Football Talk

Ντόρτμουντ - Μάιντς 2-2: Αυτοκτονία και το πάρτι έγινε «κηδεία»! (video)

Ντόρτμουντ - Μάιντς 2-2: Αυτοκτονία και το πάρτι έγινε «κηδεία»! (video)

Σενάριο, βγαλμένο από θρίλερ! Το σερί έντεκα νικών της Ντόρτμουντ στην έδρα της «σταμάτησε» στην τελευταία αγωνιστική από τη Μάιντς (27/05, 2-2) και η Bundesliga χάθηκε μέσα από τα... χέρια της!

Ο δρόμος για την επιστροφή στις κατακτήσεις της Bundesliga έμοιαζε... στρωμένος! Το πάρτι είχε «στηθεί» από νωρίς, εντός κι εκτός Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ, αλλά η Μπορούσια Ντόρτμουντ απογοήτευσε ξανά. Κι αυτήν τη φορά, στην τελευταία αγωνιστική της Bundesliga, δεν υπήρχε επιστροφή!

Οι Βεστφαλοί δεν πήραν τους τρεις βαθμούς στην έδρα τους, μετά από 11 σερί νίκες και το 2-2 κόντρα στη Μάιντς (27/05, 2-2), σε συνδυασμό με τη νίκη της Μπάγερν Μονάχου, τελείωσαν την υπόθεση-τίτλος!

Ούτε τώρα οι Βεστφαλοί, με την πρωταθληματική «ανομβρία» να ξεπερνά τα έντεκα χρόνια, μιας και ο τίτλος δεν «ξεκόλλησε» από τη Βαυαρία, όπου καταλήγει σταθερά, από το 2013 κι έπειτα!

Στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς, το Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ «πάγωσε». Ο Όλσεν «άνοιξε» το σκορ με κεφαλιά στο 15ο λεπτό, βάζοντας σε θέση οδηγού, την αδιάφορη βαθμολογικά, Μάιντς.

Η Ντόρτμουντ είχε την ευκαιρία να «απαντήσει» άμεσα, αφού ο Γκερέιρο κέρδισε πέναλτι. Ο Αλέ ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά νικήθηκε στο 19' από τον Ντάμεν, ανεβάζοντας το άγχος σε δυσθεώρητα ύψη! Λες και ήξεραν οι Βεστφαλοί, τι θα ακολουθούσε...

Μόλις πέντε λεπτά αργότερα (24'), τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους γηπεδούχους. Ο Ονισίβο εκμεταλλεύθηκε την αμυντική ολιγωρία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και «έγραψε» το 2-0.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Άλλωστε, σε κανένα ματς καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, στο οποίο βρέθηκε με δύο γκολ πίσω στο σκορ, δεν κατάφερε να το κερδίσει με ανατροπή.

Μπραντ (44') και Μάλεν (45') είχαν καλές ευκαιρίες για να μειώσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ούτε ο Μουκόκο στο 59', ούτε ο Μάλεν -και πάλι- στο 62'.

Το έπραξε ο Γκερέιρο στο 69ο λεπτό και παρότι έμοιαζε αρκετό, μετά την προσωρινή ισοφάριση της Κολωνίας, το γκολ του Μουσιάλα στο 89ο λεπτό του ματς της Μπάγερν Μονάχου, «τελείωσε» την υπόθεση-τίτλο. Κι ας ισοφάρισε στις καθυστερήσεις ο Ζίλε, για να διαμορφώσει το 2-2 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Βολφ (46' Μουκοκό), Ζίλε, Χούμελς, Ριέρσον (80' Μοντέστ), Μάλεν (63' Ρέινα), Μπραντ (62' Ντουρανβίλ), Τσαν, Γκερέιρο, Αντεγέμι (40' Ρόις), Αλέ.

Μάιντς (Μπο Σβένσον): Ντάμεν, Όλσεν, Μπελ, Φερνάντες, Τσάτσι, Μπαρέιρο, Κορ, Μάρτιν, Σταχ (80' Μπάρκοκ), Λι (66' Ίνγκβαρτσεν), Ονίσιβο (90+1' Μουστάφα).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0