίλκρουγκ και Κρίστοφερ Ενκουνκού ισοβάθμισαν στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ έχοντας 16 γκολ έκαστος. Ο 30χρονος φορ της Βέρντερ Βρέμης είχε μία εξαιρετική σεζόν, παρά το ότι η ομάδα του τερμάτισε στην 13η θέση της βαθμολογίας. Δικαίως θεωρείται ως ένας από τους πιό υποτιμημένους παίκτες της Γερμανίας.


Αντίστοιχα, ο περιζήτητος μεσοεπιθετικός των «Ταύρων», Κρίστοφερ Ενκουνκού, που ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Τσέλσι, συμπλήρωσε τον αριθμό των 16 γκολ στο… 90’. Ο 25χρονος Γάλλος βρήκε δύο φορές δίχτυα στο ματς της Λειψίας απέναντι στη Σάλκε (27/5,4-2) κατακτώντας το Golden Boot στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο, με δύο παίκτες να αναδεικνύονται ως πρώτοι σκόρερ της Bundesliga ήταν πριν 20 χρόνια, το 2002/03 με τους Τόμας Κρίστιανσεν και Τζιοβάνε Έλμπερ. Τόσο ο πρώην επιθετικός της Μπόχουμ όσο και ο Βραζιλιάνος φορ των Βαυαρών, είχαν σημειώσει 21 γκολ ο καθένας.     

Εκτός του ότι είχαμε δύο δεκαετίες να δούμε δύο παίκτες να τερματίζουν ισόπαλοι στην «κούρσα» του κορυφαίου στο γερμανικό πρωτάθλημα, ποτέ κανένας ποδοσφαιριστής της αντίστοιχης λίστας δεν έχει σημειώσει λιγότερα γκολ από τους φετινούς νικητές. Τα γκολ ήταν δυσεύρετα φέτος, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε πως μετά την αποχώρηση Λεβαντόφσκι από την Μπάγερν το 2022, ήρθε το χάος.   

Κάτοχος του προηγούμενου αρνητικού ρεκόρ επίτευξης γκολ, ήταν ο Φρέντι Μπόμπιτς. Ο Γερμανός, πρώην στράικερ της Στουτγκάρδης, το 1996 είχε σκοράρει μόλις 17 φορές και είχε ανακηρυχθεί ως το απόλυτο Νο.1 στο πρωτάθλημα της Bundesliga.   


Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0