Football Talk

Κολωνία – Μπάγερν Μονάχου 1-2: Η «δυναστεία» συνεχίζεται – 11ο σερί πρωτάθλημα για τους Βαυαρούς! (video)

Κολωνία – Μπάγερν Μονάχου 1-2: Η «δυναστεία» συνεχίζεται – 11ο σερί πρωτάθλημα για τους Βαυαρούς! (video)

 Πρωταθλήτρια Γερμανίας είναι για 11η συνεχόμενη φορά η Μπάγερν Μονάχου, η οποία ευνοήθηκε από τη «γκέλα» της Μπορούσια Ντόρτμουντ και με τη δική της, δραματική νίκη (1-2), συνέχισε την… παράδοση στη Γερμανία.

Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να πανηγυρίσει το δεύτερο συνεχόμενο «διπλό» στην εν λόγω έδρα και να αναμένει χειρότερο αποτέλεσμα της Μπορούσια Ντόρτμουντ ώστε να φτάσει στον τίτλο.

Όλα έδειχναν πως το σενάριο θα είναι ιδανικό για τους Βαυαρούς, αλλά μία στιγμή αδράνειας ήταν αρκετή για να φέρει την ισοφάριση και το ματς να γίνει… θρίλερ, προτού ο Μουσιάλα αποφασίσει την πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Το σκορ άνοιξε από πολύ νωρίς ο Κίνγκσλεϊ Κομάν. Πήρε τη μπάλα από τα αριστερά, πάτησε περιοχή και με υπέροχο σουτ έκανε το 1-0, δίνοντας αυτό που ήθελε ο Τόμας Τούχελ από το 8ο λεπτό της συνάντησης.

Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Λιρόι Σανέ, αλλά ο VAR παρενέβη για χέρι στην αρχή της φάσης και το ακύρωσε.

Στο δεύτερο μέρος, η Μπάγερν απλώς επιχείρησε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα, έχοντας και μεγάλη ευκαιρία με τον Τσούπο Μότινγκ στο 76’, αλλά «πλήρωσε» την αδράνειά της στην ανασταλτική λειτουργία.

Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκνάμπρι στο 80ο λεπτό, ο Λιούμπισιτς σκόραρε και παρά την ήττα της Ντόρτμουντ με τη Μάιντς, οι Βαυαροί χρειάζονταν ακόμη ένα γκολ. Και το βρήκαν.

Ο Μουσιάλα βρήκε δίχτυα με σουτ εκτός περιοχής και με το τελικό 2-1 έφτασε τους 71 πόντους. Τόσοι αρκούσαν για να πάρει το πρωτάθλημα έναντι των 70 της Ντόρτμουντ, με τους Βαυαρούς να φτάνουν τις 11 διαδοχικές κατακτήσεις και να συνεχίζουν την «δυναστεία» στη Bundesliga.

Κολωνία
: Σβέμπε, Σμιτς, Χίμπερς, Σάμποτ, Χέκτορ, Μάρτελ, Σκίρι, Λιούμπιτσιτς, Κάιντς, Μάινα, Ζέλκε

Μπάγερν Μονάχου: Ζόμερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Μαζραουί, Κίμιχ, Χράφενμπερχ, Σανέ, Μίλερ, Κομάν, Γκνάμπρι

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0