Football Talk

ΑΕΚ: Προχωράει τη μεταγραφή του Πήλιου

ΑΕΚ: Προχωράει τη μεταγραφή του Πήλιου

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να κάνει δικό της τον Σταύρο Πήλιο από τον ΠΑΣ Γιάννενα, για τον οποίο είχε δείξει ουσιαστικό ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ προχωράει τη μεταγραφή του Σταύρου Πήλιου από τον ΠΑΣ Γιάννενα. Ο 23χρονος αριστερός μπακ, φέτος ξεχώρισε στην ομάδα των Ιωαννίνων κεντρίζοντας το ενδιαφέρον όχι μόνο της ΑΕΚ, αλλά και του Ολυμπιακού. Πρώτα οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν σε επαφή με τον ΠΑΣ και μάλιστα είχε γραφτεί πως η μεταγραφή είχε κλείσει. Μπήκε όμως η ΑΕΚ… σφήνα στην υπόθεση, ο Ολυμπιακός έκανε πίσω και η Ένωση έχει αυτή τη στιγμή σοβαρότατο προβάδισμα για να κάνει δικό της τον Πήλιο.

Σαφώς για να προχωρήσει αυτή η μεταγραφή τη συγκατάθεσή του έδωσε και ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος έχει τσεκάρει τον Πήλιο τόσο στα ματς της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΣ μέσα στη σεζόν, όσο και σε όλους τους αγώνες τους οποίους αγωνίστηκε ο παίκτης τη φετινή αγωνιστικά χρονιά. Αυτό που περιμένει ο Πήλιος είναι να κλείσει οριστικά η συμφωνία και να έρθει στην Αθήνα για υπογραφές.

Ο Πήλιος γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2000 στη Ρόδο. Έχει ύψος 1.75 μ. και παίζει στη θέση του αριστερού μπακ. Πρόκειται για έναν επιθετικό μπακ, δυναμικό, με ποδοσφαιρικό θράσος στο παιχνίδι του. Ποδοσφαιρικά ξεκίνησε από την Ακαδημία του ΠΑΣ. Πήγε δανεικός στον Ηρακλή τον Αύγουστο του 2021, μετρώντας εκεί 30 συμμετοχές με δυο γκολ και μία ασίστ και επέστρεψε στα Γιάννενα.

Τη σεζόν που τελείωσε είχε συνολικά 24 συμμετοχές, όντας βασικός στον ΠΑΣ, από τον Οκτώβρη και έπειτα. Από το ματς δηλαδή κόντρα στον Ιωνικό στις 23 Οκτωβρίου μέχρι και το τέλος της χρονιάς όχι μόνο πήρε φανέλα βασικού σε όλους τους αγώνες, αλλά δεν έγινε και ποτέ αλλαγή! Μόνο στο ματς κόντρα στον Άρη την 26η αγωνιστική δεν έπαιξε λόγω τιμωρίας (είχε συμπληρώσει κάρτες). Ο Πήλιος, φέτος, έπαιξε σε έναν αγώνα Κυπέλλου (αυτόν κόντρα στην ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια), 17 ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και έξι στα πλέι άουτ, έχοντας συνολικά 2 ασίστ σε 2.160 αγωνιστικά λεπτά.

Eκτός από τον Πήλιο η ΑΕΚ εχει στη λίστα της κι άλλους παίκτες από την ελληνική αγορά...

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0