Football Talk

Super League: Τα 5+1 ονόματα που θα «βαρεθούμε» να ακούμε στο μεταγραφικό καλοκαίρι

Super League: Τα 5+1 ονόματα που θα «βαρεθούμε» να ακούμε στο μεταγραφικό καλοκαίρι

Το μεταγραφικό «παζάρι» είναι έτοιμο να ανοίξει, τα τηλέφωνα των μάνατζερ έχουν πάρει «φωτιά» και οι οπαδοί ονειρεύονται τις… βόμβες που θα πυροδοτήσει η ομάδα τους. Ποιοι όμως είναι οι πιο «περιζήτητοι» της Ελληνικής αγοράς; Το BN Sports τους «μάζεψε» και σας τους παρουσιάζει.

Με το τελευταίο σφύριγμα του Φέλιξ Μπριχ στο Πανθεσσαλικό η ΑΕΚ αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδος και η σεζόν ολοκληρώθηκε με κάθε επισημότητα. Πλέον η αγαπημένη ενασχόληση όλων των φιλάθλων ανεξαρτήτου ηλικίας πρόκειται να ξεκινήσει, ο λόγος για την μεταγραφική περίοδο.

Μπορεί να έχουν περάσει μόλις λίγα 24ωρα από την ολοκλήρωση του τελικού, οι φημολογίες όμως για τα φετινά «διαμάντια» της Super League… πάνε και έρχονται συνεχώς.

Η αρχή και το τέλος μιας εποχής - «Εθνικός Κήρυκας»

Νίκλας Ελίασον (ΑΕΚ)

Η «Ένωση» απέκτησε τον Σουηδό εξτρέμ από την δεύτερη κατηγορία Γαλλίας και την Νιμ. Ο Ελίασον έκανε ένα δυνατό «μπάσιμο» και από τις πρώτες του εμφανίσεις έδειχνε ικανός να προσφέρει πολλά στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Μπορεί σε όλη την σεζόν να μην κατάφερε να βρει δίχτυα όμως οι εννέα ασίστ που μοίρασε στους συμπαίκτες του μόνο αμελητέο νούμερο δεν θα πρέπει να θεωρηθεί. Με την ΑΕΚ να έχει για τα καλά «δεμένο» τον Σουηδό μέχρι και το 2027 το ποσό που αξιώνει για μία ενδεχόμενη πώληση δεν θα είναι μικρό.

Βέβαια λόγο του τραυματισμού που πέρασε στα μισά της σεζόν, ο οποίος και τον κράτησε στα «πιτς» για σχεδόν τρεις μήνες η χρηματιστηριακή του αξία παρέμεινε σταθερή. Δεν θα πρέπει όμως να ξαφνιάσει κανέναν εάν μέσα στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού εμφανιστούν «μνηστήρες» για μία υπογραφή του Νίκλας.   

Ελίασον: «Δεν υπάρχει άγχος για τον τίτλο, αλλά πίστη στην ομάδα» |  Κitenimerosi.gr


Άνταμ Τσέριν (Παναθηναϊκός)

Ο Σλοβένος χαφ αποκτήθηκε από το «τριφύλλι» ως μία έξτρα λύση για το κέντρο, αλλά εξελίχθηκε σε έναν από τους βασικούς πυλώνες στην πρωταθληματική πορεία του Παναθηναϊκού. Με τον Τσέριν να βρίσκεται και στα πλάνα της εθνικής του ομάδας, ο Γιοβάνοβιτς έχει στα «χέρια» του ένα 23χρονο ταλέντο που προβλέπεται να γεμίσει τα «πράσινα» ταμεία.

Άλλωστε η αξία του Τσέριν στην «παρθενική» του χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα από τα 2 εκατομμύρια έφτασε τα 2,5 και το «ταβάνι» του πλέον είναι μόνο ο… ουρανός. Με τους «πράσινους» όμως να έχουν βγει στην αγορά για να ενισχύσουν την μεσαία τους γραμμή δύσκολα θα δεχθούν να παραχωρήσουν ένα «πολυεργαλείο» σαν τον Σλοβένο, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2026. Βέβαια στα πάντα μπαίνει μία τιμή και ίσως με το κατάλληλο ποσό μπορέσει να παραχωρηθεί.   

Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Ο Τσέριν στο μάτι της Γαλατά

Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός)

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν μία σχέση μίσους και πάθους με τον Γιώργο Μασούρα. Πότε τον αποθεώνουν και πότε τον κατακρεουργούν, φαινόμενο συχνό για τα ελληνικά δεδομένα.

