Football Talk

Φραντσέσκο Τότι: Τα δάκρυα για το αντίο του Αυτοκράτορα (video)

Φραντσέσκο Τότι: Τα δάκρυα για το αντίο του Αυτοκράτορα (video)

Έξι χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο Φραντσέσκο Τότι έβαλε τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα στην διάρκεια της οποία αφοσιώθηκε μονάχα σε μία ομάδα. Και εκείνο το απόγευμα στο Ολίμπικο δεν υπήρχε ούτε ένα ζευγάρι μάτια που να μην δάκρυσε…

Το τέλος μίας εποχής. Ο εμβληματικός αρχηγός της Ρόμα, ο Αυτοκράτορας της Ρώμης, ο Φραντσέσκο Τότι φόρεσε τη φανέλα των «τζιαλορόσι» για τελευταία φορά μία ημέρα σαν σήμερα, στις 28 Μαΐου το 2017.

Εκείνο το απόγευμα, απέναντι στην Τζένοα, ο Τότι έκανε την 785η συμμετοχή του και αποχαιρέτησε το κοινό στο Ολίμπικο για να βάλει τέλος σε μία καριέρα 25 ετών. Από το 1992 κι έπειτα, κανείς ποδοσφαιριστής στην Ιταλία δεν συνέδεσε το όνομά του με μία μονάχα ομάδα όπως το έκανε ο «Καπιτάνο» και μάλλον δύσκολα θα υπάρξει ξανά.

Σε ηλικία 40 ετών, ο Τότι «κρέμασε τα παπούτσια του» έχοντας οδηγήσει τη Ρόμα σε ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα Ιταλίας και άλλα τόσα Σούπερ Καπ.

Το Ολίμπικο φυσικά ήταν ασφυκτικά γεμάτο και χιλιάδες οπαδοί των «τζιαλορόσι» είχαν βρεθεί στις εξέδρες του για να αποχαιρετήσουν τον θρύλο της ομάδας. Και από αυτό το «αντίο» δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα δάκρυα. Ούτε ένα ζευγάρι μάτια δεν υπήρχε που να μην δάκρυσε.

Ο Τότι βέβαια δεν κατάφερε να σκοράρει στο τελευταίο του παιχνίδι, αλλά ίσως αυτό μικρή σημασία να έχει για τον ίδιο. Όπως μάλιστα έκανε γνωστό μερικά χρόνια αργότερα ο τότε συμπαίκτης του στη Ρόμα, Ζέσους, ο Τότι είχε σκοπό αν κέρδιζε πέναλτι η ομάδα του να το έχανε! «Μας είχε πει ότι ήθελε να στείλει την μπάλα στους οπαδούς για να τους ευχαριστήσει με αυτόν τον τρόπο», είχε αποκαλύψει ο Βραζιλιάνος.

Ωστόσο αυτό δεν συνέβη ποτέ, αλλά στην τελική και να έπαιρνε πέναλτι η Ρόμα, με βάση την εξέλιξη του αγώνα ίσως και να μην σπαταλούσε την ευκαιρία ο «Καπιτάνο». Κι αυτό γιατί από η έκβαση του ματς θα έκρινε ένα απευθείας εισιτήριο για το Champions League.

Η Ρόμα ήθελε τη νίκη για να τερματίσει στη 2η θέση πίσω από τη Γιουβέντους, άσχετα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής. Εκτός από δάκρυα λοιπόν, το «αντίο» του Τότι είχε και… θρίλερ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 3’ με τον Πελέγκρι, όμως ο Τζέκο στο 10’ έφερε το σκορ σε ισορροπία. Όλα έδειχναν να παίρνουν το δρόμο τους στο 74’ όταν ο Ντε Ρόσι έκανε το 2-1, όμως η χαρά των Ρωμαίων κράτησε μόλις πέντε λεπτά. Ο Λάζοβιτς στο 79’ «πάγωσε» το Ολίμπικο και τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά. Η «λύτρωση» εν τέλει ήρθε στο 90’ από τον Περότι και έτσι η Ρόμα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Champions League.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0