Football Talk

Bundesliga: Στα μπαράζ η Στουτγκάρδη - «Σώθηκε» με τρομερή εμφάνιση η Μπόχουμ

Bundesliga: Στα μπαράζ η Στουτγκάρδη - «Σώθηκε» με τρομερή εμφάνιση η Μπόχουμ

Το «ταξίδι» της Bundesliga έφτασε πλέον στο τέλος του. Μπορεί ο «χαμός» στην κορυφή της βαθμολογίας να έχει σήμερα (27/05) την τιμητική του, όμως και στον… πάτο της βαθμολογίας οι ομάδες έδωσαν την δική τους σκληρή «μάχη» για την παραμονή.

Η Μπάγερν «μετά κόπων και βασάνων» πήρε εν τέλει το πρωτάθλημα Γερμανίας για 11η συνεχόμενη χρόνια. Η 34η αγωνιστική της Bundesliga ολοκληρώθηκε και έχουμε τον τελικό βαθμολογικό πίνακα. Η Σάλκε πάλεψε με όλη της την δύναμη αλλά δεν κατάφερε να γλιτώσει τον υποβιβασμό, η Στουτγκάρδη έχει άλλη μία ελπίδα για παραμονή μέσω των μπαράζ, ενώ η Μπόχουμ ήταν καταιγιστική απέναντι στην Λεβερκούζεν και «έκλεισε» την θέση της για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν.  

Ονειρικό ξεκίνημα για την Μπόχουμ καθώς μόλις στο 8ο λεπτό η Λεβερκούζεν έμεινε με 10 μετά το σκληρό μαρκάρισμα του Αντλί.

Οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και στο 19ο λεπτό ο Φόρστερ με ένα καταπληκτικό σουτ έκανε το 1-0.

Στο 23ο λεπτό η Λεβερκούζεν των 10 ποδοσφαιριστών έφτασε κοντά στο γκολ αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Ντιαμπί πέρασε αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 34’ η Μπόχουμ διπλασίασε τα τέρματα της με τον Ασάνο να εκμεταλλεύεται ιδανικά την εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Στόγκερ στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας.

Ολοκλήρωσε το «πάρτι» η Μπόχουμ με εξαιρετική λόμπα του Στόγκερ για το 3-0 στο 86’.



Στο 41ο λεπτό ο Γκουιρασί δεν βρήκε στόχο στο μακρινό σουτ που επιχείρησε, με το 0-0 να παραμένει.

Ο Τόμας πήγε να γίνει ο «ήρωας» για τους γηπεδούχους αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπάουμαν από ευνοϊκή θέση στο 67’.

Το γκολ ήρθε τελικά αλλά για λογαριασμό της Χόφενχαϊμ. Ο Ανχελίνιο με μία υπέροχη σέντρα βρήκε μέσα στην περιοχή τον Μπεπού με τον επιθετικό τον φιλοξενούμενων να κάνει το 1-0.

Ο Τόμας κατάφερε εν τέλει να βρει δίχτυα και με μία εξαιρετική προσπάθεια έκανε το 1-1.

 

Γρήγορο γκολ για τους «ταύρους» στο 10’ με τον Λάιμερ. Ο Αυστριακός εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» προς το κέντρο της εστίας νικώντας τον Φάρμαν για το 1-0.

  Ο Ενκούκου στο 19’ «βύθισε» περεταίρω την Σάλκε στον βαθμολογικό πίνακα κάνοντας το 2-0 με υπέροχο τελείωμα μέσα από την περιοχή.

Στο 28ο λεπτό ο Καμίσνκι έδωσε «παλμό» στην Σάλκε. Ο Πολωνός αμυντικός με έξοχη κεφαλιά έκανε το 2-1.

Ο Χαϊντάρα έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Γερμανός κίπερ των «βασιλικών μπλε» ήταν σε ετοιμότητα.

Επανήλθε για τα καλά η Σάλκε καθώς στο 49ο λεπτό ο Όρμπαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 2-2 δίνοντας ελπίδες παραμονής στους γηπεδούχους.

Ο Πόουλσεν «πλήγωσε» βαθιά τους φιλοξενούμενους και με όμορφο σουτ έκανε το 3-2 στο 83’.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και ενώ όλα είχαν κριθεί η λόμπα του Ενκουκού μας έδωσε και το τελικό 4-2.



Γκολ με το «καλημέρα» για τους γηπεδούχους και προβάδισμα από το 4ο λεπτό. Ο Νετζ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πάσα του Χόφμαν και έκανε το 1-0.  

Στο 40’ ο Χόφμαν έκανε με υπέροχο σουτ εντός περιοχής το 2-0, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα νίκης στην Γκλάντμπαχ

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Άουγκσμπουργκ έμεινε με 10 παίκτες ολοκλήρωσε «ιδανικά» ένα εφιαλτικό 45λεπτο. Ο Γκάμνι μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα.  

 

Η πρώτη αξιόλογη φάση του παιχνιδιού ήρθε από τον Μάριο Γκέτσε. Στο 39ο λεπτό ο Γερμανός επιχείρησε ένα μακρινό σουτ αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Ο Γκρίφο άνοιξε το σκορ στο 45ο λεπτό εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια των «αετών» και έκανε το 1-0.

Ο Καμάντα βρήκε με μία υπέροχη πάσα τον Κόλο Μουανί και ο Γάλλος δεν έχασε την ευκαιρία στο 83’ για να κάνει το 2-0.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού έγινε και η ολική ανατροπή για τους γηπεδούχους. Ο Κόλο Μουανί από σκόρερ έγινε δημιουργός και «σέρβιρε» στον Εμπίμπε για το 2-1.

 



Γκολ από τα… αποδυτήρια για τους «λύκους» με τον Καμίσκι. Ο Πολωνός πήρε την εξαιρετική πάσα του Γκέρχαρτ και με άνεση έκανε το 1-0.

Ο Γουίντ έφτασε κοντά στο γκολ για τους γηπεδούχους αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε για λίγο άουτ στο 19’.

Η ισοφάριση ήρθε από μία τρομερή έμπνευση του Μάτζα στο 55’ ο οποίος με επιδέξιο τρόπο νίκησε τον Καστέλς και έκανε το 1-1.

Η ολική ανατροπή ήρθε από τον Ρίχτερ στο 68ο λεπτό με ένα σουτ «δυναμίτη» από τα όρια της μεγάλης περιοχής για το 2-1.



Ο Ρουσιλιόν ήταν ο πρωταγωνιστής της πρώτης σπουδαίας ευκαιρίας του παιχνιδιού. Στο 50ο λεπτό δοκίμασε να νικήσει τον αντίπαλο κίπερ με ένα μακρινό σουτ όμως ο Παβλένακα δήλωσε «παρών» και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Ο Μπέκερ στο 73’ απείλησε ξανά για λογαριασμό της Ουνιόν, η προσπάθεια του όμως πέρασε για λίγο άουτ.

Ο Κεντίρα με άπιαστο σουτ στο 81’ έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα για το 1-0.


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0