Όπως όλα δείχνουν ο κύκλος του Μασούρα στο Λιμάνι έχει ολοκληρωθεί και στο μεταγραφικό παζάρι που είναι «προ των πυλών» ο Ολυμπιακός είναι ανοικτός σε προτάσεις για τον Έλληνα εξτρέμ. Με το υπέρογκο ρόστερ που διαθέτουν οι «ερυθρόλευκοι» το ξεκαθάρισμα είναι αναμενόμενο, μέχρι όμως να εμφανιστεί ο νέος προπονητής που θα αναλάβει τον Ολυμπιακό κανείς δεν γνωρίζει ποιοι παίκτες είναι πραγματικά προς αποχώρηση.

Το συμβόλαιο του Έλληνα διεθνή λήγει το 2024 και με τις συζητήσεις για ανανέωση να μην έχουν βγάλει προς το παρόν «λευκό καπνό» με το μέλλον του Μασούρα να παραμένει… θολό.

Ολυμπιακός: Ο Μασούρας θα κοστίσει περισσότερα απ' αυτά που θα φέρει |  Novasports

Γιάννης Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ)

Ο 20χρονος νεαρός «τρέλανε» κόσμο στην φετινή Super League και οι Θεσσαλονικείς  θα πρέπει να «τρίβουν τα χέρια» τους για το νέο ταλέντο που… αναδύθηκε από τις ακαδημίες της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει συνήθεια πλέον να πουλάει τα «παιδιά» του ακριβά με πιο πρόσφατα παραδείγματα τους Τζόλη και Γιαννούλη.

Η περίπτωση του Κωνσταντέλια όμως μοιάζει διαφορετική, η πίστη στον «πιτσιρικά» είναι μεγάλη και ο «δικέφαλος» δύσκολα θα δεχθεί να τον παραχωρήσει. Μόνο την χρηματιστηριακή του «εκτόξευση» να δει κανείς θα καταλάβει πως ο «Ντέλιας» μπορεί να εξελιχθεί σε κανονικό «χρυσορυχείο».

Από τις 400 χιλιάδες στην αρχή της χρονιάς η αξία του πλέον έχει φτάσει τα έξι εκατομμύρια και δεν προβλέπεται να σταματήσει εκεί. Οι φήμες για ενδιαφέρον των Μίλαν και Ντόρτμουντ (μεταξύ άλλων) δεν φαίνεται να «αγχώνουν» τον ΠΑΟΚ που του ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιο μέχρι και το 2027.   

Κωνσταντέλιας: Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει τρελαθεί με το 'παιδί-θαύμα' του ΠΑΟΚ  και τον καλεί για πρώτη φορά στην Ανδρών

Λουίς Πάλμα (Άρης)

Ο Πάλμα είναι αδιαμφισβήτητα ο MVP για τον Άρη σε μία χρονιά που οι εμφανίσεις και η βαθμολογική θέση της ομάδας δεν ικανοποίησε τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο επιθετικός από την Ονδούρα πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα παραμείνει στην Θεσσαλονίκη και την νέα σεζόν.

Στην αρχή πολλά δημοσιεύματα τον συνέδεαν με την ΑΕΚ, πλέον οι «σειρήνες» όμως από Σκωτία-Αγγλία μεριά όλο και δυναμώνουν. Βέβαια για να φύγει θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσει και ο Άρης καθώς έχει τον πρώτο λόγο με το συμβόλαιο του παίκτη να λήγει το 2026.

Προς το παρών οι απαιτήσεις των Θεσσαλονικείς βρίσκονται γύρω στα πέντε εκατομμύρια, ποσό που δύσκολα θα παρουσιαστεί στην... πόρτα των κίτρινων. Το μόνο σίγουρο είναι πως το «σίριαλ» του Πάλμα θα μας απασχολήσει για αρκετές εβδομάδες.

BNSports.gr - Λουίς Πάλμα: Ο «μίστερ» φάουλ σε όλες τις διοργανώσεις,  αποτελεί ότι καλύτερο διαθέτει ο φετινός Άρης! (video)

Χρήστος Μανδάς (ΟΦΗ)

Φεύγοντας από το Big-5, ένα όνομα που θα περιπλανιέται στον «αέρα» είναι αυτό του Χρήστου Μανδά. Ο μόλις 21ος ετών τερματοφύλακας των Κρητικών εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του, σε σημείο πολλοί να τον θεωρούν ως και τον καλύτερο πορτιέρε του πρωταθλήματος.

 Οι φήμες για το μέλλον του έχουν ξεκινήσει από νωρίς με την ΑΕΚ να ακούγεται αρκετά ως ο κύριος εγχώριος διεκδικητής του Μανδά αν και το όνομα του έχει «ταξιδέψει» και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει κάτω από ποια δοκάρια θα αγωνίζεται την νέα σεζόν, με τον ΟΦΗ όμως να μην δείχνει διατεθειμένος να τον παραχωρήσει στο κοντινό μέλλον.

Χρήστος Μανδάς: Ο «κέρβερος» του ΟΦΗ με το αγγελικό πρόσωπο - to10.gr

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0